Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DDJH | 15,10 | 2.371 | 157 | 15,20 | 18,00 | 0,00% |
Pa i Linic je reko da ce ddjh u privatizaciju. Takodjer je i ddjh uvrsten na listu za privatuzaciju i to kako pise onom koji ce u datom trenutku ponudit najbolju cijenu. Ocito je da ce tako i biti. Neke nove vijesti mogle bi u 4 ili 5 mjesecu pokazat smjer u kojem cemo dalje…
Sad će prodavati DDJH…kako bi se ušlo u DLKV.
Pa i Linic je reko da ce ddjh u privatizaciju. Takodjer je i ddjh uvrsten na listu za privatuzaciju i to kako pise onom koji ce u datom trenutku ponudit najbolju cijenu. Ocito je da ce tako i biti. Neke nove vijesti mogle bi u 4 ili 5 mjesecu pokazat smjer u kojem cemo dalje…
Svakako.
Ali mislim da je prica o privatizacijama, dokapitalizacijama istrošena na gubitašu PTKM.
To je, koliko pamtim, zadnja nit na koju se hvataju investitori.
Moraju se jednom pocet desavat i cuda pa tako i jednom se mora desiti ono sto kaze politicar. Nadam se da ce Linic biti prvi.
Da, sad bi vi još i privatizaciju…..
meni?
Od navedenih, HT je bolji od DDJH po masu pokazatelja svaki dan, 365 dana u godini.
Bazično, oboje ovise o kretanju pokazatelja populacije.
Ipak, na vrhu prihoda, DDJH nema niti p od profitne marže HT-a, a sumnjam u nekakav jak rast prihoda u i jednoj od ove dvije firme.
[/quote]
Prvo da se zahvalim na Vašem pozamašnom trudu objašnjavanja i obrazlaganja, međutim, Vi se neprestano osvrćete na ono što je bilo.
Na burzi se kupuje budućnost, a ne prošlost.
Da je sve bilo u najboljem redu, nebismo sada ni razglabali o tom, da li vrijedi 60,70,80 ili 90kn dionica, već bi je gledali na većim razinama i nebismo bili u situaciji da promatramo da li je moguće povećanje vrijednosti kompanije, a njome i vrijednost dionice, a time i zarade!!!
Nema povećanja vrijednosti dionice, bez dubinskih promijena unutar kompanije.
Nezaboravite, da je Uprava odvalila strašan posao u zadnjih godinu dana, da je Đuro kojim slučajem bio i privatna kompanija, nebi bilo lako sve to odraditi.
Jer gospodo,da li znate kakvi se otpori javljaju unutar i privatnih kompanija, na svaku moguću promijenu?? Najveći problem u preokretanju trenda nisu strojevi, VEĆ LJUDI !!!!!!!!
Zato je najveći i najvažniji zadatak unutar kompanije preokrenuti:
– percepciju radnika same kompanije
– uvjeriti ih u nove ciljeve
– uvjeriti ih u nove vrijednosti, kojima sada teži kompanija, a sve to skupa na dobrobit kompanije, radnika, lokalne zajednice i društva u cijelini
– motivirati radnike da se vrijedi usavršavati i da će to biti nagrađeno
– stvoriti natjecateljski duh
Samo ovo gore što ste pročitali, može donesti prave rezultate komaniji, a upamtite,
˝Ponašanje radnika je rezultat ponašanja menadžmenta˝!!!!
Ako menadžment nastavi ovakvim tempom i ponašanjem, uskoro ćemo gledati jednog novog Đuru!!!!
lp.
“Na burzi se kupuje budućnost, a ne prošlost.
Da je sve bilo u najboljem redu, nebismo sada ni razglabali o tom, da li vrijedi 60,70,80 ili 90kn dionica, već bi je gledali na većim razinama i nebismo bili u situaciji da promatramo da li je moguće povećanje vrijednosti kompanije, a njome i vrijednost dionice, a time i zarade!!!”
A za prošlost(povijest) kažu da je učiteljica života.
Ista nam govori da su prihodi u 2006,2007,2008 godini bili isto visoki ali dobit i profitabilnost niska,od tada do danas su jedino uspjeli smanjiti kapital i rezerve sa 354,04 M u 2006 g do današnjih 218,38 M,te povećati dug na taj kapital za jedno 70%.
Dobro,sad će pobornici dionice reći da su to bila neke druga vremena i neka druga vlast.A ja vas vas pitam koje su kvalifikacije trenutne uprave (HNS-a) i njihovi rezulati u prošlosti?Gdje su konkretni dokazi,nova WEB stranica i to što uprava putuje po svijetu?!
Jer vidite,imam neka iskustva na USA burzma i tu bih se složio sa domachom da bi ovo bio penny stock,jer kod njih vrijedi samo ono “show me the money” ili dokaz da bi ga u budućnosti mogli zaraditi,a Đuro nema ništa od navedenog.
Sve drugo su bla,bla priče….
Sljedeće, na trenutnim fundamentima :P/B 1,28,P/E 67 uračunat je već budući profit,kupac po današnjim cijenama ne kupuje tele nego kravu,ali lažnu kravu na steroidima,a znamo što se dešava kad se prestani uzimati steroidi…:)
Ja recimo imam dionicu u Regiji koja se trži na P/B 1,60,ali prošlogodišnja je dobit rasla preko 20% i trži se na P/E 3,u ovom je slučaju opravdano kupovati ovako naizgled skupo,posebno jer se očekuje nastavak rasta a uprava je pokazala da zna i može.
Kod Đure nažalost ništa od navedenog nije slučaj.
Slažem se sa Bigfootom.
O DDJH se već priča unedogled o promjenama, čudima.
Profit je mizeran, prihodi nikad veći. U pravilu, rast prihoda utjeće na rast profita. Ja ne očekujem rast prihoda u DDJH pa ne vidim niti rast profita(koji je ionako nikakav).
Kupuje se budućnost, ali niti je ZSE NYSE a niti je DDJH Coca Cola.
Samo kažem da je s obzirom na politički rizik, rizik jednog velikog kupca, nestručno vođenje(ne mislim na rad stručnog kadra nego uprave) ova firma debelo precijenjena.