DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 17:32
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DDJH
15,10
2.371
157
15,20
18,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

1.
AUDIO (75666130770)/REPUBLIKA HRVATSKA (52634238587)
699.776 21,62 Zast. račun

Audio se rijesio 32.000 komada

Ma gle danas poraslo 2,25 %. Ajmo, dežurni dušebrižnici, navedite bar nekoliko razloga zašto ovo nema temelja za rast.

jer je napuhan balon s vrlo lošim fundamentima koji ne daju baš nikakvu podlogu za ovako visoku cijenu

moji postovi nisu savjet niti poziv na kupnju ili prodaju dionica

Audio – 45,25%

Pitanje za milion kn?
Gdje ode 32000 komada a da se to ne vidi u prvih 10?

Ma gle danas poraslo 2,25 %. Ajmo, dežurni dušebrižnici, navedite bar nekoliko razloga zašto ovo nema temelja za rast.

jer je napuhan balon s vrlo lošim fundamentima koji ne daju baš nikakvu podlogu za ovako visoku cijenu
[/quote]

Firma koja se bavi prodajom oružja(legalnom) uglavnom prodaje oružje državama kao glavnim kupcima.

Demografija većine pokazuje starenje, veliak socijalne i mirovinske sustave i shodno time manju sklonost potrošnji na oružje i obranu. Države radije idu u integracije i “djeljenje” oružanog sustava(NATO) nego u samostalno razvijanje i kupnju.

Dakle, u prosjeku, kupaca ima sve manje. U Europi sigurno. Osim toga, DDJH je jako ovisan i RH a svi znamo njezin kredibilitet kao kupca[emo_palacg]

Meni je najmanji i problem neprofitabilnost nego je to država kojoj ova firma služi za zapošljavanje svojeg kadra i rastrošnost.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Tu pricu o neprofitabilnosti ponavljate vec godinu dana. Imate li neku drugu tezu za branit?, jer profitabilnost je takva kakova je u ovom trenutku, sto ne znaci da nece biti bolja u buducnosti

Tu pricu o neprofitabilnosti ponavljate vec godinu dana. Imate li neku drugu tezu za branit?

pa zašto firma radi i posluje nego da ostvari profit svojim vlasnicima tj. dioničarima?!?
ne radi firma da bi radnicima davala plaće niti da direktoru kupi mečku!
osnova svega je stvaranje profita! ovdje toga nema i pitanje je hoće li ikada biti!
po fundamentima ova dionica ne vrijedi više od 60 kn, a ti pjevaj borbene i kupuj po 90 kn ako hoćeš, koga briga?!?

Sve što pišem je osobno mišljenje bez sugestija ili odgovornosti.

Ajde mi pokazi te fundamente?

pa valjda ih znaš sam izračunati? ili ulažeš onako na slijepo?!? [emo_zacudjen]
uostalom, već ih je netko stavio pred kojih mjesec dana pa traži….

Sve što pišem je osobno mišljenje bez sugestija ili odgovornosti.

Naravno kad bi znao uopce sto su fundamenti …… [emo_smijeh][emo_smijeh]

Ajde;

PE: 70
FCF: NONE
Rast prihoda jak, rast dobiti nikakav.
EV/EBITDA 13, normalno je oko 7
Dug/Kapital: 180!!!!!!!%

Dug prema bankama je oko 130 milijuna kuna, 217 milijuna je kapital i rezerve, s time da 1/3 imovine čini potraživanja od države(u RH to je ultimativni rizik).

Dakle nekakvim FCF diskont metodama sa varijacijama izlaza ili nesto iole zanimljivije za izračunati je nemoguće izračunati jer firma ima ili rupe ili nema nista.

Precijenjeno? Itekako, na normalnoj burzi ovo bi bilo ono što zovu “penny stock”

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

New Report

Close