Zbilja krasna dionica.Kao i obično mnogo vike ni za što,stalno se nešto čeka a nikad ništa ili u prijevodu:show me the money priča.
Đuro je u prethodnih 5 godina uspio smanjiti kapital sa 301,54 M na trenutnih 217,31 M ali je zato uspio povećati dug na taj isti kapital sa 128,11% na 212,85%.Zbilja impresivno,nema šta…
I sve to uz katastrofalnu profitabilnost,P/B 1,11 i P/E 85…
Molite se bogu da Čaćič genije,ali samo na prebrzom jeziku,ugovori bar jedan posao u životu,to jako dobar,jer su dioničari inače debelo naj….
izgleda da će Čačić u zatvor u Mađarskoj tako da sve ovo s BOV-ovima izgledno pada u vodu [emo_palacd]
Čačić u zatvor a Đuro, Petokrmija, INA … sve propada.
Dajte se malo skulirajte i ako kanite kupiti ne drukajte tako jeftino.
Ulagači u PTKM su vjerojatno bar malo prelijevali novac u DDJH.
Zašto ne znam.
Veliki prihodi? da
Još veći rashodi? da
Po meni slična priča kao sa PTKM.
Državna ruka/malo profita na vrhu prodajnog ciklusa za tu firmu/mogu ili vjerovatan sam pad prihoda koji se onda multiplicira u bottom line tj earningse.
Svatko treba imati svoje mišljenje ali ako firma sa ovim prihodima jedva diše, što će biti kada budu prihodi manji?
Kako će firma uložiti u capex kojeg uzima na kredit kojeg plaća puno više nego što je profitabilnost kapitala kojeg kupuje na kredit?
All in all not good.
Ovo sa Čačićem nish ne pomaže.
“U svijetu ne postoji niti jedna obrambena tvrtka koje trenutno na istom mjestu proizvodi i integrira borbena oklopna vozila i daljinski upravljane oružane stanice zajedno u gotov proizvod….osim Đure Đakovića iz Slavonskog Broda. Hrvatska vojna industrija, osim iznimnog uspjeha sa proizvodnjom pištolja tvrtke HS Produkt za američko tržište i borbenih kaciga tvrtke Šestan Busch, nikada nije imala veću priliku za uspjeh i to u svjetskim razmjerima zahvaljujući punom povjerenju svjetski priznatih tvrtki Patria i Kongsberg u tvrtku Đuro Đaković.”
Zvuči OK …
Kaže da je iz ponašanja katarskih poslovnih ljudi teško iščitati što misle, no s obzirom na broj postavljenih pitanja, čini se da su najviše zagrijani za suradnju s Đuro Đaković holdingom te za gradnju LNG terminala na Krku.
Vesna Trnokop Tanta, potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore nakon povratka iz Katara.
“Kad je u pitanju borbeno oklopno vozilo AMV primjetno je daljnje ulaganje u njegovu opremu i naoružanje, a prije svega radi se o 30mm daljinski upravljanim oružanim stanicama (RWS) i PO raketama. Tako će u 2013. biti izdvojeno 320 milijuna kuna dok će u 2014. na projekt BOV biti utrošeno 300 milijuna kuna. Biti će ugrađeno ukupno 56 daljinski upravljanih oružanih stanica. Značajan pad ulaganja očekuje se 2015. kada se predviđa 100 milijuna kuna ulaganja.”
Sutra je demostracija oklopnog vozila na vojnom poligonu Gašinci,,,,možda se vidimo,,,
Ja čekam na 65,00 kn, hoće li doći?
Ako ne pokažu neku normalnu profitabilnost ovo ne vrijedi više od P/B 0,5.
Jako risky play po ovoj cijeni.
Zanimljivo.
http://www.vecernji.hr/biznis/foto-duro-dakovic-predstavio-oklopnjak-21-stoljece-clanak-477657
http://www.sbplus.hr/slavonski_brod/gospodarstvo/industrija/novi_uzlet_dure_dakovica/default.aspx
Posljednjih mjeseci smo posjetili čitav niz zemalja te ugostili brojne delegacije kako iz bliže regije (Makedonija, Češka, Njemačka, Danska, Italija, Njemačka) tako i šire (Španjolska, Izrael, Ukrajina, Indonezija, Azerbajdžan, Katar, Kuvajt)
ŽIVOT JE LIJEP!!!
ništa od 65,00?
a 85?