DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.seebiz.eu/hep-sest-tvrtki-zainteresirano-za-plomin-c/ar-45126/
Država tj HEP u odabiru strateškog partnera ,posebno će vrednovat razinu domaćih tvrtki u projektu…!
Znamo da Ingra ispunjava sve uvijete i sigurno sudjeluje u ovoj "priči",naravno s Đurom koji će dobiti svoj dio kolača … [wink]
Napomena : drugi dio posta je samo moje razmišljanje i nije nagovor na kupnju ,ili prodaju dionica
[thumbsup]

O da.

Firma sa 1% profitnom maržom + ona druga sa -64% profitnom maržom = zdrava sinergijska firma.

Još na stranu aposlutno loša poslovanja dvije firme, uzmemo li u obzir i sastav NO-a i zaposlenika te umješnost države – imam pravu malu meksicku pinatu.
[/quote]

neće skupiti, inače bi ovo otišlo putem njegovih VLDS, DKVS, a čini mi se i TKPR kako stavri stoje (i tamo je u top10).
Sudbina se zaista grubo našalila da kinjiš jednu dionicu stalno (s razlogom) i onda tvoj pulen to kupuje… i onda izgubiš i ono malo kredibiliteta što je ostalo sa pričom o sinergijama [bye]

Ozren, đe' kombo?

"ĐURO"je u sudbonosnom trenutku po "Ingru" postavio"leđa " ( opa. )! Uprava Ingre dobila je na vremenu…za riješavanje svojih financijskih i inih problema ….
Đuro će "pravno"odradit čist posao ,a ova usluga Ingri ,bit će mu vračena -odnosno "masno"plaćena u budućim poslovima ,,,o kojima je Kovačević več pričao,,,-sinergija ipak ima smisla !

[thumbsup]

Sinergijski ucinci su uvijek moguci.
Ali je ovo preveliki trosak i rizik za jednog Djuru.

Sve me ovo podsjeca na Jadraplov i Brodosplit.
I Jadroplov i Djuro su natjerani od Vlade da povlace poslovne poteze koje da su u privatnim rukama nikad nebi povukli.
Da je to tako to dobra prica o sinergiji bilo bi jos zainteresiranih strana.

Sto se tice priveligiranja u dobivanju posla od strane drzave, to je upitno. Prosla su ta vremena. EU sve prati.

Ovo je samo dokaz da je Djuro neozbiljna firma sa slucajnim i neozbiljnim vlasnikom.

A ozbiljan i namjeran vlasnik dao bi dobrovoljnu ponudu bez uvjetovanja određenog praga?

Kako se ovdje lupa…

Ovo je samo dokaz da je Djuro neozbiljna firma sa slucajnim i neozbiljnim vlasnikom.

A ozbiljan i namjeran vlasnik dao bi dobrovoljnu ponudu bez uvjetovanja određenog praga?

Kako se ovdje lupa…
[/quote]

Ozbiljna uprava ne radi nepromišljene gluposti i stoji iz svojih poteza. Ne može se mišljenje mijenjati svaka dva mjeseca, ne može vođenje firme s 1000 zaposlenih biti sprdačina.

Bez obzira čime se firma bavi perspektiva ponajviše ovisi o ljudima koji je vode a Đuro se tu nema s čime pohvaliti.

@Antiša, a što se to promijenilo unatrag dva mjeseca, osim što je svekoliko forumaštvo skontalo da se dobrovoljna ponuda može uvjetovati određenim pragom, a što je napisano još tada. Ne sjećam se da je DDJH igdje rekao da dobrovoljnu ponudu NEĆE uvjetovati određenim pragom.

I doista ne razumijem dilemu dioničara između:

a) 6 kuna
b) 0 nula

Ja vjerujem da će javna ponuda proći, jer ovih par najglasnijih pikzibnera sve skupa možda ima 3.000 dionica, još sam puno i rekao.

ĐĐ je dovoljno 50% da stekne kontrolu i ostvari "sinergijske učinke" na inozemnim tržištima.
Prag od 95% je nemoguće postići, čak i da su ga postavili i niže recimo 80% sumnjam da bi prošlo.

Aj ti objasni nekome tko je na 100 kn uložio 100 000 kn u Ingru da sada to mora prodati za 6000 kn ili će Ingra propasti. Boli njega više briga za Ingru i dionice.
Neka mu onaj koji zadnje tri godine pričao o konkuriranju na tenerima u Alžiru ponudi otkup po nabavnoj jer više njemu znači hoće li ingra u stečaj nego nekome tko puši 94%.

@Antiša, ako javna ponuda ne uspije, vi ste na krivoj temi. Ne trebate brinuti što će biti s DDJH ako ponuda ne uspije – s njim neće biti ništa. 😉

I Jadroplov i Djuro su natjerani od Vlade da povlace poslovne poteze koje da su u privatnim rukama nikad nebi povukli.

Od pojedinih ljudi u vladi i prije svega od jednog umirovljenog politicara. Vlada funkcionira na nacin da su stranke koalicije podijelile plijen nakon izbora i sada svaka cerupa ono sto joj je pripalo. Vlada kao institucija se ne bavi DDJH ili bilo kojom drugom tvrtkom. Drzavnim tvrtkama se bave stranke ovisno o tome kojoj je dana tvrtka pala u ruke.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Gredelj pred stecajem.
Odlicna prilika za Djuru.
Moze je kupiti jeftino od HŽ-a.
100% vlasnistvo.
Ogromni sinergijski ucinci.
Drzavna firma spasava drzavnu firmu.
Bit ce sacuvano 1500 radnih mjesta.

Jeli ovo bolja prilika nego Ingra?

jest!!
ja isto navijam!
obavezno neka kupe Gredelj, ako bi mogli i Ingru ikako, e to bi bio posao!
bila bi to firma u mp3!! [thumbsup]

šta radi Čačić, šta radi Milanović??
evo savršene prilike za privatizaciju, a ne da mi prodaju firme koje znaju i vrijede koje i moja baba može prodat.
uvali ti pajdo, Gredelja, zato sam te izabrao! [kiss]

Ozren, đe' kombo?

Ovdje upišite svoj komentar… [lol]

Što je ovo, natječaj koju će stečajušu kuptiti đuro zbog sinergijskih učinaka ?

Jel’ i vama zvuči ovo retardirano koliko i meni? [tongue]

Zašto bi duro uopće morao kupovati takva poduzeća? Zašto bi ulagao u segment u kojem nije do sada poslovao, posebno preko poduzeća koja niti sama nisu sposobna osigurati prag rentabilnosti?

Ukratko. Uprave Đure ima viziju sinergije s Ingrom.

Ukoliko ne uspije u preuzimanju, Uprava gubi kredibilitet.

Dionica kreće u toplije krajeve.

Ukoliko uspije, baš me zanima gdje bu ta sinergija došla do izražaja.

Ovo baš ne bi nazvao win-win situacijom.
Čekamo novi izraz od gosp. Čačića (jahtaša).

LP i sretno

[b]MRAČNI MOD[/b] [b]Do kraja godine raste samo DIOKI zbog Hrvatskih nacionalista koji su ga spasili od zatvaranja.[/b]

New Report

Close