DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 04.11.2024. u 20:48
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DDJH
16,60
382
23
13,00
18,00
-6,74%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Kaže direktor ddjh da je to jedini izlaz za INGRU, pa zašto je plaćaš onda po 6 kuna, ako imaš interes (a znamo da nema poslovnog interesa nego političko kriminalnog) zašto na plaćaš po 1 kunu ili sve za jednu kunu?

Kad je konačno DDJH kako tako napravio neke pozitivne pomake u poslovanju i izvukao se iz ponora, ovakvim potezom bi se mogao zaista nać u ponoru….

ps Sutra dio portfelja DDJH rješavam, čestitam upravi koja je podlegla političko – kriminalnom miljeu

[bye]

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Baš me zanima što će na ovo reći gospon xy.

Jedva čekam njegovu reakciju jer je opće poznato šta on misli o Ingri , vjerujem da će biti zanimljivo čuti njegovu reakciju !

Ovo je stiglo iz Čačićeve radionice i na prvu loptu ne izgleda dobro za dioničare Đure.
Što se skriva iza brda, vidjet ćemo.
Nisam kanio žuriti iz Đure pa neću ni sutra, ali Uprava bi mogla malo pojasniti to preuzimanje
prije otvaranja Burze.

da, da, sutra nema nikoga u ddjh – čitaj -> nisam niti unutra, ali ajmo pokrenuti psihu prema dolje. naravno za jeftinije kupovanje.

Zamislite kako se xy osjecao kada je vidio ovu vijest. Tolike milione ulupati u dionice DDJh i onda nesto ovako procitas. Strava.

Uglavnom, srecom nemam dionice DDJH.

Ovako nesto mozes napraviti ako znas da ce DDJH dobiti nekoliko milijardi kuna poslova u kratkom roku, inace… 🙁

kakva bolestina pa Ingru vise ni sam bog nemoze spasiti ddjh sa svojim programima oklopnjaka,tenkova,modernizacije vlakova kud i kamo ima vise izgleda ovako bude samo pored svojih preuzeo i tudje dugove pa ko ce njih spasavati za godinu ova glupa vlada pa ko ce vladu spasavati za godinu i pol.Moja sucut postojecim dionicarima ddjh

Jel ima za ovo neka službena obavijest ili još samo jedna lažna vijest vezana za spašavanje ingre???

čudni se ovdje sveci slave....

Nego, sljedbenici, jeste pitali Đoku, što misli o novonastaloj situaciji? [wink]

Napisao sam ogroman post i onda dobijem "server error"…

Ukratko neki su previše zabrijali..Kakvo pripajanje duga, , kakva propast za DDJH previse ste zabrijali…..DDJHu je ovdje rizik samo novac koji će platiti u preuzimanju , a to je maksimum 81mil kuna..kada pogledamo prihode DDJH to nije puno, no kada pogledamo dobit koju ostvaruje onda baš i nije tako mali novac…Pretpostvljam da uprava zna što radi iako se baš i ne slažem s ovim potezom.

Ove bedastoce koje ljudi pisu o "pripisivanju duga ingr ddjhu" ili "koji će biti novi ticker" su primjeri totalnog neznanja razlike između preuzimanja i spajanja…..Ukoliko DDJH postane večinski vlasnik INGR ona če idalje poslovati neovisno i samostalno od DDJHa i njeni dugovi neće utjecati na DDJH niti će ih DDJH morati platiti svojim novcem….Jedino ako jednog dana dođe vijest da DDJH daje kredit INGR radi financiranja postoječih obaveza ili da DDJH kreće u dokap INGR e onda možemo pričati o tome da DDJH plaća ingrine dugove….Do tada se ništa oko DDJHa nije promjenilo, sve je isto kao i jučer , a ovih 81mil kuna koje ce mozda potrositi su naspram postojecih prihoda i rashoda zanemarivi..

P.S
Ovdje gdje se nalazim nemogu otvarati wordpress blogove pa molim nekoga da prenese tekst od XYa ukoliko napiše nešto zanimljivo..hvala

...

Kakvo pripajanje duga, , kakva propast za DDJH previse ste zabrijali…..DDJHu je ovdje rizik samo novac koji će platiti u preuzimanju , a to je maksimum 81mil kuna..kada pogledamo prihode DDJH to nije puno, no kada pogledamo dobit koju ostvaruje onda baš i nije tako mali novac…

Ingra je teškoj komi, s dugovima od skoro milijardu kuna i godišnjim gubicima od 80-90 milja kuna, račun im je blokiran oko 70 dana itd. DDJH sve i da uspije u javnoj ponudi i da tih 80 milja kuna za preuzimanje neće time riješiti ama baš niša jer mora osigurati Ingri novac za deblokadu računa (cifra zbog koje je blokiran je bila 5 mil.kuna +iznosi koji su dolazili naknadno) te redovno servisiranje velikih dugova tako da će po meni DDJH morati napraviti dokap i ubaciti svježeg keša bar još toliko, tako da bi ukupni ulazak DDJH mogao platiti oko 150-200 milja kuna, a to je već zabrinjavajuće jer jasno je da je ovo politička odluka koja bi jako skupo mogla stajati DDJH!

DDJH ima namjeru dati ponudu za INGRU jer navodno očekuju zajednički nastup na trećim tržištima.
Ingra se bavi građevinom, a DDJH gro prihoda ostvaruje od proizvodnje BOV-a (borbeno vojno vozilo) pa je potpuno nejasno što je tu komplementarno u proizvodnji?!?! Ajde da je DDJH zadržao DDJM pa da onda pričaju o tome, ali ovako je jasno da ponudu za Ingru daje po političkom diktatu, a ne po poslovnom interesu…..

Sve što pišem moje je osobno mišljenje, a ne savjet za K/P dionica!

Ako ništa drugo, sad se barem zna gdje će završiti "proračunske uštede" na plaćama profesora, liječnika…
A da li je to moralno i pošteno – onima koji (čast većini, sramota za manjinu koja se šlepa) odgajaju mladež i brinu se za zdravlje itd. svih – uzeti da bi se ulupalo u "vreću bez dna", ostaje svakom neka sam procijeni…

New Report

Close