Zar nije posao po BOV-u cca 10.000.000 kn tjedno… 4 mjesećno… a cijela godišnja dobit samo 9 i kusur milijuna kn?… što ili tko to jede poslovanje ĐĐ…?
Zar nije posao po BOV-u cca 10.000.000 kn tjedno… 4 mjesećno… a cijela godišnja dobit samo 9 i kusur milijuna kn?… što ili tko to jede poslovanje ĐĐ…?
Đuro dobije posao, a Patrija dobit! tako rade europejci s balkancima!!!
I ovo je jedna od onih koje ne gledam. Čak nisam još pročitao niti ovaj izvješaj, nekako mi djeluje ružno otisnut ili skeniran (nekako mutno-siva boja slova umjesto crne, ne znam zašto) i čisto se pribojavam da je opet prepuno "prepričavanja brojki".
Pročitat ću kad stignem. Ali je zgodno na ovakav dan crvenila na burzi kada te ovako zelenilom neka dionica podsjeti da postoji, da čuči tamo negdje u portfelju… zgodno!
http://zse.hr/UserDocsImages/financ/DDJH-fin2012-1Q-NotREV-K-HR.pdf
Nevjerojatnih 1.6 miliona dobiti!!! 😀
…iz 293 miliona prihoda 😀 …koga oni to zezaju???? Jel ovaj d.d. radi za sto vecu dobit svojih dionicara ili sta?
Koji jad…
dobit za 1Q je šaka jada….tko je i zašto pumpao danas ovaj balon gore čak 6% ?!?!?
Đuro dobije posao, a Patrija dobit! tako rade europejci s balkancima!!!
[/quote]
izgleda tako, prihod skoči 19X ali svejedno dobit skoro pa nula. čista tragedija od profitabilnosti. ovo će se sad ispuhati do neprepoznatljivosti. osim naravno ako xy ne preuzme cijeli free float na 80.
293 milijuna kuna u oročenoj štednji u banci bi u q1 donio oko 3 milijuna kuna.
Nadam se da može bolje od ovoga. Najavu od preko 20 milijuna kuna dobiti u 2012(kredibilitet Uprave) sada je pao za 25%.
Vidjeti ćemo gdje i da li ima mjesta poboljšanju profitabilnosti.
PS. Ja bih itekako pratio ovu firmu iz kvartala u kvartal.
Oprostiti se može loš kvartal ili godina ako su uzroci poznati i očekivani i “vanjski” te nisu toliko uzrokovani “firmom” nego okolinom koja vrijedi za ostale sustave(firme).
Ako je u itanju samo loša procjena Uprave.. to je vrlo loše.
293 milijuna kuna u oročenoj štednji u banci bi u q1 donio oko 3 milijuna kuna.
Nadam se da može bolje od ovoga. Najavu od preko 20 milijuna kuna dobiti u 2012(kredibilitet Uprave) sada je pao za 25%.
Vidjeti ćemo gdje i da li ima mjesta poboljšanju profitabilnosti.
PS. Ja bih itekako pratio ovu firmu iz kvartala u kvartal.
Oprostiti se može loš kvartal ili godina ako su uzroci poznati i očekivani i "vanjski" te nisu toliko uzrokovani "firmom" nego okolinom koja vrijedi za ostale sustave(firme).
Ako je u itanju samo loša procjena Uprave.. to je vrlo loše.
loše i razočaravajuće…dionica može opstati ovako visoko na 8x kn samo ako xy opet ubaci milijune svježeg keša za obranu…realna cijena dionice bila bi oko 50-60 kn