Ovo je klasican scenarij Fiminih fondova…”kupuju polako spustajuci cijenu prema dolje”…a onda naglo povuku svu kupnju (a samo njihovi nalozi su vecinom i bili na kupnji, jer su svi drugi prestali kupovati dionicu koja pada)…onda nagli pad…i nakon toga potpora kupnji…i odeeeeeeeee[smiley11]
Bravo za opažanje, Dejavue, i ja sam imao takvih iskustava s fiminim fondovima, ali nisam bio sasvim siguran da to oni igraju. Tek sam se kasnije uvjerio da su nakon takvih egzibicija oni izbijali među prvih 10
Igraju oni, definitivno[smiley11]
Zanima me koliko su oni zavrtili svojih dionica na prodaji, recimo na ovih 1.105.188 dali se to tako radi?
Dejavue:
”
”
Zanima me koliko su oni zavrtili svojih dionica na prodaji, recimo na ovih 1.105.188 dali se to tako radi?
vjerojatno ništa ili nešto malo. Opstruiraju kupnju. Stave npr. nekoliko naloga na kupnji, a onda se naglo povuku, pa se ostatak publike prepadne i zbuni, te počnu panično prodavati, jer odjednom više nema kupnje. Meni je to bilo npr. na PIKR oko 480-500 kn kad je ulazila FIMA. Ima i sl. primjera na drugim dionicama…
Koliko sa da primjetiti DDJM uvjerljivo raste, a to bi slijedom događanja trebalo povuči i DDJH.
Ako se ne varam, DDJH je vlasnik oko 65% DDJM ili se nešto promjenilo?
Dejavue:
” Ovo je klasican scenarij Fiminih fondova…”kupuju polako spustajuci cijenu prema dolje”…a onda naglo povuku svu kupnju (a samo njihovi nalozi su vecinom i bili na kupnji, jer su svi drugi prestali kupovati dionicu koja pada)…onda nagli pad…i nakon toga potpora kupnji…i odeeeeeeeee
Ako je to tako, onda je ova radnja u skladu sa H nalogom na 190 kn, pa po lojtrici dol.[smiley8]
samo neka spuštaju 🙂
j nadokupljujem malo po malo 😉
…S obzirom na sadašnje stanje ne bi me začudilo da panika učini svoje pa da bude moguće nadokupiti još niže…. [smiley4]
bilo bi zgodno tada nadokupiti samo ne znam s cim [smiley8]? jos da se nismo toliko nakrcali [smiley1]…
i ja sam malo unutra a ako je tako kako vi kazete onda cu uci jako jako unutra!
i ja sam malo unutra a ako je tako kako vi kazete onda cu uci jako jako unutra!
Potpisujem, ali mišljena sam da će se više teško spustiti, ne bi ni Fima mogla toliko
spustiti i igrati igrice da nisu neke druge dionice jako na sceni.
Baš zbog toga mislim da je to napravila, mudro i tiho, ali neka joj, i mi smo se
nakcali:)