DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

vidi bisera što uradiše na ddjh. prodale budale i išli uzimati miv po 10000 kuna, a dok sam im pisao na 6800 da kupuju miv nisu ga uzimali . neki baš vole skupo kupiti. i sada opet krivo rade, jer dok se oni igraju sa 1,2 komada miva, ovdje igrači dokupljuju, naš narod uvijek krivo ….što se može, srećom par nas zna gdje treba biti u pravo vrijeme i zato sam danas dokupljivao i sutra ću ako budem živ i zdrav.

Svašta si čovjek dopušta!
Naziva ljude budalama, budale bili i oni koji prodavaše po 190, 185, 180…

Nisu to budale, to su dejtrejderi, a mi što strpljivo čekamo da cijena poraste, mi smo budale. Mjesto da zememo brzih 5%, i dignemo sidro.MI strepimo jel bu Đuru zel Štirija ili Patrija. Kaj da je to nama uopće bitno. Mi sme tu radi peneza.

Nisu to budale, to su dejtrejderi, a mi što strpljivo čekamo da cijena poraste, mi smo budale. Mjesto da zememo brzih 5%, i dignemo sidro.MI strepimo jel bu Đuru zel Štirija ili Patrija. Kaj da je to nama uopće bitno. Mi sme tu radi peneza.

Ovo se zove biti samokritičan!
A zapravo nitko nije budala!!!
Različiti ljudi imaju različite ulagačke strategije.
Netko je daytrader a netko je dugoprugaš.
Osobno sam najviše zaradio na dionicama koje sam najduže držao u svom portfelju.
Istina, zarađivao sam i na jednodnevnim držanjima dionica. Čisto da se isprobam i u tome.
Zato, najvažnije je imati vlastitu predodžbu što se želi.

P.S.

Znam da postoje i drugačija shvaćanja.
Netko je nekada rekao (Andre Kosolany !) da je burza, igra dviju budala a da gubi onaj koji je veća!
No, kako sam ja vječiti optimist, a izraz “budala” nije vokabular koji koristim na forumu ovo je tema za promišljanje svakom od nas.
Đuro je zakon! [smiley2]

La vita e bella!

http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2006,9,8,dakovic_tenkovi,41912.jl%5B/b%5D

Svi pišu o braniteljima, korekciji, daytraderima, BOV-u itd., a nitko ne spominje posao modernizacije tenka za Kuvajt koji je trenutno u zavrsnoj fazi pregovora( vidi gornji članak iz 09/2006). Ugovor u Kuvajtu je od strateške važnosti ne samo za DDJH nego za državu, obzirom da modernizacija tenka sa sobom povlači i višegodišnje ugovore o održavanju kao i potencijalne nove ugovore sa drugim zemljama bliskog istoka koje u svojim vojskama imaju tenk T-72 (Irak, Libija…). Izborna je godina i vlada će učiniti sve da slavonske birače vrati u okrilje HDZ-a, a bitnu ulogu u svemu tome imat će DDJH[smiley2]. Kad vidite uskoro jednog hrvatskog ministra u službenom posjetu Kuvajtu sjetit će te se Đuke, burze i cijene dionica od 170-ak kunića ali Bože moj… ne možeš uvijek pogoditi kad treba van, kad unutra. [smiley1]. Za DDJH modernizacija tenka za Kuvajt je važna koliko i proizvodnja BOV-a za MORH; trenutna cijena je strogo kontrolirana od strane fondova sa svrhom da skupe što je više moguće po ovim cijenama jer uskoro…. ajme majko!!!

Dionicama ĐĐ dnevno se trži između 3000 i 6500 komada / danas 3212 komada/, mjesečno 100.000
do 150.000 komada. Ako ju prodaju slabe ruke i špekulanti, probajte pogoditi tko to kupuje.

evo dionice u plavom “podcijenjenom” području, RSI manje od 30, (slika DDJH2302) smiješno sa obzirom na stanje burze i očekivanja od dionice što će reći nije i slučajno tako…ovo je valjda jedina dionica u oversold području 🙂

a onda unazad 2 godine kada je također bila u oversold i što je slijedilo nakon toga (slika DDJH2g)

za one koji ne znaju što je RSI, ukratko:
Vrijednost RSI manja od 30 sugerira da su u posljednjih 14 dana prosjecne dnevne negativne promjene cijene mnogo vece nego pozitivne promjene cijene. Smatra se da tako velika negativna razlika nije održiva u dužem roku stoga je za ocekivati vece pozitivne promjene cijene u buducem razdoblju. Analogno tome, RSI manji od 30 tumaci se kao ‘buy’ signal.
e sad da vidimo šta će se događati i koliko TA ne(laže)…

Par postova prije citiran je Kostolany. ja ću ga sada još jednom citirati. Reče on: “Pad cijene uz veliki promet je znak da papiri prelaze iz ruku kolebljivih u ruke čvrstih”

"Čovjek je nezasitna životinja."

NOVA NADA ZA DEGMAN

“Od prošle godine radimo na dva projekta, od kojih bi barem jedan, u konačnici trebao završiti prodajom
tenkova Degman inozemnim partnerima.”, izjavio je za News Marinko Pajković, direktor prodaje
trvtke Đuro Đaković specijalna vozila, dodajući kako bi posao trebao biti zaključen do kraja ove godine.
Ako projekt bude realiziran, bit će to prva prodaja tenka Degman uopće, te će to značiti preokret u razvoju
tenka koji su mnogi već otpisali….

Članak objavljen 21.02.2007. u novinama Osijek NEWS.

Budućnost Đure izgleda se ljepše… [smiley2]

Kolege Stock i Vorda nas uvjeravali da Fima rasprodaje kad ono vidi vraga….. Fima još uvjek s nama….. bez promjena[smiley2][smiley2][smiley2]

Vlasnici prvih 10 računa na kojima je ubilježena najveća količina vrijednosnog papira DDJH-R-A
Stanje na dan: [color=blue]23.02.2007[/color]

HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU ZAGREB, HRVATSKA
Zastupnički račun, zastupana osoba:
HZMO ZAGREB, HRVATSKA
MINISTARSTVO FINANCIJA REPUBLIKE HRVATSKE ZAGREB, HRVATSKA
Skrbnički račun:
PBZ D.D. ZAGREB, HRVATSKA
FIMA VALIDUS D.D. VARAŽDIN, HRVATSKA
Zastupnički račun, zastupana osoba:
DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU ZAGREB, HRVATSKA
LUCIDUS D.D. ZAGREB, HRVATSKA
VABA D.D. BANKA VARAŽDIN VARAŽDIN, HRVATSKA
ĐURO ĐAKOVIĆ HOLDING D.D. SLAVONSKI BROD, HRVATSKA
[color=blue]Skrbnički račun:
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA GLOBAL INVEST D.O.O. ZA FIMA EQUITY OTVORENI INVESTICIJSKI FOND SPLIT, HRVATSKA[/color]
[smiley2]

PROKLETA JE AMERIKA I ZLATO ŠTO SJA !!!!

bas je simpaticno vidjeti ovako cvrsto pripremljenu ekipu spremnu na rovovsku bitku i uvjerenu u uspjeh. [smiley2]. ima jedna poruka koja vrlo dobro oslikava ovu situaciju: “nema predaje!”

dragi kolege, nemojte me krivo shvatiti, i kod mene je dobar dio portfelja u ddjh ;-), mozda preveliki dio, ali tako se zalomilo.

btw. da li tko sta zna o tome da bi djuro na jesen mogao prestati biti holding i rascjepkati se u zasebne firme? i sta bi to znacilo za dionice ddjh?

Ako je sve pod kontrolom, idete presporo. "Mario Andretti"

daleko je jesen, do jeseni je DDJH na 300 kn.

NOVA NADA ZA DEGMANA

evo još malo dobrih vijesti za DDJH bar se nadam

nadam se da se vijest ne ponavlja

Four Star General

New Report

Close