Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DDJH | 15,10 | 2.371 | 157 | 15,20 | 18,00 | 0,00% |
@playboy
možeš ti njima govoriti koliko hoćeš, ali oni ionako vide đuru na 100+. kad bid popusti, nastupit će panika i sad ti isti koji su kupovali (i još kupuju) na 60 će vrlo sretni prodavat 23% jeftinije. argumenti koje podastireš pred njih su žali bože – bacaš biserje…
nije svima cilj zaraditi na burzi, neki rado kupuju skupo da bi prodali jeftinije i pri tome bili sretni.
Ne kuzim. Sto svi napadate covjeka, a govori vam istinu. I zasto je toliki problem biti negativan. To barem u ovoj dionici (a i vecini ostalih na Zagrebackoj burzi) nije izvan okvira realnosti.
Sjecam se 2008. kako su drukali za DDJH kad je bila na 300 kuna, pa je bila prica da ce radit neke oklopnjake, da je "samo nebo granica" i svaki drugi, treci post je bio "cestitam imateljima ove dionice". Kad nije stigao posao s oklopnjacima onda su nekakvi seici dolazili u posjete, pa je opet bilo "cestitke svima koji su izdrzali" bla bla… sve sami pozitivci… Od 10 vijesti bilo je 10 pozitivnih – a sve "insajderske" informacije. Ma milina bilo za slusati… Forumasi pokupovali dionice i otisli birat nove automobile.
A onda ih je fino klepilo: radnici dobili dionice jeftino, stigla "kriza", i tup – dionica s 300 (ak se ne varam isla je i vislje) se spustila na 30…
I sto sad? Nista. Opet isto. Stari koji su popusili vise ne citaju ovaj forum, jer kuze da se njime ne koristi NITKO tko zna bilo sto o trgovanju dionicama i buducem kretanju njihovih cijena i opcenito gospodarskih pokazatelja. Zato je stigla nova generacija koja vodi iste rasprave kao i oni prije njih, umjesto da nauci na njihovim greskama.
Zato kad covjek kaze da je ova dionica junk i to potkrijepi BILO KAKVIM suvislim argumentima, mislim da to ima vecu tezinu nego kad vas deset "strucnjaka" prepricava "dobre vijesti" iz nekih kvazigospodarskih novina.
Mozda ispadam malo cangrizav zbog ovoga, ali ja sam jedan od onih koji je kupovao DDJH po 300 kuna. Jedan od okidaca mojih pozitivnih ocekivanja bila su i razmisljanja "strucnjaka" na ovom forumu. Sad nema ni jednog od tih koji su tada bili aktivni, ali vidim da stalno pristizu novi filozofi, pa mi je malo pun kufer takvih.
Ali svaka skola kosta i ja sam svoju lekciju naucio (sva sreca da nisam imao jako puno para, pa je kolicina koju sam ja kupio zanemariva). U medjuveremnu sam jeftino nadokupio i cekam da se crobex vrati na 5000 bodova 😉 pa da vidis kako cete me citati na forumu s pametnim analizama i pozitivnim vijestima kad se budem istresao 😉
Eto "pozdrav svim imateljima DDJH" i "cestitke svima koji su izdrzali kad je bilo najteze"
Haha
Kolega Ante, nacekat ces se ti jos onda, ako cekas 300 🙂
Mi koji cekamo 100, mozda i docekamo, ali tvoja je granica za istrest se jako jako visoko. Ne znam da li tako daleko moze i cuveni tenk iz djure ispalit.
Svejedno sretno Ante
Sutra nakon skupstine, bit ce puno toga jasnije za dalje.
Mislim da ništa neće sutra biti jasnije… bit će kratkoročno jasnije samo kad dođe potvrda posla sa JANAFOM tj. ako bude odbijena/e žalba/e… ako da, ide po meni novi min rast od cca 20-25% te veliki iskrcaj večine… samo moje mišljenje, po osnovi kojeg ću zaradit bez obzira što sam trenutno out… moje pravilo (uz iznimke) ulaganja je – uđi na vijesti i pokupi 15-20% u dan-dva… min 5-7 dobrih vijesti godišnje i eto ti godišnje tzv. sigurne 75-100% zarade – bez ikakvog sekiranja te rizika – ako, možda, itd…
sretno svima! [thumbsup]
Mislim da ništa neće sutra biti jasnije… bit će kratkoročno jasnije samo kad dođe potvrda posla sa JANAFOM tj. ako bude odbijena/e žalba/e… ako da, ide po meni novi min rast od cca 20-25% te veliki iskrcaj večine… samo moje mišljenje, po osnovi kojeg ću zaradit bez obzira što sam trenutno out… moje pravilo (uz iznimke) ulaganja je – uđi na vijesti i pokupi 15-20% u dan-dva… min 5-7 dobrih vijesti godišnje i eto ti godišnje tzv. sigurne 75-100% zarade – bez ikakvog sekiranja te rizika – ako, možda, itd…
sretno svima! [thumbsup]
[/quote]
Opet navlačenje ovdje i to na jeftin način – POSAO S JANAF-om SKLAPA ĐĐ KONZORCIJ A NE DDJH dionica, tko ne zna razliku bit će ošišan ovdje i to jako , odmah poslije izlaska vijesti…
2. Stvar – TAJ POSAO, OD KOJEG ĆE NAJMANJE DOBITI DDJH, JE VEĆ DVAPUT URAČUNAT U CIJENU OD 60 kn – jer zbog čega je inače rasla dionica 50 % ??
Zašto tako pišete i navlačite ljude umjesto da govorite istinu kolega, kad lijepo piše posvuda, čak i ovdje na poslovni.hr da posao ide Konzorciju, dakle dobit , ako je bude, će se dijeliti po svim poduzećima u , al i izvan Holdinga
Holding je vlasnik tih poduzeća, ali ima svoju bilancu i izvješća, a Konzorcij svoju , i Konzorcij može sutra prodati nrp. poduzeće koje će izvoditi radove da pokrije dio od 400 miliona dugova i gdje smo onda ?
Baš kako je nekadašnji izvođač takvih radova – ĐĐ Montaža pala u ruke Njemaca za sitne pare
@playboy
možeš ti njima govoriti koliko hoćeš, ali oni ionako vide đuru na 100+. kad bid popusti, nastupit će panika i sad ti isti koji su kupovali (i još kupuju) na 60 će vrlo sretni prodavat 23% jeftinije. argumenti koje podastireš pred njih su žali bože – bacaš biserje…
nije svima cilj zaraditi na burzi, neki rado kupuju skupo da bi prodali jeftinije i pri tome bili sretni.
Slažem se. Odo na drugu temu . Moj posljednji post sve objašnjava, tko poslije izgubi u ovoj igri i napumpavanju po 3. put posla s JANAF-om koji nit je dobio DDJH , nit je više nova vijest (nitko čak nije ni uložio žalbu) – neka poslije ne plače.
A skrbnički ZABA-e s kojeg se iskrcano i prekrcano 70 000 dionica i više da se umjetno digne cifra bolje ne komentirati. Ovdje bi HANFA itekako imala posla , al i bolje da nam je HANFA tako neradnički i traljavo rapoložena .. Šta, samo 16 poduzeća je u obvezi javne ponude a oni – papci koji vodite HANFU – prstom nisu makli .. Strava, kad se okreneš i pomisliš – pa gdje ja to živim ?
[wink]
Playboy,
Idi na drugu temu, ovdje smo drukaš. Ako nemaš dionice, slobodno napusti ovaj podforum.
Hvala!
Playboy,
Idi na drugu temu, ovdje smo drukaš. Ako nemaš dionice, slobodno napusti ovaj podforum.
Hvala!
Mladi Novče, il kako si se već nazvao, to što si napisao nije apsolutno ničime vezano za kretanje i procjenu realne vrijednosti dionice DDJH dok moji postovi itekako jesu, a važni su za potencijalne kupce DDJH na 60 kn koji možda ne znaju da je u tu cijenu već duplo uračunat posao koji ide KONZORCIJU ĐĐ a ne DDJH, i od kojeg vaš DDJH neće vidjeti ni 30ak miliona prometa, a od dobiti možda i ništa
160 miliona kuna raspodijelit će se čitavim Konzorcijem, po različitim poduzećima kojih je DDJH samo vlasnik ali ne dijeli sa njima i "plahte" ako kapiraš
A ako ne kapiraš , bolje ti odi na neki drugi forum, npr onaj o ZET-ovim tramvajima …
Jer njima ćeš se uskoro voziti nastaviš li pazariti ovako preskupljenu dionicu napumpanu izvrtanjem važnih činjenica o kojima ovdje pričam a koje se mogu čitati i na stranicama JANAF-a
E moj Plejboju, j+++t ćeš ti samo stare babe. Drži se ti Slobodne, uskoro kreću s izdanjem koje će osvojiti svijet. Za njegovu distribuciju će napraviti tablet bolji od Appleovog. Neću više s povjerljivim informacijama. Želim ti samo reći da se Đuro ne kupuje radi posla s JANAF-om, već radi činjenice što ta tvrtka može samo rasti – za razliku od primjerice Slobodne. I da – nebo je granica. Nigdje u regiji nećeš naći takav kompleks i toliko radnika koji u metaloprerađivačkoj industriji mogu početi raditi smjesta. Tebi očito nije jasno da je to vrijednost koja se polako prepoznaje. Ako vrjedi Fincima, najpametnijoj naciji, valjda vrijedi i nekom drugom. Osim tebi , naravno. Sretno sa Slobodnom, sredi nam kakav popust kad izađe taj tablet, kad već voliš pomagati neukim forumašima.
Dugo me, stvarno dugo, nije ovdje bilo – i umoran sam malo.
Samo opaska za mladića koji toliko priča o konzorciju i holdingu, pa reče kako ”posao ne sklapa DDJH dionica” i svašta još mladić reče – mladiću riječnik ekonomskih pojmova pa vidi malo o holdingu i o konzorciju, vidi i malo više ako ovdje pokušavaš dijeliti savjete odnosno lekcije.
Pozdrav !