Netko me ovdje pitao upravo zbog čega pišem na ovoj temi kada nemam niti jednu dionicu više ?
Vrlo je jednostavno – volim pisati. Posebno tamo gdje uočavam ozbiljne navlakuše dok je masa dionica u procvatu.
Zašto kupovati DDJH po 60 kn kada možete npr KABA-u po 80 koja ima po toj cijeni još mnogo prostora za rast, a nema šanse da više ikada padne ispod 75 ako i to ?
S druge strane DDJH na ovoj cijeni i s obzirom na vidno smanjenje prometa – dakle interesa, se muči i ima više potencijala da padne na prijašnje razine nego da dalje raste.
Da DDJH ode na 90 kn to bi značilo da kompanija sa 470 miliona dugova i gubitaka i upitno koliko imovine službeno vrijedne 700 miliona vrijedi na tržištu 300 miliona kuna !!
Zar je to moguće u vrijeme dok se masa dionica trži pošteno ispod BOOK VALUE ?
A k tome je DDJH još i dokazani gubitaš a mnoge kompanije već dvije godine posluju s dobiti i slabo su zadužene .
Sveukupno, ono što se ovdje dešava je umjetno održavanje cijene nakon šta je napumpana dobrim vijestima sa namjerom da se još jednom iznova napumpa kada izađe i službena vijest posla s JNAF-om..
Ono što će se desiti će biti to da će taj posao vrijedan 200 miliona biti čak 3 puta uračunat u cijenu, prvi put INSIDERI, drugi put JAVNA TAJNA – VIJEST PRED ŽALBU, treći put – SLUŽBENA VIJEST NAKON ŽALBE IAKO SVI ZNAMO DA DDJH VEĆ IMA TAJ POSAO – i koji uopće ne mora donijeti profit ako promatramo poslovanje DDJH do sada i gubitke koje je nagomilao iako je i 2008. imao sklopljen slične vrijednosti istovjetan posao.
I šta će se zatim desiti – masovno iskrcavanje burzovnim početnicima i naivcima, koji će zabosti po 75 kn i već tijekom ljeta popušiti barem 60 % kada padne nazad na 40ak kuna.
A povijest na DDJH nam pokazuje da će se upravo to desiti.
Eto zato pišem – da spriječim duplo napumpavanje dionice koje se ovdje očevidno sprema.
Ovo sada je zatišje pred buru – navlakači žele da tržište zaboravi da je posao s JNAF-om već dva puta uračunat u ovu sadašnju cijenu, ali da ju istovremeno umjetno održe i kada prođe žalbeni rok i vijest opet objave po treći put poguraju DDJH , npr još 20 % ili više, ovisno koliko će ići i zatim Veliko Istresanje po Masi Malih.
I onda ciao djaci, isto kao i zadnji put kada je sklopljen posao za spremnike u Sisku 2008. pa je raslo 40 % a zatim palo ispod cijene prije skalapanje posla.
Nema razloga da se isto ne ponovi i ovog ljeta
@Plejboj
Sječaš li se da sam nešto slično tebi pisao kada je ĐĐ bio na 39 kn,, Peyo je govorio kontra, svaki dan ga je hvalio baš kao da je u njegovom vlasništvu, spominao je cifru čak i od 100 kn. Ja sam mu replicirao svaki post…Tupson ĐĐ na 45 kn, bez veze, eto ga na 65, a da če ići još gore, hoće i sada sam u to uvjeren i to htio ti ili NE !!
LP [thumbsup]
Cek, cek. Sta nece odmah pasti? Sad ce ipak rasti? Nemoj nas dovodit u zabludu. Pa nije svejedno ako izades na 75 ili 60. Znas i sam kak je to kad izades prerano. [wink]
@Plejboj
Cek, cek. Sta nece odmah pasti? Sad ce ipak rasti? Nemoj nas dovodit u zabludu. Pa nije svejedno ako izades na 75 ili 60. Znas i sam kak je to kad izades prerano. [wink]
Past će sigurno. A da li će prije toga XY uspjet odraditi još jedno pumpanje ovisi valjda i o volji (naivi) naroda zar ne ? [wink]
Žalbeni rok je 30 dana, dovoljno da se zaboravi čitava priča pa lijepo još jednom ponovi iznova. Barem bi ja to tako odradio. Ali sumnjam da je tržište čini baš tako tupav i naivan , neuk kolektiv da će popušiti istu priču dva , čak i tri puta.
Za mene je posao s JNAF-om na DDJH odradio svoje, ali preočito je da navlakačima ni ovih 60 nije dosta jer ipak ste kupovali i vi i vaš XY superheroj i po 100 kn , pa se čeka da prođe taj žalbeni rok i onda može reći "VIDI – DJURO DJAKOVIC JE SKLOPIO JOŠ JEDAN POSAO OD 200 MILIONA KUNA" [lol] [lol]
Ne bi igrao na tu kartu jer smatram kolektiv koji trguju na burzi ipak malo pametnijim od ostatka raje. Možda griješim …
Nema potreba za prodajom.Ask je sasvim blizu bida i očekujem da do kraja dana bude na današnjoj razini. Potpora je dovoljno jaka da u narednom razdoblju polako dostiže razinu 65. [cool]
….čitajući prepucavanja kolega s foruma s kolegom plejbojem, i uzimajući pritom u obzir ponašanje dionice na burzi, te kretanje portfelja gospodina xy, dolazim do zaključka da je
PLEJBOJ=XY. Molim Vas da malo razmislite o tom mom zaključku i sve će vam najedanput postati logično. Također to sve skupa sugerira da dionica mora još gore….
Nije Plejboj taj gdin. Pogledajte na blogu Eclectica-i tamo Plejboj pokušava izravnati Drinu koja je itekako ravna:-).Plejboj bi samo htio ući na razini na kojoj je izašao,pa zato i piše ovdje,a nema niti najmanjeg pojma.Čak štoviše-živi u pradobi za Đuru.
Mala ispravka. Prijašnji moj post ne sugerira kupnju niti prodaju te nije nagovor na isto. Želja mi je da buduće rasprave se temelje na činjenicama koje bi mogle dovesti do realnije stvarnosti. [sealed]
Ma pustite ga neka tuče,kod mene je na ignore,pa ni ne čitam.Malo me danas razočarao dan,jer sam očekivao veliki rast svih dionica,ali to je izgleda kao stvarno stanje kad uđemo-ako.Šta se tiče đure,čekati i pokupiti lovu.Ugodan vikend,mojim frendovima koji mogu pročitati jer mi moderator stalno štopa postove………….ali zato plejboja forsa samo tako.Bit će red preći negdje drugdje.
Trebalo bi biti malo rasta u ponedjeljak (sa zakašnjenjem), a veći rast od utorka, barem tako mislim. Pozdrav i ako ima koju bolju javite (na vrijeme svakako). [sealed]
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1.
HZMO
660.000 20,39 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
2.
MINISTARSTVO FINANCIJA
609.578 18,83 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3.
REPUBLIKA HRVATSKA
217.286 6,71 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
4.
PBZ D.D.
210.430 6,50 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5.
BAKIĆ NENAD
130.355 4,03 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
6.
DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU
104.771 3,24 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
7.
ĐURO ĐAKOVIĆ HOLDING D.D. (1/1)
47.020 1,45 Osnovni račun SLAVONSKI BROD, HRVATSKA
8.
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ZIF BREZA-INVEST D.D.
22.567 0,70 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
9.
RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D.
14.950 0,46 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10.
ZAGREBAČKA BANKA D.D.
14.213 0,44 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno:
Hmmm… Moželi li i hoće li m.m. ovo sutra obraniti?
http://www.poslovni.hr/vijesti/svjetske-burze-zabiljezile-pad-sesti-uzastopni-tjedan–181248.aspx