Ima li kakvih novih informacija o slanju obvezujučih ponuda Patriji i
Styeru? Rečeno je da će se ponude slati u okviru 15 dana što bi značilo
da bi trebale biti poslane najkasnije do ovog petka.
Na sjednici Povjerenstva usuglašeno je pozivanje i uručivanje dvojezične natječajne dokumentacije (tendera) za obje tvrtke. Potvrđeno je također da će u roku 15 dana navedena dokumentacija biti spremna za uručenje tvrtkama pred Povjerenstvom te da će u istome biti tenderi i za bojno vozilo konfiguracije pogona 6X6 te 8X8. Odlučeno je da se tvrtkama ponuđačima definira 60 dana za evaluaciju tendera.
Pa što stalno paničarite? Natječaj ide svojim tokom, paralelno idu testiranja BOV-a oba proizvođača i kroz koji mjesec sklapaju se ugovori s MORH-om, pa s DDJH. Tko nema živaca čekati neka proda sada i kupi neku drugu dionicu. Svi bi htjeli 100% sad i odmah, a zaboravlja se da je ulaganje u dionice dugoročan proces, ovo što se sada događa kod nas na burzi je abnormalno da ovako jako cijelo tržište raste dva mjeseca. Vrlo brzo mora doći do korekcije jer ovo je stanje neodrživo bez obzira na fondove pune love.
Neznam da li je ovo što ću napisati za ovu temu ali neka prebace! Lijepo je vidjeti kako se sve plavi i raste,pitanje je do kada ali me je strah da kad se bude zacrvenilo da će mnogi tražiti liječnika! Nadajmo se da će još trajati a do kada neka sam odluči! [smiley8]
Dakle najvjerojatniji razvoj scenarija vezan uz BOV bi bio sljedeći: zaključno sa ovim petkom bi trebali biti uručeni pozivi za dostavu obvezujučih ponuda. Nakon isteka od 60 dana, dakle negdje oko 25.4.2007. bi trebale prističi ponude od zainteresiranih strana. Potom bi usljedilo odlučivanje o pondama. U međuvremenu bi se trebao pojaviti i FI za Đuru. Jesam li propustio nešto ili bi u kratkim crtama to trebao biti najvjerovatniji razvoj događaja sa BOV-om u narednih par mjeseci?
Dakle najvjerojatniji razvoj scenarija vezan uz BOV bi bio sljedeći: zaključno sa ovim petkom bi trebali biti uručeni pozivi za dostavu obvezujučih ponuda. Nakon isteka od 60 dana, dakle negdje oko 25.4.2007. bi trebale prističi ponude od zainteresiranih strana. Potom bi usljedilo odlučivanje o pondama. U međuvremenu bi se trebao pojaviti i FI za Đuru. Jesam li propustio nešto ili bi u kratkim crtama to trebao biti najvjerovatniji razvoj događaja sa BOV-om u narednih par mjeseci?
Uračunaj tu još nekoliko mogućih odgoda ili produljivanja termina (u pitanju je velika lova=politika), tako da ne bih rekla da će se nešto konkretno dogoditi 25.04.2007., predviđam nastavak korekcije potaknut nervoznim prodavateljima, čiji bi daljnji tijek mogao aktivirati margin-call-ove, a onda bismo mogli očekivati šansu za znatno jeftinije dokupljivanje.
bilo bi dobro da cijena malo splasne, da možemo dokupiti… slažem se da je ovo velika igra, te je pitanje kada će biti riješena. naravno očekujem riješenje prije izbora
Ima danas u tiskanom izdanju PD-a članak kako će RH do 2015. u modernizaciju i opremanje oružanih snaga uložiti 15 milijardi kuna. Bit će posla i para i za DDJH. [smiley2]
22.2.2007
SUKOB SINDIKATA OKO RADNIČKOG DIONIČARSTVA U SLAVONSKOBRODSKOM HOLDINGU ĐURU ĐAKOVIĆ
D. Maras: Nema razloga za odgodu privatizacije!
SLAVONSKI BROD – Nema ni mira ni suglasja oko radničkog dioničarstva ni unutar sindikata tvrtki u sastavu “Đ. Đakovića”. Da je tako, potvrdit će novo pismo koje je na adresu Vlade, HFP-a i NO-a Holdinga “ĐĐ” sada odaslao Nezavisni sindikat “Đ. Đaković – Elektromont”, a traži da ne udovolje zahtjevu Sindikata metalaca “Đ. Đaković – Montaže” o stopiranju natječaja za prodaju 35 posto udjela u Elektromontu, Inženjeringu, Strojnoj obradi i Energetici do novog Zakona o privatizaciji. A takav je zahtjev, podsjetimo, SMH i Radničko vijeće Montaže na iste adrese uputilo radi straha da prodajom dijela Holdingova udjela prije nego što Zakonom bude potvrđeno pravo radnika na obećanih 25 posto dionica s popustom, to pravo ne bi na bilo koji način bilo umanjeno ili onemogućeno.
– Prije svega, kaže predsjednik Nezavisnog sindikata Elektromonta Darko Maras, odričemo pravo sindikatu Montaže da takvo što traži u ime svih radnika “Đ. Đakovića”, jer o tomu nisu proveli anketu ni u svojoj, a kamoli u ostalim tvrtkama. U Elektromontu radničke interese zastupa naš sindikat, čije razmišljanje o privatizaciji je bitno drukčije. Pa nama je još lani u srpnju 64 posto radnika potpisalo zainteresiranost za kupnju dionica i to baš prema modelu koji se sad počinje provoditi. Dakle, nema razloga zaustavljati ga, ni privremeno.
Taj je model, nastavlja Maras, dogovoren s većinskim vlasnikom (državom), koji je iskazivao spremnost prodaje dionica radnicima i neposrednom pogodbom, našto, međutim, nisu pristali ZIF-ovi kao manjinski suvlasnici, ako im se ne nadoknadi razlika između tako pogodovane i nominalne cijene dionica. Bilo bi onda logično da i Montažin sindikat svoje nezadovoljstvo izrazi njima, a ne državi.
Ali, tvrdi Maras, nije to jedini dokaz relativno čestih promjena njihovih stavova o privatizaciji “Đ. Đakovića”. Jer, podržali su i svaku od četiri namjere kupnje kontrolnog paketa Montaže, koje su prošle godine iskazale domaće i strane građevinske grupacije. Neka se već jednom, zaključuje, odluče što zapravo hoće, umjesto da obmanjuju i svoje članstvo i ostale radnike i javnost. I još jednom, neka s takvim mišljenjima ne istupaju u ime svih radnika “Đ. Đakovića”.
Iako se ne slažu ni oko nekih drugih pitanja, zbog čega je Maras istupio i Sindikata metalaca i u Elektromontu osnovao podružnicu Nezavisnog sindikata, privatizacija je povod novih nesporazuma.
Autor: Z. MATIČIĆ
vidi bisera što uradiše na ddjh. prodale budale i išli uzimati miv po 10000 kuna, a dok sam im pisao na 6800 da kupuju miv nisu ga uzimali . neki baš vole skupo kupiti. i sada opet krivo rade, jer dok se oni igraju sa 1,2 komada miva, ovdje igrači dokupljuju, naš narod uvijek krivo ….što se može, srećom par nas zna gdje treba biti u pravo vrijeme i zato sam danas dokupljivao i sutra ću ako budem živ i zdrav.
vidi bisera što uradiše na ddjh. prodale budale i išli uzimati miv po 10000 kuna, a dok sam im pisao na 6800 da kupuju miv nisu ga uzimali . neki baš vole skupo kupiti. i sada opet krivo rade, jer dok se oni igraju sa 1,2 komada miva, ovdje igrači dokupljuju, naš narod uvijek krivo ….što se može, srećom par nas zna gdje treba biti u pravo vrijeme i zato sam danas dokupljivao i sutra ću ako budem živ i zdrav.
U potpunosti se slazem, trkati iz jedne u drugu dionicu ko smantan je siguran put za propast. Ja isto imam 1/4 portfelja u DDJH, cekam da naraste, ako ne sutra onda za par mjeseci, nema zurbe. Steta sto nemam vise casha za kupnju..
Ovo me podsjetilo na post kolege Mauricija na temi KABA.
Da pogađam gore post od gosta marinka: rekao sam vam ja da 320 kuna nije dobra kupnja, sada je na 340 kuna i još uvijek tako mislim…ali sam više ogorčen…i za kraj…kada dođemo još 10% i dalje ću vam govoriti da kupnja nije dobra, iz samo jednog razloga…ja sam doslijedan [smiley1]
Ja cijenim dosljednost, ali puno njih mi to nalazi kao najveću manu.[smiley2]
Pozdrav