Dado u zadnje vrijeme koliko stotina tisuća komada???????????Pa nismo od jučer,ajde kupi toliko komada pa se probaj istresti po bidu…………kako i kome.Đuro je podcijenjen mada to niko ne priznaje.I napokon ide gore i problem……………kome i zašto?
Gledaš ovo paspartu, grgas i društvo?
[/quote]
Ne ne gledam ničije, samo sam u razmišljanju, kako sam i naveo Peyinom i njegovoj odlučnosti a i pogotcima. Svaka čast i iskrene čestitke njemu !!
LP svima… ja sam tamo gdje trava ne raste – zelena, ali se nadam ipak skorašnjem rastu !! [angry]
[/quote]
Ako vama vaši grafovi nisu pomogli da vam trava pozeleni – zašto i kako bi tek nama naša, po vašim grafovima, trebala biti zelena? Ujedno – ako se ne varam vaši grafovi u pravilu pogađaju možda u 30% slučaja – ili jasnije rečeno šanse gubitka po osnovi istih su 70% ili griješim? No, bez obzira čestitke svima koje su ĐURU kupili na vrijeme te na vrijeme zaradili puno ili malo. Dali i koliko doista ima vremena i prostora za daljnju zaradu – pokazat će vrijeme – već sutra….., a o tome zasigurne neće odlučit nitko ovdje te niti Mr xy.
JAVNA NADMETANJA OBJAVLJENA U 2011. g. – UGOVORI SKLOPLJENI U 2011. g.
3 2/11 31.01. 31.01. Građenje spremnika A-1514, A-1516 i A-1518 s pripadajućom opremom i instalacijama na Terminalu Omišalj
UGOVOR SKLOPLJEN SA??
http://www.janaf.hr/index.php?option=nadmetanja-2010&lang=hr
O tome ti ja pričam – ovaj ugovor, iako još nije službeno sklopljen je već uračunat u cijenu, naime isključivo zbog njega je DDJH odradio rast preko 46 , i preko 50 kn …
Jer svi , ali baš svi su znali da je DJuro Djakovic dobio taj posao ovaj put. Dao je najbolju ponudu.
I svi oni koji se budu zaletali sada kao muhe na svijetlo i bez promišljanja kupovali 50 % poskupljenu dionicu, možda čak i 60 % očekujući da dalje naraste kada posao službeno objave izgubit će novce jednako kako su ulagači u KSST izgubili kada su s 4900 kn očekivali da će dalje rasti do 6000 kn kada se i službeno objavi natječaj.
To su klasični slučajevi kada tržište odradi Inside informaciju unaprijed, prije medijske potvrde. Zatim u pravilu uvijek slijedi ozbiljan pad.
Na DDJH se to već jednom dogodilo – vidjeti graf – 4.mj. 2008 . – isto ugovor s JANAF-om, isto gradnja spremnika, isto skoro 200 miliona težak posao, isto 50 % rast dionice pred medijsku objavu posla – i zatim gadan, strmoglav pad koji se zaustavio tek na četvrtini cijene godinu, dvije poslije
Kolega put oko svijeta -takvi razgovori na Đuri se vode već 2 mjeseca.Ko je pametan a ko ne ja stvarno ne znam,ali znam da mi je portfelj na Đuri još malo pa 100 posto otišao gore.Mislim da je to u ovim vremenima zavidan rezultat.Sve smo dobivene poslove i one koji dolaze ,a praktički su sigurni,a i one za koji nisu sigurni ,ali dolaze i to neizbježno,-pročešljali u ova dva mjeseca od a, do ž.I puno je budalaština rečeno i puno pametnih stvari.Sad ko se našao u Đuri zaradio je dobru lovu.A par nas entuzijasta još uvijek čekamo jer po mom mišljenju Đuro ide puno više.Da li sam u pravu vrijeme će pokazati.Po našim razgovorima na forumu se ne kupuje ili ne prodaje ,ali može se vidjeti kako ljudi dišu,i zbrojem svih informacija naći nešta za sebe.Moje mišljenje a vjerujem i mišljenje jako puno ulagača i forumaša da je dionica Đure debelo podcijenjena i čekamo još veći rast od ovoga koji je bio fantastičan.A svi koji misle kontra………..već se sad tuku po glavi,jer su fulali dobru zaradu.Bez veze je prognozirati cijenu,ali moja je tri znamenke i čvrsto vjerujem u to.
SRETNO I Vama i svim ulagačima.Danas i sljedećih dana očekujem bum,a da li će biti vidjet ćemo.
Mrgude hvala na lijepim riječima.
Svi su znali da ova tvrtka ima perspektivu, rijetka proizvodna kompanija ovolike veličine i ugleda. Godinama je on razbacivan, prijetio je krah, ali očito došlo se do kraja. Sad je budućnost očita i to između ostalih i u industriji koja je najprofitabilnija.
Sad će se svi potruditi da Đuro uspije; država, lokalna zajednica, ‘business’, a za cijenu dionice potrudit će se ulagači koji to na vrijeme prepoznaju. Naravno da će doći na red i privatizacija, a zainteresiranih će biti puno. Rijetko je područje poput Slavonskog Broda gdje postoji toliko znanja iz metalurgije, ljudi koji znaju raditi. Vraćam se na tradiciju.
Neće proći puno vremena a razočarani stručnjaci i odbjegli poduzetnici, oni koji su čerupali Đuru, u njega će se morati vraćati – ili će nestati. Pretpostavljam da su već mnogi propali jer sve teže mogu izvlačiti novac iz Đure. U budućnosti za njih neće ostati ni lipe.
Na DDJH se to već jednom dogodilo – vidjeti graf – 4.mj. 2008 . – isto ugovor s JANAF-om, isto gradnja spremnika, isto skoro 200 miliona težak posao, isto 50 % rast dionice pred medijsku objavu posla – i zatim gadan, strmoglav pad koji se zaustavio tek na četvrtini cijene godinu, dvije poslije
Koliko je npr. Crobex pao u tom istom razdoblju?
Gle dobre računice——————za 1303938,39 kuna kupi se 18838 dionica Đure po prosječnoj cijeni od 69,22 kune,a cijena na asku prelazi 120 kuna odnosno 100 posto od sadašnje cijene.Zanimljivo zar ne?????????
Samo graf, malo je 68 kn za target 5-ce, ide to puno višlje !!
g. Mrgude – opet ste fulali totalno prazan gol – zato što trava nije zelena ili pokošena?
Koliko je npr. Crobex pao u tom istom razdoblju?
[/quote]
Nevažno, svaka dionica je sada priča za sebe, posebno ako govorio o hiper zaduženim poduzećima koja posluju s gubicima, Činjenica da moji postovi unatoč relevantnim informacijama nestaju kao od šale, dok se Peyine gluposti (Peyo – član foruma koji je pisao da će VIRO na 1000 začas pred dva mjeseca, nakon čega je VIRO pao na 25 %) objavljuju bez cenzure govori dovoljno..
A i današnji promet.
Vidi se iz aviona da je prošla baba s kolačima, tržište je odradilo sve dobre vijesti a ponajviše Inside posla s JANAF-om koji se pri 50kn pretvorio u javnu tajnu i pogurao dionicu još 10 kn više nego je trebala ići, čak i 15, i sada će se mučiti ovdje još par dana prije nego se vrati na neku normalnu razinu.
1 cijeli Book za kompaniju koja je zadužena za 60 % svoje imovine (ako procjeni imovine možemo uopće vjerovati s obzirom na Djurinu zastrajelu tehnologiju i alate) i nosi 70 miliona gubitaka na svojim leđima, je previše. A čak i da nije, sumnjam da je itko dovoljno lud da vjeruje da zaduženi DDJH zbog dva poslića od ukupno 40 miliona eura PROMETA – NE PROFITA, može vrijediti 1.5 book , dok na ZSE ima dionica koje se daju kupiti na 0.25 do 0.5 booka a zaduženja praktički ni nemaju, te posluju sa dobiti.
SLDM, FNVC, HRDH …
NAJVAŽNIJE – istovremeno s povećanjem broja dionica kod XY-a, nestalo je preko 80 000 dionica skrbničkog ZABA-e i HYPOa
Pametnome dovoljno.
A glupi su ionako rođeni za navlakuše i kupuju nakon što se svi pametnjakovići po njima istresu istovremeno uzimajući od 25 do 50 % čistog profita.
Eto, tako će možda biti i ovdje.
Puno sreće vama koji kupujete sad prije ozbiljnog pada [wink]
playboy ne znam za ozbiljni pad obzirom na sveprisutnog XY, no ovdje definitivno ponestaje pare u lokomotivi, gap će se popuniti to je prema svim tehničkim pokazateljima sada vrlo izgledno. ja ću čekati na 55 po svojim črčkarijama., a vi slušajte mrguda, on pogađa isto toliko koliko i baba koja puše u perje.
Kako god bilo , situacija je savim OK , cijena stabilna na 60 kn. Odnos K/P prihvatljiv.
DDJH-R-A
Kupnja Cijena
1.684 61,20
500 61,17
1.400 61,15
21 60,67
24 60,41
200 60,40
325 60,35
199 60,01
1.000 60,00
4 59,95
Cijena Prodaja
62,39 100
62,40 100
62,49 158
62,50 217
62,53 481
62,59 196
62,62 107
62,82 220
62,95 322
63,00 100
nekima je muka,
pa zar stvarno mislite da trgovina ovisi o vašim stalnim porukama…
zar stvarno mislite da tako možete zaradit novac na burzi…
a možda sam stvarno naivan…