Kupnja i dalje djeloje dobro,samo strpljivo,nije ovdje zadnja riječ rečena… [thumbsup]
Bome nije, zadnja će se vrištati u padu, kao i zadnja dva puta na DDJH, kada su neki pazarili po 55 kn pa poslije prodavali po 38 do 36 , a posao s isporukom BOV-ova MORH-u koji je cca 5 puta veći od posla s JANAF-om, ako ne i više je već tada bio sklopljen i već u odvijanju , zar ne ?
[/quote]
Ma kakvi , nema šanse više za to, 60 kn min. Zar biš ti dozvolio pad za 10-20 % ako si kupio 30.000 dionica u zadnjih tjedan-dva ?
[/quote]
pitanje je koliko je keša još na raspolaganju, ničije rezerve nisu beskonačne [rolleyes]
[/quote]
Do keša je lako doći – prodajom
@ plejboj , vidim da ti brišu postove ali nema veze , potpuno je meni jasno šta želiš reći , i sam sam jednako razmišljao na gomilu dionica. Pratim ja Đuru ( u kupujem ga i prodajem ) već godinama i kod njega nema ništa normalno, i raste i pada iracionalno.
@plejboj , mudro zboriš ali obično se kaže da se kod dionica kupuje budućnost , znači neka buduća očekivanja. Gledajući prošlost ili čak i sadašnjost ( tu je već bolja situacija ) 60 kn za DDJH je jako previše ali ako procijeniš da je budućnost bude bolja ( recimo iz finog minusa u dobra plus ) to je nešto sasvim drugo. Npr. dobra firma povećava dobit svake godine 10 % – to nikoga ne zanima ali iz gubitka u snažan dobitak !!!
U pravu si ali to ne vrijedi baš za DDJH – odakle nama ulagačima garancija da će Djuro doista i stvoriti dobit iz dobivenih poslova ?
[/quote]
Možda prvi kvartal 2011. nešto signalizira? A garancija?? Ako želiš garanciju, tada moraš ulagati u obveznice, AAA rejtinga.
Kod dionica moraš uvijek biti svjestan da je "sve moguće", te je ono glavno procijenjivati kolike su vjerojatnosti za koju od beskrajnih mogućnosti, i onda tu "težinsku sumu" (očekivanje) gledati u odnosu na cijenu.
Ovdje može biti svašta, kao i inače što je budućnost neizvjesna i dionice rizične, a investitor je onaj koji je spreman preuzeti rizik, za kojega bi u prosjeku (portfeljno) trebao biti nagređen.
Neće netko uložiti 100 % portfelja u jednu dionicu, pa tako ni ovu, ali ako koliko-toliko diverzificiraš (ovisno o investicijskoj strategiji), obzirom na odnose očekivanja i cijene… mnogima ovo može biti važan član portfelja koji ima šansu izvrsno doprinijeti njegovim performansama.
Kod dionica se često najbolji prinosi mogu ostvariti upravo prepoznajući turnaround situacije. Neki to ovdje moža prepoznaju, neki ne… a samo vrijeme je to koje može u konačnici presuditi, kao i inače u investiranju: vrijeme je zlato!
A Duro je tada generirao gubitak na tom poslu ili zbog toga sto nije bilo drugih vecih poslova?
JAVNA NADMETANJA OBJAVLJENA U 2011. g. – UGOVORI SKLOPLJENI U 2011. g.
3 2/11 31.01. 31.01. Građenje spremnika A-1514, A-1516 i A-1518 s pripadajućom opremom i instalacijama na Terminalu Omišalj
UGOVOR SKLOPLJEN SA??
http://www.janaf.hr/index.php?option=nadmetanja-2010&lang=hr
Vidim ovdje dvije tisućice na asku naprave takav krš od bida da se pitam kakvi zečevi leže u ovoj dijonici.
@ plejboj , vidim da ti brišu postove ali nema veze , potpuno je meni jasno šta želiš reći…
Baš me čudi da njemu brišu postove, a jesi li baš siguran što on želi reći???
Vidim ovdje dvije tisućice na asku naprave takav krš od bida da se pitam kakvi zečevi leže u ovoj dijonici.
možda oni kojima je dovoljno +50% u manje od mjesec dana? [wink]
Meni nikad dosta [lol]
Peyo svaka čast !!
Bio si u pravu što se tiče ĐĐ, i da potvrdim tvoje navode grafovima, ide to još UP !!
Svaka čast na hrabrosti i odlučnodti a i pogotku !!
Dokle će potegnuti 5-ca to je pitanje, a mogla bi i na onaj tvoj famozni target !!
LP
naravno da će up, kad god netko lupi po asku odmah netko malo baci na bid, ove dvije tisućice služe zna se čemu jer do 68 je prazan prostor. PRAZAN.
naravno da će up, kad god netko lupi po asku odmah netko malo baci na bid, ove dvije tisućice služe zna se čemu jer do 68 je prazan prostor. PRAZAN.
aha…. a 5000 i kusur ispod 61 ćete kao vi skinuti?