Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DDJH | 15,40 | 3.080 | 200 | 15,60 | 17,50 | 1,32% |
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1.
HZMO
660.000 20,39 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
2.
MINISTARSTVO FINANCIJA
609.578 18,83 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3.
REPUBLIKA HRVATSKA
217.286 6,71 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
4.
PBZ D.D.
210.430 6,50 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5.
DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU
104.771 3,24 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
6.
BAKIĆ NENAD
69.339 2,14 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
7.
ĐURO ĐAKOVIĆ HOLDING D.D. (1/1)
47.020 1,45 Osnovni račun SLAVONSKI BROD, HRVATSKA
8.
ZAGREBAČKA BANKA D.D.
33.910 1,05 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
9.
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ZIF BREZA-INVEST D.D.
22.567 0,70 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
10.
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA EQUITY – OIF S JAVNOM PONUDOM
17.000 0,53 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
Ukupno: 61,53
Bakic plus cca 13.500 (malo manje od pola ukupnog prometa tog dana), Fima Equity smanjila za 4000…
Top 10
…
6. BAKIĆ NENAD 69.339 2,14 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
…
10. FIMA EQUITY 17.000 0,53 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
Mogao bi biti na oko 100 tisuca ako je nastavio sa takvom kupnjom proslih dana. Mozda je vec blizu broja 5.
Svaka cast…
A AKO DOĐU I OVAKVI POSLOVI:
(02.06.2011)
Gašenje njemačkih nuklearki može upaliti Đuro ĐakovićU odluci njemačke Vlade da u roku 11 godina ugasi sve nuklearne elektrane i orijentira se na druge izvore energije ministar Popijač vidi priliku za revitalizaciju nekad jakih domaćih industrijskih kapaciteta.
Bavarski ministar gospodarstva Martin Zeil ovih je dana u prvom službenom posjetu Hrvatskoj, a u njegovoj je delegaciji 40 predstavnika bavarskih poduzeća, bavarskog parlamenta i udruženja. Najviše je predstavnika tvrtki iz područja energetike, transporta i tehnologija za zaštitu okoliša.
Tijekom dvodnevnog posjeta Bavarci će razgovarati s potpredsjednikom Vlade za investicije Domagojem Miloševićem, ministrom gospodarstva Đurom Popijačem i ministrom prometa Božidarom Kalmetom.
Zeil je u srijedu u Hrvatskoj gospodarskoj komori kazao da se njemačko gospodarstvo nakon krize snažno oporavlja upravo zahvaljujući jakoj industrijskoj proizvodnji.
Naglasak na industriju stavio je i Popijač. "Izvući ćemo se iz krize samo budemo li imali pameti i sposobnosti privući investicije u industriju", kazao je ministar gospodarstva.
Treći investitor
U odluci njemačke Vlade da u roku od 11 godina ugasi sve nuklearne elektrane i orijen orijentira se na druge izvore energije Popijač vidi priliku za revitalizaciju nekad jakih domaćih industrijskih kapaciteta poput postrojenja Đuro Đaković, dakako, uspiju li se uključiti u buduće njemačke investicije u energetici.
Predsjednik HGK Nadan Vidošević kazao je kako je Njemačka drugi trgovinski partner Hrvatskoj, a u investicijama treći, od čega se 25% odnosi na investicije iz Bavarske. U našoj zemlji posluje 1300 bavarskih tvrtki, a dobri gospodarski odnosi s tom njemačkom regijom njeguju se već 40 godina.
"Hrvatska svojom veličinom nije relevantna, ali se ubraja u jednu od najboljih globalnih točki komunikacije između novih i starih ekonomskih gospodara svijeta, i to je ono što nudimo Europi. Hrvatska ima neponovljiv prometni položaj i to treba iskoristiti. Tu se moramo ponašati kao jiu-jitsu borci, a to znači da koristimo tuđu snagu za vlastiti probitak jer mi sami snage nemamo za takve iskorake", zaključio je Vidošević.
Obnovljiva energija
U okviru Hrvatsko-bavarskog poslovnog foruma održan je i okrugli stol o potencijalima ulaganja u energetske projekte u Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na projekte razvoja i korištenja obnovljivih izvora energije.
Predstavnici nekoliko hrvatskih tvrtki bavarskim su i njemačkim gospodarstvenicima ukratko predstavili vlastito poslovanje te istaknuli mogućnosti suradnje i investicija u zajedničke projekte, a Domagoj Validžić iz Uprave za energetiku Ministarstva gospodarstva ukratko je prikazao trenutačno stanje i perspektive razvoja energetskog sektora u Hrvatskoj.
Validžić je poseban naglasak stavio na skore izmjene zakonske regulative i nove zakonske propise koji će preciznije nego dosad regulirati poslovanje i investiranje u projekte izgradnje i korištenja obnovljivih izvora energije, pojednostaviti i olakšati proceduru za ishođenje potrebnih dozvola te izmijeniti dosadašnji pravilnik o tarifiranju energije iz obnovljivih izvora i kogeneracije, a samim time i privući potencijalne investitore da se zainteresiraju za ulaganja u takve objekte.
Izvor: http://www.business.hr
Zašto sam stavio onaj ,copy paste post.Zato šta je svud na internetu to glavna novost,koju smo doduše svi vidjeli,ali da li smo pridonijeli dovoljno pažnje.Mislim da samo pojedinci kuže a možda znaju i nešta više o tome.Moje osobno mišljenje da Đuro kreće prema jako velikim i zahtjevnim poslovima koji su jako jako unosni.Iuz sve poslove koji su u realizaciji,oni koji tek dolaze,a to je jako brzo,jer sva oprema za moju rafineriju mora biti isporučena prije 9-tog mjeseca,a toga ima ohoho,jer remont traje između 2 i 3 mjeseca.Ako je i dio o novim poslovima sa Patrijom ,uz ugovoreni istinit,ako po srpskim novinama koje vele da je jedina firma na području ex jugoslavije sposobna odraditi tenkove za Kuvajt……………Pa kolika će onda biti cijena dionice.
U svakom slučaju Đura opet kreće velikim stopama i ako bog da ulazi više nego ravnopravno u bezpoštednu borbu na tržištu EU.I čak bi se usudio reći da će tamo zauzeti vrlo visoko mjesto.
To je dobro i za nas ali i za cijelu Slavoniju jer novi poslovi nova radna mjesta.Mislim da je Slavonski Brod i okolica zaslužila napredak u takvom smislu,jer će im gospodarstva ojačati ,a i ljudima koji su već 20 godina u Hurcu napokon svanuti sunce.
A nama svima SRETNO.
Ohoh… lijep rast danas… ako br. 6 ovako kupuje na ovim razinama, koja bi bila logika onih koji prodaju? [wink]
Nisam bas siguran koliko je vjerojatno da ce Njemacka ugasiti svoje nuklearke, jer jedina realna alternativa su im nafta, plin i ugljen, a to garantira prakticki 100%-tnu ovisnost o Rusiji. Vjerojatno ce se za par godina predomisliti.
Zašto odjednom ovakav nagli rast? Mislim, nije da se bunim, neka raste, ali nekako naglo… Neka nova vijest?
Ohoh… lijep rast danas… ako br. 6 ovako kupuje na ovim razinama, koja bi bila logika onih koji prodaju? [wink]
Gospodin kojega cemo slijedeci tjedan zvati broj 5 dobro zna svoj posao.
Ciscenje do blokade i onda pustanje da se ljudi postave malo nize, pa opet ciscenje. I tako u valovima. Skupljanje bez prevelikog dizanja cijene.
Vidjeti cete jos ove godine DDJH preko 100 kuna. ADPL scenarij.
Kakvih 42 kolega Plejboj? Vlakovi od djure ne voze na toj relaciji.
Ta relacija prema kolosjeku 42 davno je ukinutaaaaaa
Kolega Plejboj nam je izašao na cca 50, pa očekuje ponovni ulaz na 42. Još ga do sada nisam smatrao drukerom (u ovom slučaju prema dolje), pa neću ni ovog puta…iako, počinje mi zvučati tako…
@Plejboj
Please Plejboj nemoj uništiti svoju reputacija….
Ponekad je tesko povjerovati, ali s obzirom na situaciju, ulagacka klima, uskok, ponasanja u drzavnim firmama bitno se mjenjaju.
Dokaz da je sve manje i manje lopovluka, rezultati sve bolji i bolji, pa tako i kpd djure.
Stoga, ne zatvarajte racune, jer vjerujem u dividendu (jednog dana)…..
lijepo sam neki dan pisao kako mora napumpati na 60 kuna, to je jače od njega.
mislim i da mu je konačni cilj KORF 100 i DDJH 100, ali otom potom.
Što je bitno, bitno je da se sada očekuje moguća suradnja Đure i Njemačke vlade oko demontaže nuklearki.
Mislim da Đuro tu ima veliku mogućnost, ali biti će konkurencije iz EU još puno, pa predlažem da se taj 6-i dioničar priključi Popijaču u lobiranju istoga . ( višestruka korist )
Ta svi znamo da je Popijač dobar čovjek, ali isto tako da o realnom poslu i sektoru malo zna i umije.
Popijač je sklon teoriji bez parkse, a to je realni problem.