DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Može li mi netko objasniti što se to događalo u ponedjeljak i zašto cijena nije otišla gore.

Zanima me kakava je to scenarij bio i zna li se tko je kupovao, a tko prodavao.

I love the Smell of Profits in the Morning

Može li mi netko objasniti što se to događalo u ponedjeljak i zašto cijena nije otišla gore. Zanima me kakava je to scenarij bio i zna li se tko je kupovao, a tko prodavao.

Mislim da je za sve krivac ina
,to je meni bio razlog prodao DDJH po 189(ulaz 182) zarada za tri tjedna3%
isti dan kupio Inu po 2750(jučer 2880)
vidim da se dosta toga rasprodaje i prebacuje u inu
sad je svima jasno da i pored negativnih vjesti oko Ine(Eko-Sisak, smanjena dobit 06)
ide na 4x BV i to u vrlo kratkom roku
a pitanje je dali će na tome stati.
ovo je samo moj primjer i moja projekcija.
na kraju ,mislim da polako dolazi jedna veća korekcija svih balona.
što ne znači da će DDJh neće doći na 250,samo proći ćwe vremena,
a ja se stignem vratiti.

u današnjem poslovnom članak
Vaš link

gdje se govori o privatizaciji državnih firmi, a DDJH je novim zakonom isključen iz onih u kojima će radnici dobiti dionice po povlaštenoj cijeni

najzanimljiviji dio:

Riječ je o izuzimanju od prodaje dionica radnicima u onim poduzećima kojima je u posljednjih pet godina odobrena državna potpora, bilo u vidu otpisa duga prema državi ili povećanjem temeljnog kapitala pretvaranjem potraživanja u vlasničke udjele.

Time je iz igre izbačen značajan broj poduzeća poput kutinske Petrokemije, u kojoj radnici već dugo pokazuju zanimanje za sudjelovanje u privatizaciji, potom slavonskobrodskog Holdinga Đuro Đaković, ….. [smiley2]

Odlična vjest! Izgleda da če radnici ostati bez jeftine kupnje dionica DDJH ! Ali tu je burza , pa nek slobodno krenu u kupnju skupa s nama ako tako žarko žele ovu dionicu [smiley2]

Ignore: KressoM, delux

u današnjem poslovnom članak Vaš link gdje se govori o privatizaciji državnih firmi, a DDJH je novim zakonom isključen iz onih u kojima će radnici dobiti dionice po povlaštenoj cijeni

Do sada smo u više navrata komentirali negativni utjecaj vijesti o mogućem radničkom dobivanju dionica Đure po povlaštenim uvjetima. To je već jednom rušilo cijenu, a i jedan je od argumentata onih koji tvrde da je ova dionica rizičnija nego što se misli.
Ipak, bez obzira na to kakav stav zauzmeno prema radničkom dioničarstvu u RH (dobro ili loše) moram priznati da bih osobno volio da se što prije i sa što manje novinskih članaka taj postupak završi.
Ovaj članak, nažalost, ne ide u tom pravcu. A socijalni buntovi nikom ne trebaju. Niti vladi, niti dioničarima.

La vita e bella!

Posejdone , isključivanje radnika od povlaštene kupnje dionica s popustima i po nominali neupitno je dobra vjest za sve druge dioničare DDJH ! A da bismo svi voljeli da DDJH što prije privatizira strateški partner , naravno da bi , po mogučnosti Ameri ..Ma može i Finci , bitni su $$$ [smiley2] [smiley2] [smiley2]

U Hrvatskoj nema baš puno pozitivnih primjera radničkog dioničarstva, odnosno na jedan pozitivan dođe bar 10 krajnje negativnih… vezano na ovu temu mislim da je za sam ddjh bolje da se ne dogodi prodaja dionica radnicima uz diskont budući da tvrtka treba injekciju zdravog kapitala, a isti ne može doći od strane radnika budući da bi isti svoje kreditne potencijale angažirali za kupnju dionica pa nebi više imali prostora za dodatna ulaganja… i sami radnici bi trebali shvatiti da im je bolje da u tvrtku uđe netko od strateških parntera sa sviježim kapitalom, da osigura nove poslove (iako ih u najavi ima već dosta), obnovi i modernizira kapacitete… no sve je to teško objasniti radnicima koji vidjevši druge kako se bogate preko noći sada žele dionice svoje tvrtke po cijeni 40% nižoj od tržišne kako bi u godinu dana ostvarili sigurnu zaradu prodajom dionica, a to nikako nije smisao radničkog dioničarstva… članak u poslovnom daje nadu da je država napokon shvatila da nema smisla nekome kome je u posljednjih 15-ak godina sustavno pomagala sredstvima poreznih obveznika kako bi se tvrtka održala na životu i radnici imali svoje plaće sada ponovno jeftino prodati svoj udio… jedino ispravno i pravedno riješenje je prodaja udjela po tržišnoj cijeni onome tko ponudi više, kako bi se sredstva koja su proteklih godina ulagana u tvrtku iz proračuna vratila nazad u proračun, u suprotnom je jasno da su porezni obveznici ti koji su platili (eventualni) diskont dionica radnicima… svi bi se mi voljeli obogatiti preko noći pa tako i radnici ddjh, ali smatram da nijedan porezni obveznik iz čijih su davanja u proteklim godinama izdvajana sredstva za sanaciju tvrtke nema ništa manje pravo na dionice uz diskont od bilo kojeg radnika te tvrtke budući da u zadnjih 15-ak godina radnici nisu stvarali novu vrijednost već su samo proizvodili gubitke…. nadam se da do prodaje radnicima neće doći jer mislim da bi to višestruko negativno utjecalo na budućnost tvrtke i zakočilo njen ponovni uzlet… no ipak ovo je HR, a i predizborna je godina pa je sve moguće…

Awax10

Ima jedna “krasna” rečenica u poznatom filmu “Fahrenheit 9/11” Michaela Moorea:

“Stalno se ponavlja isti scenarij. Ono što j dobro za ljude loše je za posao i obrnuto, što je dobro za posao loše je za ljude:”

Meni je potpuno shvatljivo da ti, kao i svi mi, gledaš svoje interese. No, i radnici znaju kupiti dionice po 100 pa na burzi prodavati po 200. I oni žele biti dioničari.
Zapravo, ti nemaš ništa protiv radnika kao dioničara nego se buniš protiv povlaštenih uvjeta.
Njihovi uvjeti tebe je…u
Ako im povlaštene uvjete dekretom ili političkom odlukom onemogučiš, (a to je poanta obog članka) i to u predizbornoj godini, izazivaš reakciju.
E vidiš, po meni je ta njiova reakcija i povlačenje po novinama puno štetnije (i za sadašnje i za buduće dioničare) nego što bi oni dobili povlaštene uvjete pri kupnji dionica.
Inače, otkup po nižoj cijeni ali sa klauzulom da do svog novog vlasništva možeš doći tek za 5 godina, po meni i i nisu baš neki povoljni uvijeti.

La vita e bella!

Ograničenje radnicima da prodaju na rok od 5 godina je OK ali čak i pod tim uvjetom apsurdno je da oni očekuju da budu suvlasnici u nekom večem % u jednoj ovakvoj tvrtki koja proizvodi teško naoružanje (tenkovi, razminirači, uskoro i BOV…) . Vojna industrija je od strateške važnosti za svaku državu i još bi falilo da se sad tamo uvede samoupravljanje ?! Pa svaki normalan investitor pobjegao bi glavom bez obzira , a čim su Ameri i Finci i dalje u igri vjerojatno računaju na ulazak u vlasničku strukturu što znači da oko toga nema puno dvojbi. Nešto dionica kupit če branitelji i to je uglavnom to. [smiley2]

Danas sam razgovarao s jednim čovjekom iz Broda.Kaže da su pogoni Specijalnih vozila u dosta lošem stanju, da je dosta strojeva za proizvodnju, nakon i za vrijeme rata odvezeno a ovo što je ostalo je zapušteno.Kaže da u nekim pogonima, čak i trava raste.

------------------------------------------------------------------------------------------------- [b]"Smije li čovjek na burzi donositi zaključke pod utjecajem alkohola?"[/b] "Da.Alkoholizirano stanje može stimulirati fantaziju i odstraniti kolebanja, a to je često osobito dobro." Kostolany

Evo, trolovi kreču u kontranapad [smiley2]

Kupnja – DDJH-R-A
829H 174,00
17 173,00
60 172,30
222 172,10
100 172,09

Prodaja – DDJH-R-A
50 176,50
60 177,77
200 178,00
233 178,49
22 178,77

Šta god netko napiše, odmah ide optužba da ruši ili diže cijene.Ja isto imam dionice Đure Đakovića Holdinga i stalo mi je da ta firma dobro posluje, što zbog mene kao dioničara, što zbog ljudi u brodu.No, samo prenosim što mi je čovjek iz broda rekao.
Možda je takva situacija, od kad je on zadnji put bio tamo i razgovarao s ljudima koji rade u SV.To je rekao samo za SV.Za montažu je rekao da je obrnuta situacija i da se radi sve u 16.
Ako imate nekih informacija, pa napišite i ja bih volio čuti, kako je trenutno.

------------------------------------------------------------------------------------------------- [b]"Smije li čovjek na burzi donositi zaključke pod utjecajem alkohola?"[/b] "Da.Alkoholizirano stanje može stimulirati fantaziju i odstraniti kolebanja, a to je često osobito dobro." Kostolany

New Report

Close