ima jedan problem, nitko ozbiljan ne želi prodat na 42…
ma dat će, samo ih treba malo splašiti [wink]
Čudo da dosad još nije nitko otkrio članak u današnjem Vjesniku…
(ja nisam kad ga listah tek predvečer):
VOJNA INDUSTRIJA Nema dogovora o suradnji
Đuro Đaković: Ne treba nam Srbija, tenkove Kuvajtu možemo modernizirati sami
http://www.vjesnik.hr/Article.aspx?ID=CCD6F9CE-BF99-4DFA-9976-8EF259AE80B6
Jako, jako zanimljivo!
Čini mi se da se Stipetić odlučio kockati, možda zna ono što mi ne znamo, no bez obzira, ako upali onda ćemo mu dobrim dijelom oprostiti prijašnje grijehe.
Mislim da je zaigrao na kartu da je cijela dokumentacija u vlasništvu ĐĐ.
Držim fige! [pray]
ŽIVOT JE LIJEP!
Ovaj dio je najzanimljiviji,dokaz da Đura može sam i da je spreman nastupiti sam:
U Đuri Đakoviću zasad ne dijele takvo mišljenje. Dapače, čvrsto se drže i ne odstupaju od vlastite ponude za kuvajtske tenkove. »Nije mi poznato što će u Kuvajtu potpisati srbijanski predsjednik. Neki mediji tvrde da je taj posao već dogovoren, no mislim da za takav zaključak ipak moramo malo pričekati«, naglašava Stipetić. Dodaje da je Đuro Đaković i dalje zainteresiran te želi razgovarati o projektu modernizacije kuvajtskih tenkova, ali isključivo u skladu sa svojom ponudom koja je još aktualna. »Ako to ne bude moguće, ako bude neka druga varijanta, o njoj možemo razgovarati tek kad ona bude aktualna«, poručuje Stipetić.
Prema dostupnim podacima, kuvajtska vojska u sastavu svojih snaga ima američke Abramse te tenkove M-84. Đuro Đaković nudi modernizaciju na najnoviju inačicu, M-84D na koju HV planira nadograditi sve svoje tenkove. Glavne su mu karakteristike poboljšana zaštita vozila od protuoklopnih vođenih raketa, ali i ugrađen novi sustav pokretanja topa. Ima termoviziju i potpuno elektronički pokretanu kupolu te postiže najveću brzinu od 70 kilometara na sat
E to se zove vijest.Samo da se potvrdi,i đura ode na moju cijenu.
Ne treba nagađati evo originalnog teksta.Ajde, ako ništa drugo prestaje taj zavjet šutnje koji mi se nije nikako sviđao
Ja bi samo dodao da treba svakog saslušati ali ipak treba odluke donositi samostalno.Nitko nije imun na greške pa ni gospodin kojeg osobno izuzetno cijenim
………………………………………………………………
Poštovani, hvala Vam na pitanju.
1. Da prodao sam jedan dio pozicije u DDJH. Jedan dio sa skrbničkog računa ZB (ne mogu Vam ovdje reći da li je sve preostalo moje ili ne), ali u prošlom razdoblju mislim i nekih 10.000 kom s drugog skrničkog računa.
2. To je jedna od dionica u koju duže ulažem (počeo ulaziti prilično skupo, ali srećom glavnina kupljena prilično povoljno), pod pretpostavkom da ako tvrka ne ode u bankrot mora vrijediti znatno više, a u vrijeme kad su već bili najavljeni veliki poslovi s Patrijom uz sve ostalo. Pazite, to je imalo dosta velikih osnova pogotovo ako uzmete da su sjeli novci od prodaje DDJM i svatko normalan bi to bio mogao iskoristiti za turnaround. (Jasno da će biti puno mudrijaša koji će reći da sam luzer jer sam ulagao u tu, vidi se sada, jako lošu firmu, ali to je sve bio dio konzistente investicijske stragije koja je vidite sistemski zaobišla sve građevinare i brodare (osim LPLH po jako dobrim cijenama).
3. Kao što ste možda vidjeli, prilično sam aktivno kupovao i tokom 2010. (što pokazuje da se i na dionicama loše tvrtke može dobro zaraditi), mislim uvjerljivo najveći neto kupac (priznajem da i sam još uvijek ponekad potpadnem pod geršku da je lakše prodavati uz dobar profit).
4. Kriza je jasno učinila svoje i dobrim tvrkama, ali i lošima, kao što je ĐĐ. Smatram da je uprava jako loša i da je to ključna okolnost.
5. Međutim, isto tako smatram da ĐĐ ima veliku priliku da – ne svojom zaslugom, tj. zaslugom uprave – napravi preokret.
Stoga ću i zadržati velik dio svog paketa do nekih znatno boljih cjenovnih razina, za koje smatram da je prilično vjerojatno da će se ostvariti.
Nešto sam sitno nastavio prodavati i kasnije, ali to nije pokazatelj da – kako sada razmišljam – da ću prodavati značajnije količine i dalje. Ovo Vam iskreno kažem, ali molim da me ne hvatate za riječ jer se može jasno situacija i brzo promijeniti, ako mi slučajno ustreba za neke druge prilike ili tko zna što. Znači molim Vas da ne radite investicijske odluke na osnovu ovog paragrafa.
6. Imajte na umu da sam uglavnom i prodavao prije nego se saznala informacija o navodno ex-Yu zajedničkom poslu oko tenkova (koju sam jasno saznao kad i javnost), naprosto zato jer se pojavila likvidnost (izgleda da je bilo insidera koji su tu info znali, pa su požurili s kupnjom), tako da mislim da je moja prodaja imala u stvari velik utjecaj na tržište. Možda ne bih prodavao da je ta vijest bila objavljena ranije, a možda bih i prodao više zbog očekivane likvidnosti. Iskreno, iznenadila me likvidnost taj dan i smatram da je možda bilo i većih naloga koji su kupili a da nisu htjeli (što bi značilo da će biti jaki otpor na 44-46 kuna), ali nije moje da to istražujem.
7. I znam da će vam možda biti čudno, ali iako želim sve najbolje ĐĐ, čiji sam još uvijek veliki dioničar, shvatio sam da ne želim ulagati u tvrtku kojoj je glavnina poslovanja u proizvodnji oružja, tako da ću s vremenom svoja ulaganja preseliti u tvrtke u kojima se ugodno osjećam. To je bio vrlo značajan razlog za moju investicijsku odluku.
http://trzistakapitala.wordpress.com/2011/04/06/skupstine/#comment-4271
odlične vijesti, sad mi je žao što nisam jučer poskidao prodaju na 42 kn [rolleyes]
Da li je ovo znak da je neko nešta prokljuvio,jer prva kupnja ispod 42 je skoro kunu manja,a isto tako i prodaja,a po 42 je jučer i danas prošlo gro naloga.Čim pukne odmah dolazi novi nalog???????
Probao sam tražiti i nisam ništa našao,sve je u velu tajne,izgleda vojne tajne.Ajmo ljudi objavite nešta jer smo svi ko zapete puške,dajte nam neku novu informaciju.Ali onaj ko kupuje radi to fantastično-diskretno i konkretno.A svi mi ostali čekamo u koloni i čekamo ko će prvi upaliti lijevi žmigavac pa u prestizanje.A i sutra je dan.
Evo kako je to izgledalo na sajmu oružja:
Dominacija Đure Đakovića
Osim sklapanja poslova te upoznavanja s ponudom zastupljenih izlagača, prisutni su tijekom trajanja sajma mogli prisustvovati i dvama zanimljivim popratnim događanjima – združenoj pokaznoj vježbi ASDA 2011 za prvoga dana priredbe, i međunarodnoj konferenciji ‘Building modern defense capabilities – Crossborder cooperation, pooling and sharing’ tijekom drugoga dana sajma. Oba su ova događanja zapravo predstavljala prilično iznenađenje – vojna vježba količinom pokrenute vojne tehnike kakvu se već neko vrijeme nije vidjelo u nas, a konferencija raznolikošću i stručnošću međunarodnoga skupa pozvanih govornika.
Što se tiče poslovnog aspekta priredbe, prvim je danom dominirao Holding Đuro Đaković. Uz prvo pojavljivanje bivšeg načelnika glavnoga stožera Josipa Lucića ‘u civilu’, kao člana njegova nadzornog odbora, obavljeno je i potpisivanje Memoranduma o razumijevanju kod zajedničkoga izlaska na treća tržišta između finske tvrtke Patria Land Systems i Holdinga Đuro Đaković.
Prema Bartolu Jerkoviću, predsjedniku uprave tvrtke Đuro Đaković Specijalna vozila, radi se tu o prirodnome nastavku poslovne situacije iz druge polovice prošle godine. Tada se, a nakon duljega zastoja, konačno ušlo u stabilnu proizvodnu dinamiku od četiri borbena oklopna vozila mjesečno – ‘svaki tjedan po BOV jedan’. Time bi se proizvodnja i isporuka svih 126 ugovorenih vozila dovršila s prvim kvartalom 2013. godine.
Slavonski poslovi s Norvežanima i Fincima
General Lucić u civilu
Upravo je ustaljivanje ritma serijske proizvodnje već od početka suradnje s Fincima bilo naznačeno kao okidač za daljnje pregovore o zajedničkome izlasku na strana tržišta – što je sada i formalizirano Memorandumom.
Osim što se zahuktala proizvodnja samih oklopnih vozila za hrvatsku kopnenu vojsku, konačno predstoji i početak njihovog opremanja norveškim daljinski upravljanim oružnim stanicama Protector tvrtke Kongsberg – na temelju oko 14 milijuna eura vrijednog ugovora, s ugovorenim uzvratnim poslovima u vrijednosti od 100 posto osnovnoga ugovora.
Nakon što je tijekom 2010. potpisan ugovor između Kongsberga i Đure Đakovića, isporuka ukupno 56 oružnih stanica je uglavljena u četiri koraka – objasnio je Bjorn Evensen, program menadžer ovoga posla. Prvi je korak isporuke na redu krajem svibnja ove godine, idući oko Božića te preostala dva tijekom iduće godine – čime će zaključno do kraja 2012. bile isporučene sve spomenute oružne stanice za hrvatskoga naručitelja.
Jako zanimljivo i jako unosno u skoroj budućnosti.Ona rečenica"svaki tjedan bov jedan",i intervju sa predsjednikom uprave gdje veli da su odmah spremni uduplat proizvodnju………pa ko ne bi želio đuru u svom portfelju.Evo naš macan osatao na bidu i skuplja dalje,da li je to znak za udar po asku?
Đuro Đaković još vjeruje u svoju ponudu za kuvajtske tenkove
Iako je srbijanski ministar obrane Dragan Šutanovac već najavio i potpisivanje sporazuma o suradnji Srbije i Kuvajta, koji će omogućiti remont i modernizaciju 149 kuvajtskih tenkova i sudjelovanje Đure Đakovića u tom poslu, iz te kompanije kažu da još nema konkretnih razgovora.
Riječ je o modernizaciji tenkova M84 proizvedenih u bivšoj Jugoslaviji, a posao se procjenjuje na 400 milijuna dolara. – Đuro Đaković SV predao je ponudu za posao i pregovori traju od 2007. O ponudi još nije donesena odluka, što znači da su sve opcije još otvorene, pogotovo zato što je kuvajtska vlada prije nekoliko dana podnijela ostavku – kaže Zdravko Stipetić iz Đuro Đaković Holdinga. Dodao je da su navedeni tenkovi u Slavonskom Brodu i napravljeni, a ne samo sklopljeni, kako je izjavio Šutanovac. (M. B.)