kolega, ne idemo sa udarcima ispod pojasa.
OK, mišljenja nam se razilaze.
Molim lijepo da se govori o činjenicama, a ne rekla kazala, ili ja mislim, ja znam, ja osječam, …
Al ovo jednostavno ne stoji (ili samo ja tako mislim) vidjet ćemo uskoru u izvješću za 1. kvartal.
ŽIVOT JE LIJEP!
[/quote]
[shocked] [shocked]
[/quote]
Kolega Lauda
Po vama svi koji ne misle isto kao vaša mala organizacija su smješni i jadni..
Baš me zanima je li smješno i onima koji su poneseni ovakvom pričom od pojedinaca kupovali ovo po 56 u srijedu..
Prije bi rekao da se sad osjećaju jadno znajući da su na samo 1000 kom kupljenih već sada pušiona 5000 kn [shocked]
Ima nešto u ovome… Gjuro je strmoglavo otišao gore u prvom mjesecu jer je potpisan ugovor (iako mi taj vrtoglavi rasti nije jasan jer to nije neki posao stoljeća, ali dobro…), a ne jer se šušakalo o nečemu ili potpisalo nešto o dbroj namjeri da nešto bude. Dakle, prva slijedeća nada su nam Janafovi rezervoari, ako nešto nenadano ne uleti ranije…
A kraj gubicima se ne nazire
Možete vi pisati šta god želite i nitko sretniji od mene da dobijete poslove
Ali ostaje tužna činjenica da zasada od svih tih silnih priče imate potpisan jedan memorandum? i 0 ugovora(slovima..nula)…i isto toliko novčeka su zaradili u ovom peridu za vas dioničare
Priče o šeicima traju cca 5 godina..od tada su prodali sve što je valjalo a novci odoše u vjetar
Pa oni nemaju para da nahrane one jadne kokice što trčkaraju po dvorištu a ne da vama nešto daju..
[/quote]
Ja stvarno ne znam sto bi zadovoljilo apetite nekih ljudi ovdje.
Posao sa tenkovima se dugo nije ni spominjao, bio je gotovo otpisan nakon onih promasenih jedanaesteraca. Sada vidimo da ce Đuro ipak sudjelovati u njemu i da ce sigurno od njega profitirati. Posao je velik, ima dovoljno za sve i trebamo biti sretni sto ce Đuro u njemu sudjelovati.
Zar je tako tesko povjerovati da Đuro može dobro poslovati?
Vjerujem da mnogi imaju traume od dogadjanja na ovoj dionici, ali realno gledajuci stvari se pokrecu i Đuro kreće ka poztivnim vodama. Mnogi upravo zbog straha to ne vide, a kada progledaju cijena ce biti ipak puno veca od trenutne.
Ceka nas jos jedan zanimljiv tjedan…. [thumbsup]
subota, 02. apr 2011, 19:07 -> 19:34
Srbija remontuje kuvajtske tenkove
Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio da će sporazum o saradnji u oblasti odbrane sa Kuvajtom biti potpisan sledeće nedelje. Sporazum će omogućiti remont 149 kuvajtskih tenkova jugoslovenske proizvodnje.
Srbija će, sledeće nedelje, potpisati sporazum o saradnji u oblasti odbrane sa Kuvajtom, najavio je ministar odbrane Dragan Šutanovac, napominjući da će to omogućiti remont tenkova koji su ranije prodati toj zemlji.
Sporazum će biti potpisan tokom predstojeće posete predsednika Srbije Borisa Tadića Kuvajtu, rekao je Šutanovac.
Reč o remontu 149 tenkova kuvajtske armije, naveo je ministar odbrane.
"Ti tenkovi se i dalje smatraju jako kvalitetnim", rekao je Šutanovac na pitanje o saradnji Srbije sa Hrvatskom i Slovenijom u oblasti odbrambene industrije, što je bila jedna od tema razgovora tokom jučerašnje posete Srbiji premijera Slovenije i Hrvatske, Borut Pahora i Jadranke Kosor.
Srbija u protekle dve godine izvezla naoružanja i vojne opreme u vrednosti "od po 250 miliona dolara", podsetio je Dragan Šutanovac.
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/Dru%C5%A1tvo/869198/Srbija+remontuje+kuvajtske+tenkove.html
R. Dr. | 03. april 2011. 20:55
Kompanije iz tri države – Srbije, Hrvatske i Slovenije zajednički će modernizovati tenk „M84“ u sklopu srpskog sporazuma o saradnji sa Kuvajtom
SPORAZUM o saradnji Srbije i Kuvajta u oblasti odbrane, čije je zaključivanje najavljeno za ovu nedelju, omogućiće remont i modernizaciju 149 kuvajtskih tenkova „M84“, proizvedenih u bivšoj Jugoslaviji. Na ovom poslu, čija se vrednost procenjuje i do 400 miliona dolara, radile bi srpske fabrike odbrambene industrije, ali i kompanije iz Hrvatske i Slovenije.
Kako je u subotu najavio ministar odbrane Dragan Šutanovac, sporazum će biti potpisan tokom predstojeće posete predsednika Borisa Tadića Kuvajtu.
Modernizacija kuvajtskih tenkova mogla bi da bude među prvim rezultatima dogovora o zajedničkom nastupu Srbije, Hrvatske i Slovenije na svetskim tržištima, o čemu je razgovarano na prošlonedeljnom sastanku Borisa Tadića, Jadranke Kosor i Boruta Pahora u Smederevu. Među temama ovog skupa bila je i saradnja triju država i zajednički nastupi u oblasti vojne industrije.
– Srbija je veliki deo naoružanja proizvodila u kooperaciji u okviru bivše Jugoslavije – kaže ministar odbrane Dragan Šutanovac. – Najveći proizvodni ugovor koji je urađen početkom devedesetih godina upravo je bio izvoz tenkova u Kuvajt. Generali njihove vojske zainteresovani su za remont ovih sredstava i pre nekoliko meseci započeli smo razgovore o njihovoj modernizaciji.
Ukoliko posao sa Kuvajtom bude zaključen, glavne „role“ u modernizaciji tenka „M84“ biće poverene Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu, ali i fabrikama koje su radile na njegovoj izradi – „Prvoj petoletki“ iz Trstenika (hidraulika), rakovičkom „21. maju“ (kupola), „14. oktobru“ iz Kruševca, „Zastavi“ iz Kragujevca (teški mitraljez). Tenk je kompletiran u fabrici „Đuro Đaković“ u Slavonskom Brodu.
240 FABRIKA
Na proizvodnji sklopova, agregata i naoružanja ovog tenka direktno je radilo 240 fabrika, a u njega su bili ugrađeni delovi koje je izrađivalo ukupno 1.000 preduzeća iz svih delova bivše Jugoslavije
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:325485-Tenk-spaja-bivsu-bracu
bolje išta nego ništa
na žalost, Đuri će dopasti samo mrvice iz "srpskog posla stoljeća" s Kuvajtom:
"Ako se posao s Kuvajtom zaključi, glavni dio poslova obavit će Tehničko-remontni centar u Kragujevcu te druge tvornice iz Srbije."
ne znam što će Đuro tu konkretno raditi, ali izgleda da će to biti simbolično, kao dokaz Evropi da surađujemo i da nismo više zavađeni…. [rolleyes]
Dobra vijest za DDJH mogao bi opet potegnuti do 50 jer novi poslovi = NOVA CIJENA. [proud]
http://www.seebiz.eu/hr/burze/zagrebacka-burza-ina-i-duro-dakovic-u-fokusu,108904.html
U fokusu bi danas trebao biti i Đuro Đaković (ZSE:DDJH-R-A) nakon što je u subotu srbijanski ministar obrane Dragan Šutanovac potvrdio kako će ovoga tjedna u Kuvajtu potpisati ugovor o modernizaciji tenkova. To bi trebao biti prvi u nizu sličnih poslova jer interesa, posebno u Africi za takvim poslovima ima. Veze s ovdašnjom vojnom industrijom sežu još u razdobolje bivše Jugoslavije, a najava konzorcijskog djelovanja hrvatskih, srbijanskih i slovenskih kompanija mogla bi iznjedriti koju dobru vijest i za predstavnike građevinskog sektora. Kako god bilo, nakon tri dana uzastopnog pada, dionice brodskog holdinga danas bi ponovno mogle biti na meti kupaca.
[thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]
ŽIVOT JE LIJEP!
Ne shvaćam čemu razočaranje trenutnim odvijanjem situacije sa modernizacijom tenkova. Do prije par mjeseci nitko nije uopće ozbijno doživljavao ovaj posao pa bilo što da se ovdje ulovi je odlično, pogotovo ako se obnovi postrojenje za nove buduće poslove kojih će sigurno biti.
Puno će ovisiti i o sposobnosti naše politike kakav će se dogovor postići sa Srbijom oko udjela Đure u cijelom poslu.
Mislim da je očito da danas ništa od velikog rasta koji se je očekivao na Đuri, ali ne zato što ovo oko modernizacije tenkova nije dobra vijest, nego smo postali taoci trenutne situacije na ZSE -> daljnja blokada INA-e i sada već očita činjenica da ništa od završetka pregovora sa EU u 06/2011…
od ovoga posla i sama uprava ne očekuje nekakvu veću korist, a to je poznato ne od danas nego od vremena kada se počelo govoriti o suradnji sa BG – prisjetite se malo intervjua sa Stipetićem, dalo se naslutiti u više navrata. Druga bi to bila priča da ĐĐ nije izgubio ovaj posao pa da mi kolo vodimo