http://www.poslovni.hr/vijesti/kosor-pahor-i-tadic-u-petak-dogovaraju-suradnju-na-podrucju-vojne-industrije-176033.aspx
Mislim da nećemo puno čekati.
Mislim da nije nemoguce da dionica kratkorocno i padne u zonu otpora od 40-42kn ukoliko prije toga padne ispod 44kn, medjutim to je vrlo kratkorocno i imho dosta rizicno za trejdanje s obzirom na mali raspon izmedju te i trenutne cijene, te mogucnost brzog i snaznog odbijanca.
evo doletilo na prodaju 5000 komada na 45,00 kn …
interesantno…
I kolega rekvijem i ignac su u pravu i ljudi pušu i na hladno ako se jedamput opeku.Ali ovo je ljudi moji gotova stvar,pa nemojte gledati šta je bilo,gledajte naprijed šta će biti.Vojna industrija je najjača u svijetu pa to svi znamo ,a Đuro je pokucao na svjetska vrata zajedno sa kvalitetnim partnerom,i šta je najbolje vrata su se otvorila.Evo čitajte konkretne linkove gore od kolege s 400,rohbau,jučer na dnevniku govor predsjednika uprave-"ovog trena smo spremni poduplati proizvodnju"……………pa ne govorim bez veze ,na pamet ,to su konkretne činjenice koje bi dionicu u neka normalna vremena već u otvaranju odvezla 50-tak % u plus.A šta se tiče hala i svega šta đuro ima pa to je modernizirano i obnovljeno u 6 mjeseci.Evo Vam moja INA.Do prije tri godine smo imali postrojenja duplo starija od mene,a danas stojimo rame uz rame sa bilo kojom rafinerijom u svijetu.
Gledajte u naprijed,svijet ide naprijed ,pa nećemo se vraćati u srednji vijek.
A na konto takvog straha se desilo ovo danas.Uzela Vas grupica trejdera,splašila ,pokupila i lovu i dionice i sad Vam se smijulje.Ma ne znam šta bi Vam više rekao.Đura će poletiti na grafu u jednom danu isto kao i INA-vertikalni pravac pod 90 stupnjeva na 100 kuna i to je jedina realnost na ovoj dionici,ali i na još puno naših dionica.To su moja razmišljanja,na ta sam razmišljanja ušao sa 6 znamenki unutra odnosno sa preostalim kešom i znam da ću zaraditi debelu lovu.A zaradu i mam i
sad,ali ne prodajem.A sretno svima.
Ovdje je jedino pitanje vremena kad će dionica opet na 25 kuna.
Poznavajući ugovaranja poslova u đuri, ukoliko se uopće ostvare ikakvi poslovi s kuvajčanima, proći će još bar nekoliko godina, da ne kažem da oni taj navedeni posao nisu kadri sami izvest ni pod razno.
No sve to skupa nije ni blizu ugovorenom poslu, a kamoli da su već prikazali boktepitakakvu dobit. Ovo sve skupa su samo špekulacije pomoću kojih se ekipa skupo iskrcava drugim špekulantima koji žive u oblacima i nadi da će dionica brutalno porast.
Ključno je pitanje, jel vi znate čitat financijska izviješća? Pamet u glavu.
evo doletilo na prodaju 5000 komada na 45,00 kn …
interesantno…
ne daju lupeži da đuro naraste i nema tu pomoći…
sad je skoro 45.000 komada na prodaji, toliko nije bilo zadnja 3 mjeseca! što vam život ovisi o tih par bureka da svi morate prodati?!?
http://www.poslovni.hr/vijesti/kosor-pahor-i-tadic-u-petak-dogovaraju-suradnju-na-podrucju-vojne-industrije-176033.aspx
Mislim da nećemo puno čekati.
Malo se previše bojim one rečenice: "…međutim, da oko aranžmana postoje neke nedoumice jer se Srbija o tom poslu već dogovara, dok bi se u to poduzeća iz Slovenije i Hrvatske uključila kasnije kao podizvođači, a ne kao dijelovi konzorcija koji će posao s Kuvajtom realizirati. "
Srbija je poduzetnija, to je očito, i nadam se da će Đuro biti jedan od tih podizvođača kad već neće biti glavni igrač.
E to se zove slabo lobiranje i užasna ekonomska politika na visokoj političkoj razini.
Molim da sljedeću Vladu koju izaberemo da bude u funkciju gospodarstva, a ne da gospodarstvo bude u funkciji politike (kao što je to u posljednjih 20-ak godina bilo).
prošlo iskrcavanje do 44,00 kn…
nakon toga nesta i onaj od 5000 komada na prodaji…
sve mi je jasno, dobro je da mogu još čekat i pratit razvoj situacije…
Ključno je pitanje, jel vi znate čitat financijska izviješća? Pamet u glavu.
istina, trenutno holding na burzi vrijedi 20 mil.€ a polako će se početi nagrizati temeljni kapital dok svi ti lebdeći poslovi ne sjednu, ili budu naplaćani. naravno ako išta od toga i bude.
ako ode na 100kn za 10% ROI bi trebali imati neto dobit svake godine od 32 milijuna kuna. teško. đuro je uvijek bio visokorizična i špekulativna dionica. i kao takva je za trejdanje, a ne za položiti sva jaja unutra.
ne razumijem čemu strah… zar ste se odjednom uplašili pada od 0,63% ?
danas je već skoro 50.000 dionica trgovano, meni ovo izgleda kao školska "distribucija" dionica ?