DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

No comment, neka svako zaključuje za sebe.

http://www.glas-slavonije.hr/trazi2.asp?ID=69854

U ožujku natječaj i za prodaju Montaže
SLAVONSKI BROD – Natječaj za prodaju po 35 posto udjela u četiri od preostalih osam tvrtki u vlasništvu Holdinga “Đuro Đaković” – Elektromonta, Strojne obrade, Energetike i infrastrukture te Inženjeringa – bit će raspisan koncem ožujka.
– Upravo smo od konzultantske kuće KPMG, koju ćemo angažirati i u pripremi natječaja, dobili procjenu vrijednosti tih tvrtki, što je i temelj za početnu cijenu, kaže predsjednik uprave Holdinga mr. Zdravko Stipetić. Procjene su u rasponu od milijun kuna za Inženjering, koji toliko vrijedi zbog dugogodišnjih poslovnih teškoća, više od devet milijuna za Energetiku, deset za Strojnu obradu do 13,5 milijuna kuna za Elektromont. Već iz toga je razvidan stalni rast vrijednosti tvrtki u posljednjih desetak godina od prvotnih prodaja, pogotovu manjih “Đurinih” tvrtki, koje su tad prodavane i za samo pet do najviše petnaestak posto nominale.
Istodobno će, najavljuje Stipetić, najvjerojatnije biti raspisan i natječaj za nastavak privatizacije Montaže, dakle u roku koji je obećan tvrtkama i grupacijama koje su dosad iskazale interes za udjele u jednoj od najpotentnijih tvrtki “Đure Đakovića”. Ostaje još odrediti koliki udio ponuditi na prodaju, a lako je moguće da to bude i svih preostalih 65 posto, što je, prema aktualnoj cijeni trženja Montažinih dionica na burzi, 50-ak milijuna kuna.
Stipetića smo upitali i za komentar inicijative dopredsjednika HB-a i bivšeg gradonačelnika Slavonskog Broda dr. Joze Metera, da država Gradu prepusti kontrolni paket od 25 posto plus dionicu Holdinga “Đuro Đaković”.
– Ta je inicijativa legitimna, ali krije u sebi i niz otvorenih pitanja. Primjerice, prema sadašnjim propisima onaj tko preuzme takav kontrolni paket mora suvlasnicima ponuditi preuzimanje i ostatka vrijednosti, što bi u slučaju Holdinga i cijene njegovih dionica na burzi značilo obvezu osiguranja najmanje 50 milijuna eura, kaže Stipetić. A je li Grad za takvo što spreman i treba li mu to? Nadalje, sam kontrolni paket znači mogućnost utjecaja samo na statusna pitanja, poput temeljnog kapitala, sjedišta tvrtke i slične elemente, ali ne i utjecaj na poslovnu politiku, jer je kreira i provodi uprava, a Grad s tih 25 posto ne bi mogao birati upravu. Za to i sva druga stvarno ključna pitanja morao bi se dogovarati s ostalim suvlasnicima, pojašnjava Stipetić.

zar još niste shvatili da su stock i vorda jedna te ista osoba koji su postali “članovi” foruma isti tjedan??? Isti stil pisanja, u istom smjeru navlače a to je ddjh prema dolje ne bi li jeftino dokupili. što se mene tiče, slobodno nek pišu i navlače drhtavce da prodaju. Ima tko će kupiti, npr. ja.

Ni ti sam ne vjeruješ da smo jedna te ista osoba, jer već u drugom djelu texta kažeš “nek samo PIŠU”

ja to znam stock. fino pišeš inače, argumentiraš sve , a ovdje nisi dovoljno argumentirao i nemoj to shvatiti kao napad nego mi imate sličan stil. u ddjh je puno sitnih riba i kad oni prodaju, čemu se ja toplo nadam, onda će cijena krenuti uzlazno. do tada ti i vorda imate vremena za dokup.

Svaka čast onima koji sad prodaju, vrlo su dalekovidni. Samo nek si pogledaju ovu vijest koji post gore… svašta.
Ja sam nakrcan, čekam, i znam da ću dočekati! [smiley1]

Artificial Intelligence stands no chance against Natural Stupidity.

Eto mali osvrt na pisanje gsp. Stock-a s poslovnog pa nek mu netko prenese tko je tamo registriran.
Cijelo vrijeme piše negativno na temu DDJH, a kad je pročitao da bi DDJM mogao biti u 3 mjesecu ponuđen za privatizaciju (u igri će možda biti i svih 65 %) veli da će DDJM skočiti na 4 znamenke (sadašnja cijena je oko 650 kn ).
Ako znamo da 65 % DDJM-a ima DDJH u svojem vlasništvu što nam to govori?
Kako DDJM može gore više od 50%, a DDJH dole????
Neke stvari mi zaista nisu jasne, što sve ljudska pohlepa nije u stanju učiniti samo da zaradi. Izgleda da poštenja ima sve manje. Zadnjih dana na poslovnom ima sve više prepucavanja. Jasno je meni kad netko navija za dionicu (i ja navijam za one koje držim), ali mi nije jasno pljuvanje po drugim.
Ima neka izreka, nešto tipa ljudska pohlepa nema granica i mislim da smo se Europi priblizili jedino tom pohlepom.

by DEX1

Novac je kisik burze!

u pravu si rocky, ovo pišem nevezano za pisanje stocka jer nisam sve postove pročitao pa ga neću unaprijed osuđivati, ali ovaj forum je zbilja postao jako loše mjesto puno zluradosti i mjesto rješavanja osobnih frustracija. pritom naravno uz sve ostalo mislim i na ljigave sitne provokacije koje su sve učestalije. konstruktivnih postova sve je manje, neznalica je sve više, drukanje postaje zbilja grozno. gdje je nestala skromnost i želja za normalnim prinosom od 30tak % godišnje. ne, mora sve biti odmah u par dana ili dionica ne valja. ako ddjh ne naraste 20% u iduća tri dana, ja ću ga prodati jer to je loša dionica. ljudi moji, nema ništa preko noći i na burzi nema lake love. ako mislite da ima, samo dajte….90% na burzi gubi i to je živa istina. pogledajte samo one koji su kupili tnsa na 10000 . čekaju i čekaju i na kraju prodaju po 7000. pogledajte NACE. kupio po 5000 sada je 3500…čeka čeka i proda. A čim proda, cijena skače jer tako je uvijek. Naučite se strpljenju inače niš od love. sretno vam bilo. A ovi koji prodaju DDJH zaista su u velikoj zabludi…Slijepi pored zdravih očiju, al nema veze.

mmstanic, 13.02.2007. u 16:32
pogledajte samo one koji su kupili tnsa na 10000 . čekaju i čekaju i na kraju prodaju po 7000. pogledajte NACE. kupio po 5000 sada je 3500…čeka čeka i proda

Nije svaki put stvar u čekanju i dugoročnom ulaganju…[smiley1]

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

http://www.business.hr/show.php?id=22340

u pravu si rocky, ovo pišem nevezano za pisanje stocka jer nisam sve postove pročitao pa ga neću unaprijed osuđivati, ali ovaj forum je zbilja postao jako loše mjesto puno zluradosti i mjesto rješavanja osobnih frustracija. pritom naravno uz sve ostalo mislim i na ljigave sitne provokacije koje su sve učestalije. konstruktivnih postova sve je manje, neznalica je sve više, drukanje postaje zbilja grozno. gdje je nestala skromnost i želja za normalnim prinosom od 30tak % godišnje. ne, mora sve biti odmah u par dana ili dionica ne valja. ako ddjh ne naraste 20% u iduća tri dana, ja ću ga prodati jer to je loša dionica. ljudi moji, nema ništa preko noći i na burzi nema lake love. ako mislite da ima, samo dajte….90% na burzi gubi i to je živa istina. pogledajte samo one koji su kupili tnsa na 10000 . čekaju i čekaju i na kraju prodaju po 7000. pogledajte NACE. kupio po 5000 sada je 3500…čeka čeka i proda. A čim proda, cijena skače jer tako je uvijek. Naučite se strpljenju inače niš od love. sretno vam bilo. A ovi koji prodaju DDJH zaista su u velikoj zabludi…Slijepi pored zdravih očiju, al nema veze.

Apsolutno se slažem s cayman006. Iako nisam dugo registriran na ovom forumu pratim ga duže vrijeme.Imao sam u svojem skromnom dioničarskom iskustvu par “frkovitih” situacija npr. s TOZ-om ljetos, zatim TNSA…Ipak nekako sam do sada uspijevao uvijek izlaziti s pozitivom.Ali…ovo što se sada događa po ovom forumu!!?Puno je relativno novih ulagača podložnih sugestijama “iskusnih” kolega koji na žalost (možda mi se tako samo čini ili imam krivu percepciju) to naveliko zloupotrebljavaju…
Stvarno bih apelirao na sve “iskusne” i “znalce” da daju više argumenata, a da manje drukaju za dionicu koju imaju ili nemaju.Inače U “Đuru ” sam ušao po 179 kn i s ne prevelikom količinom pa smireno čekam budućnost [smiley2]

ja to znam stock. fino pišeš inače, argumentiraš sve , a ovdje nisi dovoljno argumentirao i nemoj to shvatiti kao napad nego mi imate sličan stil. u ddjh je puno sitnih riba i kad oni prodaju, čemu se ja toplo nadam, onda će cijena krenuti uzlazno. do tada ti i vorda imate vremena za dokup.

Ja to sto si napisao ne shvacam kao napad vec kao eklatantan primjer dokle seze ljudska glupost.

Vorda i ja smo iste osobe samo zato jer smatramo da ddjh nece preko 190 tako lako(i pogadjamo) te ocekujemo jeftiniji shoping (i opet pogadjamo).

A vi umjesto da analizirate moju pokvarenost, dvolicnost ili ne znam sto, napisite nesto o ddjh a sto nije poznato jos od ljeta prosle godine kada je ddjh bio ispod i oko 100 kuna.
Mnogi od Vas tada vjerojatno nisu znali ni di je SB.

vidite, šafarić je dobro krenuo. samo treba izdržati i biti normalan. ovome treba pristupiti kao svakom poslu, a to je maksimalno ozbiljno i bez emocija, ali i bez pretjeranog angažmana jer onda se gubi smisao a to je da vaš novac radi za vas i umjesto vas. polako svaka dionica dođe na svoje a ciklus joj traje od 1-3 godine. nakon vrhunca treba prodati i naći novu dionicu ili kupiti npr. stan pa onda opet iz početka. svak radi drugačije, a ja znam da ne mogu pogriješiti svojim stilom. DDJH objektivno vrijedi preko 250 kuna, a iduće godine bit će preko 300 kunića, dok bi 2009. kad se sve razradi i kad se vidi učinak ugovora trebao vrijediti barem 800 kuna. Režite mi jaja ako ne budem u pravu…Glupo je uopće sada i pomišljati na prodaju ove dionice kad nema u RH dionice većeg potencijala. Vrtiš ti sa 100 dionica ali uvijek trebaš neku koja ima perspektivu a to je DDJH. Oružje svaki dan zvecka a DDJH će biti dio tog prljavog unosnog posla. Zato čekajte 2010. i vidjet ćete da je trebalo slušati mene.

New Report

Close