ja vam govorim kako se postavlja krivog čovjeka na krivo mjesto, šta ga nisu poslali u Bruxelles i to je mjesto za njega (u nekom NATO stožeru), za biznis treba imati NOS dragi moj prijatelju i vještinu komuniciranja a dakako imati znanja iz menadžmenta, financija, računovodstva marketinga, što predmetni gospodin UOPĆE NEMA pojma o tome
Lako je na državnim jaslama i proračunu koji ti daje prostora da uzimaš koliko hoćeš sagraditi karijeru, nek se udostoje takvi likovi sami nešto osmisliti, sami naći sredstva za početak poslovanja i boriti se sa kreditima kako bi preživjeli i isplačivali plaće, a pogotovo u tim i takvim uvjetima stvoriti carstvo i pozicionirati se na našem i svjetskom tržištu i biti konkurentan…..e, takvog čovjeka treba nači za ovakve tvrtke a menađerski ugovor sačiniti na način da mu naknada za obavljanje posla bude postotak od UČINKA i ugovorenih te naglašavam NAPLAĆENIH poslova
Daj Bože ĐURU na 200 kuna jer ga i sam imam, ali ajte budite realni da je ovaj put kojim se kadroviraju i dovode ljude u vrh tvrtke bez ikakvog iskustva ŽALOSTAN i pogrešan
Hvala svima koji su mi izrazili sućut.Teško je ali život mora dalje.
Samo ću Vam najaviti veliki rast cijena dionica đure i svih firmi u svijetu koje proizvode oružje.Velika je jagma za teškim naoružanjem,tenkovi,bovovi avioni,oružja za velika razaranja u svim zemljama arapskog svijeta.Upravo su na dnevniku govorili vojni analitičari.Za Đuru fantastična vijest ,ali za sve nas…………………….počela je prevelika kuhinja u svijetu,da li se to najavljuje novi rat?
žALOSNO JE AKO JE TAKO PA MAKAR JA IZGUBIO SVE DIONICE ĐURE, DOLJE RATOVI I UGNJETAVANJA DAJ BOŽE DA SE ZABRANI PROIZVODNJA ORUŽJA U CIJELOM SVIJETTU!
LJUDI MOJI BIO SAM U RATU 91., I NEDAJ BOŽE NIKOM DRUGOM DA OSJETI I VIDI ŠTO SAM JA VIDIO I OSJEČAO (STRAHOVI I STRESOVI SA NEPUNIH 19 GODINA ŽIVOTA I TAKO 5 GODINA) DAJTE MALO….!
Slažem se 100 % sa vama poštovani kolega,dragovoljac sam Domovinskog rata i ne daj bože više nikad.Sad imam 38 ,otišli smo u isto vrijeme.Ovaj puta ne ovisi o nama.Sve zemlje susjedne sa zaraćenim zemljama su počele veliku utrku u naoružavanju i tu đuro profitira.Veli moj jedan stariji kolega da se sad bude tražila hrana i oružje………isto kao i 91.
21.03.2011)
Indija postala najveći uvoznik oružja i vojne opreme na svijetuPrema stokholmskom Institutu za mirovne studije, Indija je ove godine postala najveći uvoznik oružja na svijetu. Do sada je to bila Kina. Najveći izvoznik naoružanja su Sjedinjene Američke Države, na koje otpada nešto manje od trećine svih svjetskih nabava te vrste.
Od 2001. zamjetan je rast potrošnje na oružje, kaže Mark Bromley iz Instituta za mirovne studije u Stockholmu. Svake se godine na oružje i drugu vojnu opremu troši sve više. Zemlje svijeta su u razdoblju od 2006. do 2010. potrošile na uvozno oružje i druge vojne potrepštine 24 posto više novca nego u prethodne četiri godine. Najviše su uvozile azijske zemlje – na njih otpada 43 posto svih inozemnih nabava oružja. Četiri najveća svjetska uvoznika s tog su kontinenta – Indija, Kina, Južna Koreja i Pakistan. Na Indiju – najvećeg svjetskog uvoznika oružja – otpada oko 10 posto cijelog izvoza te vrste.
Godine 2009. Indija je na modernizaciju svoje vojske potrošila gotovo 40 milijardi dolara. Mark Bromley kaže da je to zbog toga što Indija smatra da je ugrožena od dvije zemlje – Kine i Pakistana: "Indija provodi vrlo ambiciozan program naoružavanja. Troši velike iznose na razno oružje i opremu, od borbenih lovaca pa do raznih mornaričkih sustava. Takva će se politika nastaviti".
Među izvoznicima dominiraju Sjedinjene Države na koje otpada oko 30 posto sve izvezene vojne opreme. Iako su mnoge europske zemlje smanjile vojne proračune, one sve više pomažu svojim firmama koje izvoze oružje i vojnu opremu. Mark Bromley kaže da se to nekim zemljama može ‘obiti o glavu’.
Kao primjer navodi Britaniju koja je nedavno kritizirana zbog prodaje oružja nekim zemljama na Srednjem istoku koje sada silom guše prodemokratske pokrete: "Najnoviji je primjer Libija, ali i neke druge zemlje. Treba strogo odijeliti poticanje izvoza od političke analize kojoj zemlji dopustiti uvoz oružja a kojoj ne. Međutim, ova problematika postaje sve maglovitija jer je u prvom planu – poticanje izvoza."
Izvor: http://www.poslovni.hr
Da li mislite da je ovo povoljna vijest za đuru.Vijest je današnja,i svaki dan će takvih vijesti biti sve više.
ovdje utihnulo, nema trgovine. krdo je još u daljini ali ako stavimo uho na zemlju možda začujemo koje kopito?
DDJH ce biti jedna od najboljih prica ove godine na ZSE.
Zapamtite ove rijeci. 😉
što, računaš na isplatu iz stečajne mase?
[/quote]
Zaboravi stečaj nisi te sreće doktore Evil. Zbog takvih govorancija i je tako nisko i baš zato što nema ništa od stečaja đuro ima više šanse za jači uzlet od ostalih dionica. Pogledaj Sunh-r-a ovih dana.
[/quote]
hehe.. dobra…
Ocekujem mnogo pozitivnih stvari…od, napokon, reflektiranja BOV posla na dobiti tvrtke, do takodjer konkretizacije daljnjih zajednickih poslova s Patrijom, medjunarodni poslovi s vagonima su se poceli vracati, poslovi oko energetike ce postati aktualni itd…
Poslovanje je prosle godine dotaknulo dno, ove godine moze biti samo bolje i krece oporavak Đure kako u poslovanju tako i na ZSE.
Naravno najbolja vijest bi bila postavljanje sposobne uprave…
Nastavljam se na tebe kolega leont,poslovi na terminalu Janafa u Sisku koji su u tijeku i izgradnja nova tri rezervara na terminalu na Krku,za koje se čeka samo amen.Ali vojna industrijua diže đuru jako visoko.Ponavljam oružje i hrana.Sporazum sa Patriom će vrlo brzo na svjetlost dana,a još je puno zainteresiranih i za višecijevne bacače i tenkove.Ali nećemo sad na pamet nego pričekati razvoj događaja.Moji nalozi su od 100 pa do 150.Da li sam previše optimističan……………ne nisam.