Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DDJH | 15,10 | 2.371 | 157 | 15,20 | 18,00 | 0,00% |
Osim toga, znate li na kolikoj se površini u praktički centru grada nalazi Đuro?. Pa samo zemljište vrijedi mnogostruko više od te cijene
slažem se sa vama…i ja sumnjam da će ići u prodaju..makar znam (oni stariji se vjerovatno sjećaju tih slućajeva) i za onaj stari hrvatski sindrom: prvo postaviš firmu na noge, vratiš sve dugove i onda kada zaista nema smisla da ju prodaš jer radi odlično – napraviš upravo suprotno. No ovo ima više veze sa mojom emotivnom stranom (čitaj:bjes na apsolutno nerazumne poteze naše nesposobne vlasti sa bilo kojim predznakom )…a sa ulagačke strane molim boga da se tako nešto dogodi jer bi to značilo da ću za svoje dionice dobiti najmanje dva puta više nego što sada vrijede…pa ako se i ne proda gjuro za mene je ova dionica ćista tempirana bomba (u pozitivnom smislu) i jedina koja ima tendenciju rasta od 200% u godinu dana….
ovo bi se nekim uzročno-posljedičnim putem trebalo lijepo odraziti na Gjuru:
http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews%5Btt_news%5D=87827&cHash=cf926b2c9f
Đuro ide svaki dan po par postotaka gore a stalno je na istoj cijeni. Kakva je to matematika?
stvar obračuna i prosječne cijene.
nego, ide li u prodaju i državni udio u DDJH? ako da, kupcu će odgovarati što niža početna cijena pa bi moglo doći do rušenja cijene DDJH na burzi prema 25 kn. zato oprez
Đuro ide svaki dan po par postotaka gore a stalno je na istoj cijeni. Kakva je to matematika?
vrlo jednostavno… većina prometa ode po nižoj cijeni, na kraju dana netko kupi jednu dionicu, da se desi skok… sljedeći dan se ustvari gleda rast u odnosu na PROSJEK prethodnog dana (niža cijena) i onda na kraju dana opet neko kupi jednu dionicu malo skuplje da nakraju bude rast …. i tako u krug.
Šta rade ovi u HANFI ne znam, ali kupnja jedne dionice je očito namještanje cijene na kraju dana… zašto ?! Nemam pojma…
stvar obračuna i prosječne cijene.
nego, ide li u prodaju i državni udio u DDJH? ako da, kupcu će odgovarati što niža početna cijena pa bi moglo doći do rušenja cijene DDJH na burzi prema 25 kn. zato oprez
[/quote]
stari moj pa ovo je balkan,kaj ti misliš da budu gledali tromjesečni prosjek,mislim da nema teorije.
vrlo jednostavno… većina prometa ode po nižoj cijeni, na kraju dana netko kupi jednu dionicu, da se desi skok… sljedeći dan se ustvari gleda rast u odnosu na PROSJEK prethodnog dana (niža cijena) i onda na kraju dana opet neko kupi jednu dionicu malo skuplje da nakraju bude rast …. i tako u krug.
Šta rade ovi u HANFI ne znam, ali kupnja jedne dionice je očito namještanje cijene na kraju dana… zašto ?! Nemam pojma…
[/quote]
možda je namještanje, ali u ovom slučaju ne vidim problem…, ako netko brani cijenu naše dionice tako da na kraju dana potroši nešto novca na svoju štetu ali u našu korist, meni drago…
druga je priča da se namještanje vrši skidanjem s bida odnosno to bi značilo umjetno rušenje dionice… to nikom od nas ne bi odgovaralo
Dakle, u pitanju pozitivna namjera