Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DDJH | 15,10 | 2.371 | 157 | 15,20 | 18,00 | 0,00% |
Od mase zadnjih postova izdvajam jedan, a to je odnos tržišne kapitalizacije i vrijednosti ugovorenih poslova. Shvaćam drukere (špekulante) na rast ili pad cijene dionice ali opet svi drugi zar pored zdravih očiju ne vidite perspektivu ove tvrtke? kako je moguće da u današnje vrijeme netko ugovori poslove u vrijednosti 800 mil, kn a u isto vrijeme bude nagrađen od strane gospodina tržišta sa nekih 100 mil-? Ako netko ima bar malo znanja čitanja financijskih izvještaja tvrtke mogao je uvidjeti perpektivu ove tvrtke, a sad se kao neki iznenađuju zadnjim rastom vrijednosti dionica. IMHO đuro će rasti, a večinsko vlasništvo države može mu biti samo pokretač.
Šta Đuri znači da ukovori i 5mlrd kn poslova kad će dobit u bilanci biti ista 5-10mil kn. Zvijezda, Belje, Ledo, Podravka svaki dan ugovaraju te poslove pa opet neke od njih tonu kao da si ih zavezao olovom.
Dogoročno svaka državna firma je pušiona, usporedi JDPL i ATPL u razdoblju od 5 i više godina pa ćeš shvatiti o čemu pričam.
Dioničari ATPL od početka 2005 g imaju zaradu od 60% uz lijepe dividende, JDPL-ovci imaju 60% minusa bez da su primili kune dividende i to u najboljim godinama za brodare.
To ti je perspektiva državnih i privatnih firmi.
P.S.
Ako želiš mogu dati i još brutalniju usporedbu DKVS – CKML
[/quote]
ok ok, samo ti budi brutalan i pusti nas na miru da skupljamo kao hrčci… :-).
http://www.kongsberg.com/en/KPS/News/2010/July/1907_PROTECTOR_Contract_Croatia.aspx
..uuuu, 115 milja novog posla…
….svaka čast Gjuro..kao što rekoh perspektiva odlična, dionica bagatela :-)..
Jesi barem provjerio čega je to 115 milja? 🙂 Valjda znaš da nije isto 115 milja NOK-a, 115 milja USD-a, 115 milja EUR-a, 115 milja KN i sl.?
Jesi se potrudio naći tečaj NOK-a, da vidiš koliko je to eura ili kuna?
http://www.kongsberg.com/en/KPS/News/2010/July/1907_PROTECTOR_Contract_Croatia.aspx
Jesi barem provjerio čega je to 115 milja? 🙂 Valjda znaš da nije isto 115 milja NOK-a, 115 milja USD-a, 115 milja EUR-a, 115 milja KN i sl.?
[/quote]
14.127.764,12776 EUR
…po meni odlično a za tebe neznam..
[/quote]
dovoljno – 1 NOK=0,89 kn
MOže li netko napisati na hrvatski kakv je to novi posao za 115 milja jer mi ništa nije jasno? Istina slabije pratim ddjh u zadnje vrijeme.
ovakvu dobru situaciju Đuro nije imao 5 dugih godina, a možda i više
Koklika je tada bila vrijednost dionice? Može li nam netko saznat?
[rolleyes]
valjda manja nego sada. A prije 3 godine, to je već druga priča.
07. lipnja 2007. godine, cijena 1 dionice DDJH=291 kn (najviša trgovana 314 kn) ukupan promet cca 12000 komada
MOže li netko napisati na hrvatski kakv je to novi posao za 115 milja jer mi ništa nije jasno? Istina slabije pratim ddjh u zadnje vrijeme.
Radi se o daljinski upravljanim sustavima naoružanja za Patrije. Baš me zanima koje će konfiguracije kupiti…
Radi se o daljinski upravljanim sustavima naoružanja za Patrije. Baš me zanima koje će konfiguracije kupiti…
[/quote]
Nije li to u sklopu financiranja za 124 vozila?