Imate danas u Jutarnjem: Za ovu godinu iz proračuna za modernizaciju HV-a osigurano je manje od 40mil €. Za BOV-ove oko 80 mil kuna+nešto za M84 i to Vam je sve za ovu godinu, a vi kupujte po cijenama za 2008 i 2009.
A što vi kolega mislite da je napraviti BOV isto što i napraviti čačakalicu? Od trenutka kad Đuro Đaković dobije posao do početka proizvodnje proteći će sigurno neko duže vrijeme. Ili mislite da će Vlada čim dodjeli posao GD ili Patrii odmah platiti za sva vozila bez obzira što ona nisu proizvedena i isporučena pa zato treba svih 126 milijuna eura osigurati ove godine?
pisalo je nedavno da će prenijeti svu potrebnu tehnologiju i obučiti ljude, tako da će ići proizvodnja u vrlo kratkom roku (par mjeseci)
a između Đure i PTKM postoji golema razlika: Đuro već sada posluje dobiti. To je firma koja se oporavila i kreće u velike projekte naprijed, dok Petrokemija redovito niže gubitke, smanjuje BV, a direktor obećava još nekoliko godina poslovanja u minusu
Za vijest bolje da dođe što prije, jer ovo čekanje predugo traje. Znam da ovo nije isti slučaj kao Petrokemija, ali daljnje odgađanje moglo bi pogubno djelovati na optimizam ulagača.
Tako je, kupovali smo, kupujemo i kupovat čemo . Vi niste ni nečete . Zašto uopče gubite vrijeme na ovom topicu? [smiley1]
Ne znam zašto se ljutiš kolega?!
Onako usput, tvoju argumentaciju u onih nekoliko točaka cijenim vrlo. I moja je slična.
Međutim, ja pišem o trenutnoj cijeni i onome o čemu mislim da je u nju već ukalkulirano.
Dakle mislim da je trnutno vrijeme za odmor na ovim razinama. I ne znam zašto misliš da mi možeš braniti da o tome pišem.
Da gubim vrijeme na ovom topicu, i ne samo ja, misli i onaj novinarčić iz Jutarnjeg.
A po onome što si dosada pisao mislim da vrijediš i znaš više od njega.
Samo za informaciju, u DDJH sam ušo s jako puno po 105 i izašao po 148.
Nakon nekoliko desetaka dana ponovo sam ušao s dosta manje love po 150 i izašao na 184.
Nadam se da nisam pogriješio jer ću do eventualno novog ulaza zaraditi na drugom mjestu.
Da li ću uspjet ući po 160 ili po 200, neće utjecati na moje mišljenje ni o tebi koji ulaziš analitički ni o drugima koji navijaju.
a između Đure i PTKM postoji golema razlika: Đuro već sada posluje dobiti. To je firma koja se oporavila i kreće u velike projekte naprijed, dok Petrokemija redovito niže gubitke, smanjuje BV, a direktor obećava još nekoliko godina poslovanja u minusu
Poduzeće u kojem radim tvrtka je kćer jednog velikog sustava i upravo su u tijeku izrade godišnjih izvješća. Na probnoj bilanci iskazana je, relativno velika, dobit pa je uprava odlučila da to malo smanji. Iskazani su neki troškovi i rezervacije pa je dobit svedena na zadovoljavajuću razinu i takva izvješća poslana su matici. Međutim, u međuvremenu su se u ladicama i tkoznagdje pronašli neki zaostali računi koji su se morali iskazati u RDG. Zbog toga su se morala korigirati izvješća i nakon toga je ispalo da smo poslovali sa gubitkom. Nakon toga vraćali su se prije iskazani troškovi i rezervacije kako bi se prikazala kakva-takva dobit.
Zbog čega vam ovo govorim. Zbog toga jer knjigovođe mjesec dana nakon isteka obračunske godine ne mogu znati kakav će rezultat biti na kraju godine, a vi vjerujete jednom direktoru koji daje projekcije rezultata mjesec dana prije isteka godine. Ako konačni rezultat i ispadne onakav kakvoga ga je direktor najavljivao, onda možete biti sigurni da je rezultat namješten.
U Đuru sam ulazio na 145, pa sam izašao na 165, pa ulazio na 155, pa opet izašao na 175. Sve iz razloga što mi se i na tim razinama ova dionica činila izrazito špekulativno. Ne tvrdim da sam u pravu, ali to je moje viđenje situacije. U Đuru više ne ulazim dok ne vidim konkretne rezultate i to kroz RDG, a bojim se da do tada mogu proći godine.
To što je netko u nečemu prvi ili najveći i jedini nije apriori garancija uspjeha, niti poduzeća niti dionice. Pogledajte samo jedan Kraš koji je konditorski lider na ovim prostorima (pa i šire) redovito iskazuje solidnu dobit i isplaćuje dividendu, ali što mu to vijedi kad ga ne kupuje nitko osim uprave i trezora.
Ponavljam još jednom da veliki poslovi nisu garancija velike zarade. Đuro je i do sada imao velike poslove (obnova željeznice) pa nije uspio zaraditi niti kune.
Navlačenje je navlačenje, a fakti su fakti.
Pozdrav
tony:
”
”
Poduzeće u kojem radim tvrtka je kćer jednog velikog sustava i upravo su u tijeku izrade godišnjih izvješća. Na probnoj bilanci iskazana je, relativno velika, dobit pa je uprava odlučila da to malo smanji. Iskazani su neki troškovi i rezervacije pa je dobit svedena na zadovoljavajuću razinu i takva izvješća poslana su matici. Međutim, u međuvremenu su se u ladicama i tkoznagdje pronašli neki zaostali računi koji su se morali iskazati u RDG. Zbog toga su se morala korigirati izvješća i nakon toga je ispalo da smo poslovali sa gubitkom. Nakon toga vraćali su se prije iskazani troškovi i rezervacije kako bi se prikazala kakva-takva dobit.
Zbog čega vam ovo govorim. Zbog toga jer knjigovođe mjesec dana nakon isteka obračunske godine ne mogu znati kakav će rezultat biti na kraju godine, a vi vjerujete jednom direktoru koji daje projekcije rezultata mjesec dana prije isteka godine. Ako konačni rezultat i ispadne onakav kakvoga ga je direktor najavljivao, onda možete biti sigurni da je rezultat namješten.
U Đuru sam ulazio na 145, pa sam izašao na 165, pa ulazio na 155, pa opet izašao na 175. Sve iz razloga što mi se i na tim razinama ova dionica činila izrazito špekulativno. Ne tvrdim da sam u pravu, ali to je moje viđenje situacije. U Đuru više ne ulazim dok ne vidim konkretne rezultate i to kroz RDG, a bojim se da do tada mogu proći godine.
To što je netko u nečemu prvi ili najveći i jedini nije apriori garancija uspjeha, niti poduzeća niti dionice. Pogledajte samo jedan Kraš koji je konditorski lider na ovim prostorima (pa i šire) redovito iskazuje solidnu dobit i isplaćuje dividendu, ali što mu to vijedi kad ga ne kupuje nitko osim uprave i trezora.
Ponavljam još jednom da veliki poslovi nisu garancija velike zarade. Đuro je i do sada imao velike poslove (obnova željeznice) pa nije uspio zaraditi niti kune.
Navlačenje je navlačenje, a fakti su fakti.
Pozdrav
onda ste propustili neke informacije. A to je da Đuro zaista već sad posluje s dobiti, pogledajte posljednja (objavljena financijska izvješća). Pretvaranje od gubitaša u uspješnu firmu je inače vrlo obećavajuće i otvara velike mogućnosti zarade na burzi. Btw. i ja sam Đuru kupovao u 5-6. mjesecu prošle godine ispod 100 kn i zarađivao nekoliko puta, ali ne možete zanijekati vrtoglavo poboljšanje poslovanja i sve veći angažman.
Navlačenje je zadnja stvar koja bi mi pala na pamet. I ne vidim nikakav razlog zašto bih to ikada činio. Pa nemam ja 20.000 komada Đure da mi je problem prodati npr. na ovim cijenama i ostati u velikom plusu?!
Recite vi što hoćete ja izlazim na 300,00 kn i štedim na provizijama i živcima.
…jer knjigovođe mjesec dana nakon isteka obračunske godine ne mogu znati kakav će rezultat biti na kraju godine, a vi vjerujete jednom direktoru …
ima još
…Međutim, u međuvremenu su se u ladicama i tkoznagdje pronašli neki zaostali računi ….
Daj još, molim te…
Neka se sljedeći tjedan za(našice)mentira na višim razinama i svi sretni …
Ono što smo čekali: [smiley2]
“Dana 9. veljače 2007. godine održana je sjednica Povjerenstva projekta «Borbeno oklopno vozilo (BOV)» na kojoj su nazočili ministar obrane gospodin Berislav Rončević sa suradnicima, ministar financija gospodin Ivan Šuker, pomoćnik ministra Ministarstva rada gospodin Petar Tolić, savjetnik Predsjednika Republike Hrvatske gospodin Vlatko Cvrtila, te direktor tvrtke «Đuro Đaković Specijalna vozila d.d.» gospodin Bartol Jerković.
Do sada je u projektu «Borbeno oklopno vozilo» izrađena taktična i tehnička studija borbenog oklopnog vozila (BOV), te time definirani zahtjevi za konačnu i obvezujuću ponudu prema tvrtkama ponuđačima «Patria» i « Steyr – Daimler – Puch».
Na sjednici Povjerenstva usuglašeno je pozivanje i uručivanje dvojezične natječajne dokumentacije (tendera) za obje tvrtke. Potvrđeno je također da će u roku 15 dana navedena dokumentacija biti spremna za uručenje tvrtkama pred Povjerenstvom te da će u istome biti tenderi i za bojno vozilo konfiguracije pogona 6X6 te 8X8. Odlučeno je da se tvrtkama ponuđačima definira 60 dana za evaluaciju tendera.
Od strane Povjerenstva definirana je potreba testiranja vozila koje će tvrtke ponuditi te je usuglašeno usporedno testiranje borbenih oklopnih vozila oba ponuđača.
Na kraju je odlučeno da će se kompletan postupak uputiti Državnom uredu za javnu nabavu i zatražiti od istog evaluaciju i mišljenje. ”