Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DDJH | 15,10 | 2.371 | 157 | 15,20 | 18,00 | 0,00% |
Ne da se Đuro. Poslije istresanja indeksnog jasno da ide oporavak a JNAF, vagoni i BOV idu dalje. Drugi mogući poslovi isto mogu samo popraviti situaciju. [thumbsup]
Ako rasturimo Osiječku šečeranu…bit če profita i za koleg …..Strat part.DDJH [cool]
futur,kolega pogledajte strateške partnere đure Đaković ,nažalost nesmijem vam iznosit pojedinosti……kao npr.Šečerana Županja…..dali je jasnije….pozdrav društvu odoh na tren ing.
Vagoni na čekanju, “Đuru” spašava JANAF
Objavljeno: 30.3.2010
SLAVONSKI BROD – Ni jučerašnji u nizu zagrebačkih sastanaka o temi legalne državne potpore brodskim metalcima, poglavito za 500 radnika u Đuro Đaković – Specijalnim vozilima, nije dao rezultata. Iako od "tajanstvene" većine sudionika ni riječi, a iz Kalmetina Ministarstva prometa samo poruka da se "razgovori nastavljaju", sve je bliže potvrda informacije od prošlog tjedna – za "Đuru" spasonosni natječaj za 100 HŽ-ovih vagona najvjerojatnije će biti poništen. Slijedi novi, što znači bar još tri mjeseca bez ozbiljnijeg posla na koji su računali. “Nije naše da se petljamo u struku, nego da se borimo za radna mjesta i plaće, no bili smo najpovoljniji. Ali su se, rekoše, ‘promijenili uvjeti na tržištu’ pa je, prema nekim procjenama, naša ponuda ipak preskupa”, kaže prvi sindikalac Holdinga Đuro Đaković Željko Gavran. Ako je tako, dodaje Gavran, “iako su cijene niže i od izvoznih i od posljednjih za HŽ, neka skupa s upravama kažu kako ćemo zaraditi plaće idućih mjeseci”. Prošlog je tjedna završen i natječaj JANAF-a za naftne spremnike od kojeg u "Đuri" također mnogo očekuju, ne samo u Specijalnim vozilima nego i u drugim tvrtkama. No, konkurencija je, saznajemo, još žešća nego za vagone. Izgube li i taj posao, u Đuri Đakoviću su na velim mukama.Z.Matičić
http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=1&ID_VIJESTI=122696
Vagoni na čekanju, “Đuru” spašava JANAF
Objavljeno: 30.3.2010
SLAVONSKI BROD – Ni jučerašnji u nizu zagrebačkih sastanaka o temi legalne državne potpore brodskim metalcima, poglavito za 500 radnika u Đuro Đaković – Specijalnim vozilima, nije dao rezultata. Iako od "tajanstvene" većine sudionika ni riječi, a iz Kalmetina Ministarstva prometa samo poruka da se "razgovori nastavljaju", sve je bliže potvrda informacije od prošlog tjedna – za "Đuru" spasonosni natječaj za 100 HŽ-ovih vagona najvjerojatnije će biti poništen. Slijedi novi, što znači bar još tri mjeseca bez ozbiljnijeg posla na koji su računali. “Nije naše da se petljamo u struku, nego da se borimo za radna mjesta i plaće, no bili smo najpovoljniji. Ali su se, rekoše, ‘promijenili uvjeti na tržištu’ pa je, prema nekim procjenama, naša ponuda ipak preskupa”, kaže prvi sindikalac Holdinga Đuro Đaković Željko Gavran. Ako je tako, dodaje Gavran, “iako su cijene niže i od izvoznih i od posljednjih za HŽ, neka skupa s upravama kažu kako ćemo zaraditi plaće idućih mjeseci”. Prošlog je tjedna završen i natječaj JANAF-a za naftne spremnike od kojeg u "Đuri" također mnogo očekuju, ne samo u Specijalnim vozilima nego i u drugim tvrtkama. No, konkurencija je, saznajemo, još žešća nego za vagone. Izgube li i taj posao, u Đuri Đakoviću su na velim mukama.Z.Matičić
http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=1&ID_VIJESTI=122696
Te jadne Slavonce nitko ne voli. nitko da bi pomogao Slavoniji samo ih žele opljačkati.ako je istina da je natječaj poništen to bi ih moglo pokopati. zar državi nije u interesu da očuva ta radna mjesta , da firma ne ode u stečaj?
Ovdi će bit još jedan spin gdje će na kraju DDJH dobit posao (a tko će drugi) te će na kraju samo dioničari ostat bez svoje imovine- u nas je to toliko puta bilo napravljeno da sam uvjeren. Zamislite šta bi se desilo da daju posao nekoj češkoj ili srpskoj firmi.
Evo interes na vozilima patrija odustalo se od ugradnje uređaja ,a u budućnosti bi mogli okaćiti plug pa orat njive i prevozit drva sa patriom,,,,,Razgovarao sam s njima, likovi su mi rekli Cata pilar, CAT.. je konkurencija Đuri Đaković doslovno izjavljujem pred materijalnom i krivičnom odgovornošču…..Pokušaču još jednom da im pomognem ali sad Holdingu…Pravnik mi je hladno odgovorio nemorate vi imat dionice kodnas,e pa sve sam prodo na vrijeme ….svaka čast sindikatu.Nažalost žao mi je mojih investitora…..