TEško je precizirati točan datum kada će se šta odvijati od tih poslova ,ali zasigurno dolaze bolja vremena za đuru.
U petak ćemo predati ponudu za sto vagona za HŽ i nadamo se kako će naša ponuda biti najpovoljnija. Janaf je raspisao natječaje za tri spremnika u Sisku, a očekuje se kako će to učiniti i za Omišalj. Ukupno je to tržište od nekoliko stotina milijuna kuna i vjerujemo kako ćemo značajno participirati u tim poslovima jer imamo reference, kazao je Stipetić.
U ovoj se godini se očekuje poslovanje s dobiti i povećanje izvoza sa 20 na 40 posto od ukupnih prihoda, a grupacija će zadržati i svih 950 zaposlenih. Oporavku će, smatraju u ĐĐ Holdingu, pomoći i najavljene mjere hrvatske Vlade.
/Hina/
Objavljeno: 17.02.2010
A vi vjerujete Stipetiću? I njegovo kogeneracijsko postrojenje je odavno trebalo puniti HEP-ovu mrežu energijom…
Ja to gledam ovako:
Vjetroelektrane = sigurno
Oklopnjaci = sigurno
Janaf = to će ionako sve raditi tvrtke iz RH
Belje = vjeoravtno diretkna pogodba
http://dev.videooglasnik.net/DJuro-DJakovic-Holding-d-d–61-1127-listing.htm
Nikad neću zaboravit kad sam ja 2007 godine počeo kupovat dionice te sam pitao jednog "stručnjaka" koji radi kao broker i inv. savjet u jednoj od naših najjačih banaka što kupiti a on mi je preporučio DDJH na cijeni od 245 kn kao iznimno jeftinu dionicun(doslovno je rekao da je t o badava). Sad kad vidim ove cijene nije mi jasno kako svi ti naši fond menadžeri i inv. savjetnici ne sviraju klavir u Remetincu.
Nikad neću zaboravit kad sam ja 2007 godine počeo kupovat dionice te sam pitao jednog "stručnjaka" koji radi kao broker i inv. savjet u jednoj od naših najjačih banaka što kupiti a on mi je preporučio DDJH na cijeni od 245 kn kao iznimno jeftinu dionicun(doslovno je rekao da je t o badava). Sad kad vidim ove cijene nije mi jasno kako svi ti naši fond menadžeri i inv. savjetnici ne sviraju klavir u Remetincu.
ili je sada još više badava?? Ja nr znam za ovaj konkrerni slučaj… ali moguće je.
Nije uvijek tako jednostavno 🙂
Na isto ti dođe i da su ti preporučili bilo šta drugo, mogao si kupit i Jadroplov na 830kn ili Hidrolektru na 1500kn ili đuru na 245kn .
Ne možeš njih krivit za slom tržišta dionica najveći poslije 1929. g
Ovo će se pamtit.
VIADUKT bio na 3600kn IGH na 16000kn,nisi ti meni baš jasn koga bi ti zatvorio zbog toga?
Htio si leba bez motiku i nje ti niko kriv za avanturu koju si sam sebi priuštio.
Sjećam se da je to bilo prije najavljenog posla s tenkovima, kako je onda vrijedio 245, a sad niko neće ni po 40 kn. Pogledajte američke dionice sve one koje su vrijedile prije krize skoro su na tim cijenama , a kod nas osim HT-a sve je palo kao da ništa ne vrijedi, bilo bi tu posla za krim policiju, pogotovo s onom kampanjom navlačenja na kupnju vrijednosnih papira iz 2007. Kako je neko mogao reći da DDJH vrijedi 245 kn, a sad 2 godine poslije 39 kn, ili INGRA s 400 na 39, volio bih vidit te analitičare koji su radili projekciju razvoja tvrtki, svi bi oni meni zasvirali klavir.
PUŠINEL prijetelju i to žešći nema tu šta koga da se krivi to ti je tako.
Kupio si na 245 recimo 600 komada, i sad lijepo kupi po 38kn 1400kom, zaokružiš na 2000kom i zđeš na 100kn bez gubitaka. Ne vidim drugo riješenje.
Ma ja sam pogodio par dionica i nešto nadokupljivao tako da bi na nuli bio na cijeni oko 80 kn, nego eto samo malo komentiram tu mafiju koja je našim novcem dizala umjetno cijene dionica a sad govore kako ništa ne vrijede, ionako je ovaj forum pun tih likova iz fondovske industrije koji nam se dan danas smiju.
Nije ti 100kn za DDJH neralno očekivati, pa to ti je nominala.Uzmi si samo za usporedbu nominala za ingru je 40kn a ona se trži na 40kn.
Čim đuro izbaci prvo pozitivno izvješće stvari će sjesti na svoje,a to možeš očekovati do kraja godine.Nominala na IGH je 400kn dionica se trži na 3000kn ali to je ipak firma za razliku od našeg đure.
Da dođe na 60 kn do kraja godine ja bih bio prezadovoljan. [thumbsup]
Kako to mislite do kraja godine. Pa Đuro će sve Ugovore imati riješene do 30.04. Dakle rast cijene uz ovaj odnos P/BV = 0.35 je neminovan. Pogledajte samo kako se navlači prodaja se nalogom 21 kom na 38,85 samo da što više naloga dođe na stranu prodaje a onda udri. Đuro će puno puno prije biti na 60 kuna ( moja skromna procjena je do kraja svibnja )
Ovaj tjedan bi mogli očekivati rezultate natječaja za HŽ a onda…..znate i sami.