DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ma nepadam, nego samo vam ukazujem na to da ste bubnuli glupost; jedinica za energiju je MWh. drugo, 30 MW instalirane snage (ako ste mislili na to) je malo, od toga končar sigurno neće bog-zna-šta profitirat. treće, končar je s vjetroagregatom zakasnio 5 godina i neće ga imat kome prodat. četvrto, uopće ne znam od kud vam informacija da je HR odustala od nuklearke?! pa nije nikad ni odlučeno da se ide u gradnju, pa prema tome nije se moglo niti odustati. uostalom, ako će se i gradit NE, vjerojatnije je da će to bit u Prevlaci pored Zagreba.

i btw – ako su na Kapital Networku rekli “30 megavata godišnje”, onda bolje nek stave ključ u bravu.

Ovako će to izgledat

http://video.google.com/videoplay?docid=2032373321875902524#

zar ovo ima ikakve veze sa nama?? (Končar). Koliko ja vidim to su njemački generatori.

Naša probna elektrana radi tamo na onom brdu iza Splita… a da li će tko to otkupiti, tko naručiti nove vjetroagregate… nemam info.

U svakom slučaju Končar ima razvijen i testiran vjetroagregat od 1 MW, i sada bi teoretski mogao to isporučivati na tržište ako/kada se uspije probiti… Najteže je steći prve reference, kasnije će biti lakše.
Razvija se i veći agregat, od 2,5 MW… vjerojatno je i to gotovo samo treba testirati protip i sl.

Kočnar je spreman za iskorak u ovo područje, ali koliko vidim vjetroelektrana koja spominjete nema veze s nama 🙁 To su tuđi agregati od 3 MW koje mi još niti nemamo.

Uglavnom u Hrvatskoj se procjenjuje da je potecijal vjetroenergije koja se moža iskoristiti oko 1300 MW instalirane snage a od toga je danas iskorišteno je praktički ništa, i ovo što se tu radi je svega 3 % ukupnih potencijala…

Ako Končar na vrijeme uskoči u vlak (a već je spreman sa ovim od 1 MW po komadu a koji su koliko je meni poznato komercijalno najzanimljiviji obzirom na broj lokacija na kojima se mogu iskoristiti) i u samoj RH bi mogao/trebao uzeti veliki dio kolača… dok se ne iskoriste svi potencijali samo on uz stranu konkurenciju poput gore spomenute bi možda mogao isporučiti stotine ovih od 1 MW, a svaki od njih možda košta cca. 1,5 mil EUR… pa su to dugoročno (dok se "do kraja ne iscrpe potencijali") milijarde kn samo u RH, samo na vjetroagregatima, koje bi Kočnar ako bude sreće mogao odraditi… a što se tiće svijeta… svijet je golem i željan puuuno čiste energije! 😉

A reklli su u Končaru još prije par godina da osim isporuke samih agregata dolazi u obzir i komercijalna (ne samo ovo testno polje na Pometenom Brdu) izgradnja cijelih vjetroelektrana u suradnji sa stranim (a možda i domaćim?) partnerima…

Uglavnom, kada bismo iskoristili sav vjetropotencijal u državi, to bi bila protuvrijedost (kažu da je ovih 1300 MW mogućih generatora oko 3 TWh stvarne proizvodnje energije u prosjeku uzimajući u obzir (ne)stalnost vjetra) od dakle cca. 20 % današnje potrošnje (godišnje). I to je taman, mislim da je inače maksimum za stabilnost mreže koji smije ići iz vjetroelektrana 15 % u mreži, pa recimo da je ovo tu negdje otprilike (možda nam poraste potrošnja… i taman dođe tu negdje).

Dakle vjetroenergije imamo, možemo je iskoristiti praktički do sigurnosno dopuštenog maksimuma dok ju ne potrošimo… samo treba pokrenuti taj investicijski ciklus, da se to instalira i da dobijemo taj novi čisti izvor. Kada bi se zbrojila hidro, taj hipotetski vjetro… pa mi bismo bili jedna od najjčiščić država u EU po izvorima el.energije (a što nam, kao turističkoj zemlji i priliči!).

Ja se nadam da će kod nas biti tog intresa… i da će Končar dio tog kolača iskoristiti, bilo sa vjetroagregatima samima, bilo sa cijelim vjetroelektranama… da li DDJH u tome može sudjelovati, ne znam – ako imate kakve ozbilje konktretne info (odakle vam te priče, izvor, link molim!) bilo bi lijepo to čuti.

DDJH odnosno Strojna obrada je uključena u Končarev projekt vjetroelektrana tako što izrađuje tzv. okretne prstenove, što su zapravo otvoreni zupčanici. U cijelom projektu to je samo jedna od stavki, zanemariva je ukoliko se ne bude radila veća serija. Pitanje je tko će to sve financirati.

pa bilo bi logično da Đuro radi te stvari… sustav prijenosa, stup i ostale masivne elemente. bilo bi stvarno glupo nekome to prepustiti kad imamo doma kvalitetnog proizvođača. samo stup čini oko 2/3 mase VE, i oko 1/5 cijene. zapravo jedini dio koji nije čisto željezo su generator i elektrika za upravljanje, koji čine samo 20-tak % cijene cijele VE.

evo konjice na bidu [lol]

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

ha, ha, ha …idem ja stavit 305-kad je poker nek bu poker [lol]

http://www.youtube.com/watch?v=0TgrHXa2kE0

Rdit će se vjetrolektrane,radit će se vagoni ,radit će se oklopni transporteri , radit će se kotlovi za belje,radit će se spremnici za janaf.

Đuro nije propala firma i ne može bit na 0,4 bv

Rdit će se vjetrolektrane,radit će se vagoni ,radit će se oklopni transporteri , radit će se kotlovi za belje,radit će se spremnici za janaf.

Je, u pravu si, radit će se. Samo pitanje tko će to raditi i kada će se to raditi? Da li će Đuro biti živ do tada i da li će biti sposoban to raditi i tehnički i organizacijski. Da li će biti raščupan od kojekakvih Sočkovića, Jerkovića ili Stipetića.. I to sve netko treba platiti…
Da se krivo ne razumijemo, imam hrpu dionica DDJH s kojima sam debelo na gubitku i nikako mi neide u prilg ovakvo stanje, ali realnost što se tiče stanja u holdingu je jako daleko od ovog optimizma koji pokušavaš nametnuti.

ali KADA??
U Končaru još nitko nije naručio nikakve vjetroagregate/vjetroelektrane. Oni su spremni – ali narudžba još: nema!
Prije ovih hipotetskih poslova, koje je vrijedno spomenuti, ipak treba imati neke poslove i u SADAŠNJOSTI. Firma prvo mora imati sadašnjost da bi mogla imati i budućnost. Nisam upućen, ali nadam se da je ovo ostalo što nabrajaš nešto konkretnije.

TEško je precizirati točan datum kada će se šta odvijati od tih poslova ,ali zasigurno dolaze bolja vremena za đuru.

U petak ćemo predati ponudu za sto vagona za HŽ i nadamo se kako će naša ponuda biti najpovoljnija. Janaf je raspisao natječaje za tri spremnika u Sisku, a očekuje se kako će to učiniti i za Omišalj. Ukupno je to tržište od nekoliko stotina milijuna kuna i vjerujemo kako ćemo značajno participirati u tim poslovima jer imamo reference, kazao je Stipetić.

U ovoj se godini se očekuje poslovanje s dobiti i povećanje izvoza sa 20 na 40 posto od ukupnih prihoda, a grupacija će zadržati i svih 950 zaposlenih. Oporavku će, smatraju u ĐĐ Holdingu, pomoći i najavljene mjere hrvatske Vlade.

/Hina/

Objavljeno: 17.02.2010

ali KADA??
U Končaru još nitko nije naručio nikakve vjetroagregate/vjetroelektrane. Oni su spremni – ali narudžba još: nema!
Prije ovih hipotetskih poslova, koje je vrijedno spomenuti, ipak treba imati neke poslove i u SADAŠNJOSTI. Firma prvo mora imati sadašnjost da bi mogla imati i budućnost. Nisam upućen, ali nadam se da je ovo ostalo što nabrajaš nešto konkretnije.
[/quote]

Eh sadšnjost. Sadašnjost je takva kakva je. Ono što se broji je budućnost a ne sadašnjost. Sadašnjost je 39 kuna i 67 lipa!

Dajte mi omogućite da svima pošaljem zahtjev za neprijateljstvom da znaju na čemu su!

Ali nekako mi se čini da se prodaja povukla zbog tog novog posla.

Ne znam imam neki osjećaj da bi netko mogao povući jako prema gore.

Vidim da se ova dionica jako prati.

citat: U ovoj se godini se očekuje poslovanje s dobiti i povećanje izvoza sa 20 na 40 posto od ukupnih prihoda, a grupacija će zadržati i svih 950 zaposlenih. Oporavku će, smatraju u ĐĐ Holdingu, pomoći i najavljene mjere hrvatske Vlade.

OVO MI SE ČINI JAKO OBEĆAVAJUĆE. I sam još dokupljujem ali čekam pa ću vidjeti.

Uvijek nanjušim zaradu na burzi !!! UVIJEK !!!

New Report

Close