Kolika je cijena na tom skrivenom nalogu za kupnju?
TO se ne zna dok se nalog ne konzumira . Malo prije je tpošao do kraja i kad zbrojim 3 transakcije koje je pokupio ispada da je bilo točno 1000 komada. [smiley2]
Je da, a usput je do pred sam kraj sprečavao nas manje igrače da dokupimo neku crkavicu dok se još može… ipak mi je uspjelo, no čini mi se da bi to sutra moglo malo dolje obzirom se nakupilo prodaje poprilično… nemaju ljudi žifce… [smiley10]
A možda je ta prodaja samo strašilo? Ne znam, ali mi se ne čini tak’… u ponedjeljek ujutro ju je neki fond počistio sve do 190 [smiley4] ali neće više… [smiley12]
Ma ne brini za Đuru .Zadnjih mijesec dana prošlo je 110.000 dionca na burzi, a samo zadnji tjedan dana 27.526 dionica uz promet od preko 5 mil.KN i prosiječnu cijenu od 185,46 KN . Na prodaji do 190 je možda 1500 dionica što je nikakva količina ali zašto je skidat s prodaje kad možeš kupovat još koji dan po 184-186 KN . Ovo su prirodne (i poželjne )oscilacije koje ima svaka dionica a to je i priprema za skok i probijanje granice od 190KN . Naravski da se sad namijerno cijena drži između 180 i 190 KN da što više kolebljivih sad proda . Ne prodaje ni jedan veči igrač, FIMA i dalje kupuje . To je vrlo jasan znak .
Ma ne brini za Đuru .Zadnjih mijesec dana prošlo je 110.000 dionca na burzi, a samo zadnji tjedan dana 27.526 dionica uz promet od preko 5 mil.KN i prosiječnu cijenu od 185,46 KN .
Ovo je bitno. Cijena se uz velik promet betonirala na oko 180kn, a sad je počelo i na malo višoj razini od 185. Najzdravije osnove za daljni rast.
Mene baš zanima hoće li biti promjena među top 10 dioničara.Nebi me začudilo da se neko veći istresao uz lijepu zaradu.!!110 000 dionica prometa je jako puno u ovom slučaju!Vidit ćemo uskoro.Dugoročno je sve skupa beznačajno.
evo vidim da na drugom forumu muku muče sa 350 branitelja i njihovim dionicama…
citat:
“Branitelji dobijaju pravo na upis dionica s popustom. Za paket tržišne vrijednosti 75000,00 kn trebati će platiti u prosjeku otprilike od 25.000,00 – 30.000,00 kn. Na vidiku je veliki istovar jer će velika većina na brzinu uzeti zaradu i iskoristiti predizborni dar.”
predlažem vidiocima istovara čekanje, isto kao i čekanje istovara od radnika INE ili Končara, mislim da bi moglo bit nešto oko 2010g. i vjerojatno će tih dana/mjeseci pasti cijena za oko 2-5%.
ako bude ESOP mislim da je uobičajen rok 5 godina da nema prodaje ni prenošenja. Znači oko 2012 g. moglo bi se kupit nešto jeftino. Budite spremni. Bit će to super prilika za kupnju.
zašto ih se za sada javilo samo 350, zato jer je ovakav mentalitet većine naših radnika (citat sa jednog foruma):
“meni su te dionice vražja posla, daš lovu pa sjediš i čekaš da drugi naprave od toga nešto.
bolje uzet lovu pa švercat, imaš punu kontrolu.”
šta reć više[smiley2]
Na kojem drugom forumu? Htio bi malo vidjeti što pišu jer si sređujem te dionice
Najbolji je dio članka gdje piše:
Za radničko dioničarstvo trebaju tri godišnje plaće
Autor Romana Kovačević Barišić
Simulacija kupnje 25 posto slavonskobrodskog poduzeća Đuro Đaković, prema modelu radničkog dioničarstva koje je kao konačni prijedlog naveo potpredsjednik Vlade Damir Polančec, pokazuje da bi svaki radnik godišnje trebao otplaćivati 240.000 kuna. To su četiri godišnje prosječne plaće u državi.
A to ne bi ni da im George Bush šalje novac – slikovito je zaključila Ana Knežević, predsjednica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske. Simulaciju je napravila prema nacrtu Zakona o privatizaciji, koji bi radničko dioničarstvo uredio na način, da se radnici organiziraju i osnuju vlastitu tvrtku, s minimalnim osnivačkim kapitalom, te preko te tvrtke i uz diskont od 40 posto kupe od HFP-a dionice poduzeća u kojem rade.
Iz ovog se ljepo vidi da:
1. se radi tek o prjedlogu Zakona
2.se ovo ne odnosi isključivo na DDJH nego na sve tvrtke HFP-a
3. da če i s popustima radnici plačati jako velike iznose i da če ih se malo na to moči odlučiti
4.da se sve više planira kupnja dionica preko zajedničke tvrtke koju bi radnici osnovali kako nekakav zajednički fond koji bi onda raspoalgao tim dionicama
5.Da če proči još jako puno vremena prije nego se zakon izglasa a kamoli dok radnici dobiju mogučnost kupovati, otplačivat pa tek onda prodavat dionice
6. kad se to i dogodi (minimum 2 godine), poslovanje DDJH bit če več toliko dobro da če radnicima bit glupo prodavat dionice a ono što budu ponudili na burzi bit če brzo pokupljeno.
7. ova vjest več je bila lansirana pred dva mijeseca i srušila je na kratko cjenu na burzi ali sad su se ljudi opametili i vjest prolazi skoro bez reakcije na burzi . Iskustvo i znanje ulagača rade svoje a valda i ljudi uče na svojim griješkama [smiley1]
za sokre 007-Misli se na mojnovac.com