Zdravko Stipetić, predsjednik uprave Đure Đakovića (ZSE:DDJH-R-A), također potvrđuje da će se javiti, a sredstva su potrebna zbog tehnološkog restrukturiranja i razvitka novih proizvoda, odnosno obnovljivih izvora energije. – Tim bi sredstvima u tvrtki prebili kratkoročne kredite – kaže. Iako tvrtki DOK-ING izvoz nije pao, dapače, povećan je 40 posto u 2009., nedostaje im repromaterijala te će se i oni kandidirati – kaže direktor Vjekoslav Majetić.
Kada je trebalo rezati državni proračun, to očito nije bio kirurški, već više mesarski nož, tako da je Hrvatska vojska ostala bez pozamašnog dijela kolača. Prva su na red došla oklopna vozila, kupljena od finske Patrije.
I to nije sve. Do daljnjega se odgađa nabava novog borbenog zrakoplova, iako MiG-ovi lete još samo ovu i iduću godinu. To jest velik trošak, možda čak i milijardu eura.
I šećer na kraju. Zbog neimaštine operativne su postrojbe HV-a do proljeća poslane kući. Hladni pogon možda nije loša zamisao za tvornice, no vojska je ipak druga priča. Sve to gleda "veliki brat", zvan NATO, čiji inspektori dolaze već u svibnju. Možda, ali samo možda, neće biti potpuno zadovoljni.
http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews%5Btt_news%5D=61895&tx_ttnews%5BbackPid%5D=23&cHash=4e10619aeb
[bye]
Danas ujutro na hr Radiu 1 – ide se u reprogram narudžbe BOV-a, prolongiranje isporuke do 2018 ili promjena modela plačanja- prolongiranje, ili smanjenje količine.
ma divota. [sad]
budu te menađeri kakvoga posla našli ili su stalno na kolinju? jebebti ljenčine, odite malo u Afriku tam treba slati ekipe za motažu običnih vrata je oni to jednostavno neznaju – naravno sve se i naplačuje, kolega mi na tome dobro zarađuje.
pa mogel bi onda i Đura nekaj tam delati, a ne kaj pušim 60%.
Ajde Slavonci dupeta na avion i u Afriku!
evo natječaja HŽ cargo za 100 vagona. Natječaj traje do 19.2.
otvori prvi link
evo natječaja HŽ cargo za 100 vagona. Natječaj traje do 19.2.
otvori prvi link
I vrijeme je za neki posao za Đuru. Danas je gadno pao 🙁
valjda će ovi iz uprave vidjeti natječaj [tongue]
mislim da pitanje nije hoce li vidjeti ovaj (jer za njega i ptice na grani vec znaju) nego koji jos natjecaj budu tj ne budu vidjeli (npr hrpetinu onih vani koji isto traze remont i sl..)
p.s. sad vidjeh da ovo zapravo nije natjecaj za remont vec nabavu novih…
nažalost, ništ od toga leti se za Afriku.
pricali su o ofsetu i opcijama koje su trenutno iznesene.. ako se ne varam zakljucak je bio da je smanjenje narudzbe najgora opcija jer je cijena svejedno veca + penali a time se i offset smanjuje i pitanje kakav utisak na ostale ostavljamo. tu je prije mogucnost izrade vozila za makedoniju i ostale neke jos postojala… u svakom slucaju mislim da je to jedino bilo spominjano no zaspal sam pa neka me netko nadopuni…