DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 16.11.2024. u 01:52
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DDJH
15,10
2.371
157
15,20
18,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

^^ O tom servisu kuvajtskih tenkova se priča otkako je DDJH-R-A uvrštena na burzu.

Nema veze sa DDJH, ali 10.000 pištolja za iračku policiju i 20.000 šljemova za vojsku UAE je lijep posao.
http://www.jutarnji.hr/hrvatska-prodala-iraku-deset-tisuca-pistolja-hs/384407/

I'm just a cook.

Kuvajtski tenkovi su i digli cijenu sa 100 na 300 kn. Slovenci nešto znaju, cijena bi mogla ponovo na 300 kn a ako dođe i do stvarne realizacije ni tisućica nije daleko. Inače radi se o 400 tenkova, koliko se sjećam otprije.
Nemojmo ni zaboraviti transportere koje planiraju zemlje u regiji da rade kod Đure…
Uglavnom, ova cijena je dno dna a samo nebo je granica za gornju cijenu.

^^ O tom servisu kuvajtskih tenkova se priča otkako je DDJH-R-A uvrštena na burzu.

znam to…
učinilo mi se zanimljivim; prvo izvor, a zatim obujam članka, atmosferu, nekoliko povezanih poslova (ne mislim klaster, ali svakako sektor)a ne svježinu posla.
Zamjerka je jedino ne naveden izvor novinara dela, on o tome črčka više kao o nećem općepoznatom, ono: šljemovi, pištolji i tenkovi… sad, koliko sam shvatio, pištolji i šljemovi su odrađeni, a tenkovi su u fazi pregovora.
druga meni zanimljiva stvar je pitanje; a ko sada radi na održavanju tih tenkova? priča da će đđ raditi ili možda raditi na održavanju toga traje već godinama. neko u međuvremenu to sigurno hendla. nije valjda ono, u garaži kod alija i sinova. nije tenk bicikl da malo zdrejaš osovinu i metneš banana zic. podatke sigurno neko ima, nije to tajna, pa molim imatelja neka to podijeli s nama. unaprijed hvala.

Kuvajtski tenkovi su i digli cijenu sa 100 na 300 kn. Slovenci nešto znaju, cijena bi mogla ponovo na 300 kn a ako dođe i do stvarne realizacije ni tisućica nije daleko. Inače radi se o 400 tenkova, koliko se sjećam otprije.
Nemojmo ni zaboraviti transportere koje planiraju zemlje u regiji da rade kod Đure…
Uglavnom, ova cijena je dno dna a samo nebo je granica za gornju cijenu.

Neka prvo dođemo do 100 kuna po dionici,pa cemo lako dalje. Mislim da 1000 kuna po dionici nikada necemo doživiti. 400 kuna je maximalno po meni.

druga meni zanimljiva stvar je pitanje; a ko sada radi na održavanju tih tenkova? priča da će đđ raditi ili možda raditi na održavanju toga traje već godinama. neko u međuvremenu to sigurno hendla. nije valjda ono, u garaži kod alija i sinova. nije tenk bicikl da malo zdrejaš osovinu i metneš banana zic. podatke sigurno neko ima, nije to tajna, pa molim imatelja neka to podijeli s nama. unaprijed hvala.

Konkretne podatke nemam, ali pretpostavljam da je u sklopu originalne prodaje tenkova Kuvajtu išla i ekipa instruktora koja je njihovim mehaničarima pokazala postupke održavanja. Što se tiče neisporučenih tenkova, a ugovorenih tenkova, mislim da se radi o 60ak komada. No pitanje je jesu li i kome plaćeni, Zagrebu ili Beogradu.

Imam 2 pitanja za ljubitelje šeika, Kuvajta i tenkova iz ĐĐ:

1. Koliko je M-84 tenkova proizvedeno u ĐĐ od 1992. do danas?
2. Zašto bi Kuvajćani uopće obnavljali, a kamoli kupovali tenkove od nas kada su od Amerikanaca kupili 218 M1A2 Abrams tenkova? Ne zaboravite da su Kuvajćani jako bitni SADu u tom dijelu svijeta, u zadnjih 10ak godina kupili su oružja u vrijednosti od 5-6 milijardi dolara te imaju par tisuća američkih vojnika stalno prisutnih na svom teritoriju. Sadama više nema, nekakva prijetnja njihovom teritoriju ne postoji.

Što se tiče posjeta ĐĐ od raznih delegacija iz Kuvajta, mislim da je to samo znak dobre volje i održavanje veza sa starim poslovnim partnerima. Nažalost, ništa više od toga.

Što se tiče izvoza oklopnjaka, Makedonci su rekli da neće održati javni natječaj za oklopnjake već da će odabrati one koje mi odaberemo za sebe. Možda tu postoji neka prilika da se budući makedonski oklopnjaci proizvedu kod nas. Ali što ako i njima Finci ponude transfer tehnologije?

I'm just a cook.

Kuvajtski tenkovi su i digli cijenu sa 100 na 300 kn.

mislim da su tenkovi (neugovoreni(?)) bili nekakav okidač ali cijena je tada nerealno išla gore i kad je na tv bio spot od sanje novinc sniman u sl. brodu pa je u kadar ušao logo đđ, tako da po meni, to nije nekakav pokazatelj. ali tako je bilo posvuda na crobexu.

Slovenci nešto znaju, cijena bi mogla ponovo na 300 kn a ako dođe i do stvarne realizacije ni tisućica nije daleko.

Slovenci možda nešto znaju, a možda i nagađaju. kao što rekoh gore, novinar ne navodi izvor svojih informacija nego mi se čini da je dobio urednički zadatak da nešto napiše o izvoznim poslovima hr u sektoru vojne industrije. elem, majstor je proguglao – vojska, hr, izvoz, posao… malo press clippinga i eto ti članka. malo mi to vuče na gledanje "prek plota" i ono; viš kak oni mogu…

a inače, optimizam ti je na zavidnoj razini, naime ni dvadesetka nije daleko…

Konkretne podatke nemam, ali pretpostavljam da je u sklopu originalne prodaje tenkova Kuvajtu išla i ekipa instruktora koja je njihovim mehaničarima pokazala postupke održavanja. Što se tiče neisporučenih tenkova, a ugovorenih tenkova, mislim da se radi o 60ak komada. No pitanje je jesu li i kome plaćeni, Zagrebu ili Beogradu.

Imam 2 pitanja za ljubitelje šeika, Kuvajta i tenkova iz ĐĐ:

1. Koliko je M-84 tenkova proizvedeno u ĐĐ od 1992. do danas?
2. Zašto bi Kuvajćani uopće obnavljali, a kamoli kupovali tenkove od nas kada su od Amerikanaca kupili 218 M1A2 Abrams tenkova? Ne zaboravite da su Kuvajćani jako bitni SADu u tom dijelu svijeta, u zadnjih 10ak godina kupili su oružja u vrijednosti od 5-6 milijardi dolara te imaju par tisuća američkih vojnika stalno prisutnih na svom teritoriju. Sadama više nema, nekakva prijetnja njihovom teritoriju ne postoji.

Što se tiče posjeta ĐĐ od raznih delegacija iz Kuvajta, mislim da je to samo znak dobre volje i održavanje veza sa starim poslovnim partnerima. Nažalost, ništa više od toga.

Što se tiče izvoza oklopnjaka, Makedonci su rekli da neće održati javni natječaj za oklopnjake već da će odabrati one koje mi odaberemo za sebe. Možda tu postoji neka prilika da se budući makedonski oklopnjaci proizvedu kod nas. Ali što ako i njima Finci ponude transfer tehnologije?
[/quote]

1. ne znam, možda ni jedan osim započetih prije rata (koprodukcija svih republika sfrj) i onaj izložbeni degman.
2. nisam stručnjak ali na nekoliko mjesta ranije sam pročitao da su kuvajćani zadovoljni s performansama robusnijeg m-84 u pustinjskim uvjetima i da postojeće žele održavati, a tu nišu da bi đđ-ovci mogli pokriti, ne znam, nemam nikakve insajderske info nego samo ono što svi znaju. o poslu s proizvodnjom i prodajom ne znam ništa, a mislim da to zasad i nije ozbiljna kalkulativna opcija.

a finci i transfer tehnologije je druga priča. vjerujem da je pod nekom točkom ugovora s morhom, a to bi po prirodi naših nabavnih predmeta trebalo biti upitne transparentnosti. vidiš da ni ugovor sa slovenskim ministarstvom obrane ne mogu odmotati, nego sve ukazuje na mutnost tringelta bivšem slovenskom premijeru koji veli, majke mi, nisam ja.
mislim da ćemo o tome u momentu samog događaja, prije teško.

Ovdje je jako mali broj dionica na prodaji,još kada se prodaja povuće kada dođe neki posao. Cijena dionice ce se drastićno povećati. Ovu dionicu prati dosta investitora,a neki tek pocinju s kupnjom kada vide da smo sklopili neki posao. Sto ce se po meni znati vec krajem 12mj. Neki dogovor je sigurno pao kada je vlada bila u posjeti,sada je pitanje samo kakav. Cijena dionice je debelo ispod nominale,na 90 kuna letimo samo tako. Ja ocekujem 300-400 kuna u dvije godine.

Mislim da ce ova dionica biti interesantna mirovinskom fondu čim odleti do 120 kuna i onda ako uđe mirovinski fond,brzo smo na 200 kuna. Ja mislim da ce biti građevina slaba u 2010 i 2011god. Da se sve okreće prema tvrtaka koje proizvode.

Mislim da ce ova dionica biti interesantna mirovinskom fondu čim odleti do 120 kuna i onda ako uđe mirovinski fond,brzo smo na 200 kuna. Ja mislim da ce biti građevina slaba u 2010 i 2011god. Da se sve okreće prema tvrtaka koje proizvode.

nije to tako jednostavno…
ne trguje se u laboratorijskim uvjetima, fale ti parametri vanjskih utjecaja, a da ne spominjemo odvratne nepredvidive tsunamije na globalnoj razini. pod jednim još hvatamo zrak. ili kako kaže bernanke – više ništa neće biti isto.

Ovdje je jako mali broj dionica na prodaji,još kada se prodaja povuće kada dođe neki posao. Cijena dionice ce se drastićno povećati. Ovu dionicu prati dosta investitora,a neki tek pocinju s kupnjom kada vide da smo sklopili neki posao. Sto ce se po meni znati vec krajem 12mj. Neki dogovor je sigurno pao kada je vlada bila u posjeti,sada je pitanje samo kakav. Cijena dionice je debelo ispod nominale,na 90 kuna letimo samo tako. Ja ocekujem 300-400 kuna u dvije godine.

Kolega, ovo mi se cini kao da tjesite sami sebe. Sve su ovo slaba nagadjanja i pogadjanja.

daklem nastavak gradnje spremnika je u planu za 2.kvartal 2010., pitanje je samo hoce li duka ostati u igri i sto ce sve novo jos dogoditi se [wink]
uvjeren sa da ce situacija vec u sijecnju biti na tragu novosti kad se Jaca vrati [proud]

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/energetika/janaf-investicije-u-povecanje-kapaciteta-2%2c9-milijardi-kuna,62801.html

..:: hvala svima na kolcima, uzvraćam 100-tkama baš u inat!!! Mudar čovjek pušta da ga vodi pravednost a uči od svih... ::..

New Report

Close