Kolega, evogaopet!
Baš sam se pitao gdje je nestao vaš avatar.
A kad tamo – evogaopet![smiley2]
Moram priznati da nakon svih ovih novosti, ja podižem svoju target ljestvicu za Đuru. [smiley11]
preko 8000 kom do podne,vidim da ima istresanja dosta ali tabor kupaca je puno,puno veći.Rekordi su tu da se ruše!!![smiley1]
vidim ja da mi idemo na 200 kunića…i ne bunim se naravno. tu će biti malo otpora a onda je put čist prema 250. moj target je za sada 300 kuna do kraja 2007. godine.
Ovo je najljepši rast, lagano uz veliki promet. Samo danas oko 2.5 milijuna kn prometa na prosječnoj cijeni od 188kn [smiley2]
vidim ja da mi idemo na 200 kunića…i ne bunim se naravno. tu će biti malo otpora a onda je put čist prema 250. moj target je za sada 300 kuna do kraja 2007. godine.
Moj target je 250kn u roku od 2 mjeseca a dogodine u ovo vrijeme barem 500kn!!!!
Zamalo 13.000 komada danas. Temelji za 200 sve su jači . Sve veče količine a i cjena na burzi sve veča . DDJH sljedi ADPL a kad je stigne onda če je i prestiči. [smiley2]
cayman006: ”
vidim ja da mi idemo na 200 kunića…i ne bunim se naravno. tu će biti
malo otpora a onda je put čist prema 250. moj target je za sada 300
kuna do kraja 2007. godine.
”
Moj target je 250kn u roku od 2 mjeseca a dogodine u ovo vrijeme barem
500kn!!!!
Ma da bi jednu riječ rekao protiv tvojeg posta…..Ako tako bude, meni isto paše[smiley1]
Evo još neki poslić holdinga
[
Za gradnju zainteresirane dvije francuske i jedna švicarska tvrtka
3.2.2007 8:30:00 | Powered by http://www.liderpress.hr
U međuvremenu su gradski čelnici iskoristili priliku i posjetili pariške spalionice te pozvali francuske tvrtke da se odazovu na natječaj. Susret sa francuskim tvrtkama u Parizu pokazao je da će nakon raspisivanja natječaja konkurencija biti žestoka jer su interes za ulaganje u zagrebačku spalionicu pokazale najveće francuske, pa i svjetske tvrtke. Interes za gradnju spalionice pokazala je francuska tvrtka CNIM (Constructions Industrielles de la Mediterrane), švicarska tvrtka Von Roll Inova i francuska tvrtka Suez.
CNIM je j tvrtka s godišnjim ukupnim prihodom od 615 milijuna eura. Tvrtka je do sada izgradila više od dvadest spalionica. Osim gradnje spalionica CNIM gradi katamarane i pokretne stube velike brzine. U ime tvrtke CNIM Prežigala je ugostio predsjednik Uprave Philippe Soulie koji je istaknuo kako se njegova tvrtka iznimno nada da će pobijediti na natječaju i imati prilike graditi zagrebačku spalionicu smeća.
– Izgradnja spalionica nije nimalo lak posao. ni tehnološki ni administrativno. Imali smo velikih problema s otporom građana i ekoloških udruga koji su smatrali da je spalionica opasna po okoliš. No otvorenim komuniciranjem uspjeli smo ih uvjeriti da je svaki tehnološki korak pri spaljivanju otpada provjeren i da u zrak izlazi najmanja moguća količina toksičnih čestica i dioksina. Osim toga EU nalaže vrlo strogu direktivu u kojim količinama čestice smiju odlaziti u zrak i toga se moramo držati – istaknuo je Soulie.
Dodao je kako je njihova tehnologija tzv. spaljivanje roštiljom stoposto provjerena i svoja iskustva su spremni podijeliti i sa zagrebačkim čelnicima. Soulie je naglasio kako je CNIM spreman investirati u projekt zagrebačke spalionice, ali i prihvatiti sve načine financiranja za koje se Grad Zagreb odluči. Zagrebačka delegacija pritom je posjtila spalionicu Analyzis nedaleko Pariza koju je gradila tvrtka CNIM. Druga tvrtka koja je pokazala iznimnu zainteresiranost je švicarska tvrtka Von Roll Inova, koja je izravna konkurencija CNIM-u. Von Roll Inova gradi spalionicu Isseane, jednu od najvećih spalionica smeća u Francuskoj i to u samom centru Pariza pokraj rijeke Seine. Riječ je o spalionici vrijednoj 500 milijuna eura, kapaciteta 450 000 tona otpada godišnje koja bi trebala biti završena ove godine. Dio te spalionice kotlovnicu s sva kotla, gradi naša tvrtke Đuro Đaković Holding.
“Kao kooperanti tvrtke Von Roll Inova naša tvrtka 2004. godine zaključila je ugovor za nabavku materijala, montiranje te cjelokupnu izgradnju i puštanje u pogon kotolovnice za spaljivanje komunalnog otpada. Riječ je o ugovoru vrijednom 13,5 milijuna eura, a naše društvo obvezatno je da pogon izgradi i pusti u pogon u roku od tri godine”, kaže Tomislav Janković iz Đakovića. Predstavnici Von Roll Inove tvrde kako oni imaju najbolji know how na svijetu što je najvažnije za ovakve projekte te da je to glavni razlog zašto bi zagrebački čelnici trebali njih odabrati.
Jedna od zaineteresiranih tvrtki za natječaj gradnje zagrebačke spalionice je i svjetski poznata tvrtka Suez. Riječ je energetskoj kompaniji, a jedan dio tvrtke Suez Enviroment se bavi i upravljanjem otpada. Tvrtka Suez samo od upravljanja otpadom godišnje ostvari 11 milijardi eura prihoda. Osim susreta s predstavnicima Sueza, zagrebačka delegacija posjetila je spalionicu Creteil kojom Suez upravlja.
“Naša tvrtka daje inovativna riješenja za upravljanje različitim službama u energiji te pružamo usluge u zbrinjavanju otpada. Spaljujemo opasan otpad u Češkoj, a recikliramo otpad u Varšavi i Mađarskoj. Imamo i nekoliko spalionica bolničkog otpada. Naše iskustvo dokazuje da smo viVaš link