Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DDJH | 15,48 | 2.167 | 140 | 15,10 | 16,90 | -1,95% |
A jaka dionica ovaj DDJH, mislim kad bi netko pokupovao 500 keka kuna, da bi Đuro odletio do 500kn, smiješna dionica.
To će se i desiti! [thumbsup]
[/quote]
svi mi navijamo za to, vjerujemo i nadamo se ali kljucno je pitanje vremena [pray]
***obrisano**
Ovaj pad mi izgleda dosta strmo i ne liči mi to na pad bez razloga.
Ako je razlog pada lože izvješće onda bi petrokemija sada morala biti ispod 100 kunića
Poslovni gubitak DDJH u zadnja dva kvartala (otkada je DDJM prodan) u je oko 80 miliona kuna i tu brojku zasada ublazavaju novci dobiveni od prodaje DDJM. Koliki ce biti gubitak u 4. kvartalu mozemo samo nagadjati.
Novog posla nema, BOVa ce biti placena tko zna kada i tko zna koliko. Ljudi ako ce i biti otpustani dobiti ce vjerojatno neke otpremnine, itd.
Ne znam na osnovu cega vise gajiti optimizam na ovoj dionici. :-(((
Nekoliko fundamentalnih pokazatelja ukazuju na ipak određenu podcjenjenost ove dionice..
Da nije ovog drastičnog smanjenja prihoda bila bi to odlična kupnja jer bi se gubitak dao kompezirati smanjenjem rashoda.
Poprilično je izakumulirana tako da bi se u slučaju poboljšanja poslovanja ili dobivanja nekakvog boljeg posla mogla pojaviti rupa na prodaji.
Privatizacija koja je ovdje nužna prije ili kasnije mogla bi također dati mrvu optimizma.
Nejednom se je kupnja tvrtke u rasulu pokazalo dugoročno dobra kupnja…pitanje je samo po kojoj cijeni i sa kojom perspektivom(neophodno ju je osloboditi političke elite i nema beda za budućnost IMHO)
Očajno mikroekonomsko okruženje ne dopušta vlastima potpuni gubitak radnih mjesta u toj županiji
tako da i jedna negativna činjenica može biti, recimo pozitivna vijest ovisno iz kojeg kuta promatraš.
Ne planiram kupovati ddjh dok se stvari ne iskristaliziraju iako postoji mogućnost da se već i na ovim razinama isplati uložiti malo jer ne bi bilo prvi puta da cijena krene kontra predviđanja..određeni investitori su već pokazali da imaju financijske moći ovo dignuti kad požele(u cilju rezanja vlastitih pozicija naravno)
Optimista će uvijek naći poneki razlog za optimizam a vrijedi i obrnuto naravno..
Poslovni gubitak DDJH u zadnja dva kvartala (otkada je DDJM prodan) u je oko 80 miliona kuna i tu brojku zasada ublazavaju novci dobiveni od prodaje DDJM. Koliki ce biti gubitak u 4. kvartalu mozemo samo nagadjati.
Novog posla nema, BOVa ce biti placena tko zna kada i tko zna koliko. Ljudi ako ce i biti otpustani dobiti ce vjerojatno neke otpremnine, itd.
Prodaj sutra, čekam te na 39kn.
Pa recimo na tome da možeš kupit cijelo poduzeće za cijenu Kerumove jahte, al jahta je jahta. [embarass]
-20% u 7 trgovinskih dana [undecid]
Ide to još, a tek poslje Q4
I to na prometu od 800 tisuća kuna….
Zašto mislite da BOVa neće biti plaćena i tko zna kada?
MORH u zadnjih 10 godina redovno izmurije svoje obaveze, ako pak kasni priznaje bez problema zateznu kamatu.
Ako su ugovori za BOVe potpisani oni će biti i ispoštivani sa obje strane.
Žamo mi je sto nemam sredstava da kupim ovu dionicu jer je jako podcjenjena .