Nisam shvatio ovu računicu?
Misliš da su upucali 5 milja u đuru?Pa to bi bilo cca 80000 dionica.
Ne vjerujem da oni rade na više računa i da se to ne bi vidjelo na top-u10
Što se tiče fundamenata ne tvrdim da su dobri ali taj p/e ratio je poprilično promjenjiv i barem ga ja ne tretiram preozbiljno(višegodišnji prosjek da ali kvartalno nikako ne)
Puno mi je bitniji p/b a ionako će taj p/e ratio biti značajno promjenjen kad se prikaže lova od montaže.
Puno veći problem je ovaj sindikalni napor da osiguraju posao na ovakav način..
Oni uz podršku uprave traže od Sanadera da im osigura posao u državnim tvrtkama???WTF??
Pa nije li ta uprava političkim slijedom i na neki način Sanaderova uprava??
Nije li u cilju državi da osiguraju posao firmi kojoj je većinski vlasnik..ili stvarno misle sve što valja ili ima dobru perspektivu totalno upropastiti?? [bye]
[/quote]
ne znam lime, i meni je sve to jako čudno. imovina OTP indeksnog je narasla za 100 milijuna kuna u zadnjih mjesec i pol. nagađa se da su mirovinci. kako god, i tko god bio, 5 milja je zasigurno otpalo na ddjh, a zašto se to ne vidi u top 10 ne znam, jedino objašnjenje je da je na više računa. Đuro sudjeluje u crobexu sa skoro 5% i to se može provjeriti na zse.hr. Tko im je prodavao i u kojim količinama je pitanje. Poznata je stvar da je i uprava debelo nakrcana odavna po raznim računima van top10, pa me ni to ne bi izenadilo. sve u svemu jedino što je jasno da se sa 40 na 70 nije napumpalo jer se nešto desilo već zbog indeksiranja crobexa.
[/quote]
Rekvijem, o tom indexnom već svi trube… ne vjerujem u tu priču u smislu da je to imalo ili će imati presudni ili bilo kakav utjecaj. možda griješim. ako će tržište pasti, to neće biti zbog indeksnog. isto i ako će rasti.
Rekvijem, o tom indexnom već svi trube… ne vjerujem u tu priču u smislu da je to imalo ili će imati presudni ili bilo kakav utjecaj. možda griješim. ako će tržište pasti, to neće biti zbog indeksnog. isto i ako će rasti.
nisam govorio o učinku na cjelokupno tržište jer taj je novac u atpl, igh, ingr ili drugim blue chipovima, kap u moru, malo veća likvidnost par dana i sl. ali kod đure koji za svoju skromnu tržišnu kapitalizaciju ima prevelik udio u crobexu zbog većeg FF-a itekako se osjeti tih 4,5-5,0 milje upucanih u kratkom vremenu. pogotovo ako investitori misle da ulaze insajderi zbog ko zna čega i navuku se. sad kad se izgubio betonski blok ispod cijene oni navučeni i novopečeni dioničari su ostali bez gaća, nažalost. doduše, starim, iskusni, višegodišnjim i dobro obavještenim dioničarima ddjh ovo je bila odlična prilika za izlaz, znam ih nekoliko. moram biti iskren i reći da sam i ja kad sam vidio toliko direktno skidanje s aska, bez postavljanje naloga na bidu, bio blizu ulaza na špekulantskoj bazi. fala svemu nisam. jedina zadovoljština jest što će većina tih dioničara biti na bidu opet na 50 otkuda i jest startao vlakić. bog dao, bog uzeo. svima nam je tako.
Mislim da se BOVovi placaju po isporuci, tako da ce se lova od njih vidjeti i prije. U trecem kvartalu idu prve isporuke. Planirano 15 komada ove godine ukupno.
MORH dogovorio plačanje u 1. kvartalu 2010,zbog ušteda u proračunu.Informacija je objavljena u javnim glasilima prije par tjedana.Neda mi se sad tražit članke. [thumbsup]
Na prodaji do 60 kn ima samo 1800 kom, moža Bog potegne do gornje blokade, a možda svi "ćuće" i zidaju betonsku deku na 50.Dakako s obzirom na sentiment tržišta izglednija je malo duža betonaža iako kod zidara nikad ne znaš.
[tongue]
MORH dogovorio plačanje u 1. kvartalu 2010,zbog ušteda u proračunu.Informacija je objavljena u javnim glasilima prije par tjedana.Neda mi se sad tražit članke. [thumbsup]
E super, hvala na infou. Nekako mi promaklo. Thanks…
Bez panike
….Ukratko, ozbiljan menadžment ne podliježe panici, preuzima odgovornost i čuva poduzeće. Jurčić pak tvrdi da su najveće prednosti Hrvatske metalo-prerađivački sektor i elektroindustrija s kojima može konkurirati u inozemstvu….
Citat iz poslovnog
Bez panike
….Ukratko, ozbiljan menadžment ne podliježe panici, preuzima odgovornost i čuva poduzeće. Jurčić pak tvrdi da su najveće prednosti Hrvatske metalo-prerađivački sektor i elektroindustrija s kojima može konkurirati u inozemstvu….
Citat iz poslovnog
Istina ,samo ne Đuro nego KONČAR.