Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DDJH | 15,20 | 1.018 | 67 | 15,20 | 18,00 | -2,58% |
E da i tenkovi za oporvak slomljene iračke vojne industrije i još kuvjt pa onda još hrvatski tenkovi a da ne pričam još offset za švedski grpen i to sve usred recesije ma kako da ne hvala ljepo …..Dosta sam ja gluposti popila na ovoj dionici više ne prolazi ni 4 šeika da dođu.
svi smo… ali bitno je sada prihvatiti realnost. đuru čeka bolno restrukturiranje, prodaja montaže bila je samo za preživjeti. za koju godinu možda, tko zna, sada nikako. Nedao Bog da se desi prekooceanska korekcija koju najavljuju već duže vrijeme, šta će tada biti s đurom, znamo kako bid nestaje u tim trenucima. Ne znam kako to Bakić sve vidi, bilo bi zanimljivo napraviti intervju s čovjekom glede te teme, ali nitko ne otkriva poslovni plan i viziju. Čini mi se da je njemu najteže.
E da i tenkovi za oporvak slomljene iračke vojne industrije i još kuvjt pa onda još hrvatski tenkovi a da ne pričam još offset za švedski grpen i to sve usred recesije ma kako da ne hvala ljepo …..Dosta sam ja gluposti popila na ovoj dionici više ne prolazi ni 4 šeika da dođu.
Zašto onda ne prodaš, vidiš da ti dionica oduzima previše emocija – lako je reži i bježi, da je dobro nije, da je bilo gore je, da če biti još gore – tko zna. Nije ni preko bare lako a kamoli kod nas.Šeik nikad nije ni bio izgledan, a nije ni pola drugoga, ima polovica viška radnika, posla nema, djelile se dionice šakom i kapom braniteljima, jbg.Nije nikome lako, ili šutimo i trpimo ili režemo.Možda padne na 20 kn, amožda i na 2 kn, a možda ( dosta teško) i preopadne.A možda i nije to tako sve loše kad se pogleda unatrag što smo sve prošli.Cijena željeza sve niža uz dobar menađment i neke stvari ima tu kruha – ne sutra al……:)
Imam 500 komada u Đuri, prosjek 155 kn. Kamo može propasti više nego je. Dionica može samo gor. Recesija će proći, poslova ima a bit će i novih. Nitko ne spominje da Stipetić druka na dolje, mi stariji znamo da je to radio i prije.A zaboravili ste i novce od Montaže. Meni se čini da je vas dosta s foruma prodalo i da drukate na dolje. Ja sam potpuno bezbrižan na ovoj dionici, doći će ona na svoje.
Imam 500 komada u Đuri, prosjek 155 kn. Kamo može propasti više nego je. Dionica može samo gor. Recesija će proći, poslova ima a bit će i novih. Nitko ne spominje da Stipetić druka na dolje, mi stariji znamo da je to radio i prije.A zaboravili ste i novce od Montaže. Meni se čini da je vas dosta s foruma prodalo i da drukate na dolje. Ja sam potpuno bezbrižan na ovoj dionici, doći će ona na svoje.
može propasti na razine gdje će realna zarada po dionici odgovarati cijeni iste na burzi. špekulacije su je digle u nebo na mazohistički P/E, kada se te špekulacije nisu ostvarile, cijena je propala na 10% vrijednosti od ATH. i još je P/E preko 100 na ovim razinama. govore mi ne gledaj P/E, dobro, no IMO nakon ovog globalnog balona koji je eksplodirao sljedeći rast će biti isključivo na fundamentima. mnogi su se opekli, dvaput neće.
K tome đuro ima gotovo 5% u crobexu što je 5 milja upucano od strane od OTP indeksnog u zadnjih mjesec dana, što i odgovara onom pumpanju cijene bjesomučnom gdje su se mnogi navukli, s razlogom jer se nije znalo nažalost što je u igri.
K tome đuro ima gotovo 5% u crobexu što je 5 milja upucano od strane od OTP indeksnog u zadnjih mjesec dana, što i odgovara onom pumpanju cijene bjesomučnom gdje su se mnogi navukli, s razlogom jer se nije znalo nažalost što je u igri.
Nisam shvatio ovu računicu?
Misliš da su upucali 5 milja u đuru?Pa to bi bilo cca 80000 dionica.
Ne vjerujem da oni rade na više računa i da se to ne bi vidjelo na top-u10
Što se tiče fundamenata ne tvrdim da su dobri ali taj p/e ratio je poprilično promjenjiv i barem ga ja ne tretiram preozbiljno(višegodišnji prosjek da ali kvartalno nikako ne)
Puno mi je bitniji p/b a ionako će taj p/e ratio biti značajno promjenjen kad se prikaže lova od montaže.
Puno veći problem je ovaj sindikalni napor da osiguraju posao na ovakav način..
Oni uz podršku uprave traže od Sanadera da im osigura posao u državnim tvrtkama???WTF??
Pa nije li ta uprava političkim slijedom i na neki način Sanaderova uprava??
Nije li u cilju državi da osiguraju posao firmi kojoj je većinski vlasnik..ili stvarno misle sve što valja ili ima dobru perspektivu totalno upropastiti?? [bye]
15.05 – 15.06 prošlo 154.822 kom, oko 9.100.000,00 kn
6. 05.06.09 60,49 7.115 430.419
7. 04.06.09 58,11 14.877 864.547
8. 03.06.09 63,35 19.453 1.232.359
9. 02.06.09 66,78 11.355 758.231
10. 01.06.09 61,00 12.461 812.087
11. 29.05.09 61,89 12.102 749.011
12. 28.05.09 60,06 6.574 394.817
13. 27.05.09 57,63 12.897 743.260
Pretpostavljam da su ulazili na gore navedenim datumima.
Nisam shvatio ovu računicu?
Misliš da su upucali 5 milja u đuru?Pa to bi bilo cca 80000 dionica.
Ne vjerujem da oni rade na više računa i da se to ne bi vidjelo na top-u10
Što se tiče fundamenata ne tvrdim da su dobri ali taj p/e ratio je poprilično promjenjiv i barem ga ja ne tretiram preozbiljno(višegodišnji prosjek da ali kvartalno nikako ne)
Puno mi je bitniji p/b a ionako će taj p/e ratio biti značajno promjenjen kad se prikaže lova od montaže.
Puno veći problem je ovaj sindikalni napor da osiguraju posao na ovakav način..
Oni uz podršku uprave traže od Sanadera da im osigura posao u državnim tvrtkama???WTF??
Pa nije li ta uprava političkim slijedom i na neki način Sanaderova uprava??
Nije li u cilju državi da osiguraju posao firmi kojoj je većinski vlasnik..ili stvarno misle sve što valja ili ima dobru perspektivu totalno upropastiti?? [bye]
[/quote]
ne znam lime, i meni je sve to jako čudno. imovina OTP indeksnog je narasla za 100 milijuna kuna u zadnjih mjesec i pol. nagađa se da su mirovinci. kako god, i tko god bio, 5 milja je zasigurno otpalo na ddjh, a zašto se to ne vidi u top 10 ne znam, jedino objašnjenje je da je na više računa. Đuro sudjeluje u crobexu sa skoro 5% i to se može provjeriti na zse.hr. Tko im je prodavao i u kojim količinama je pitanje. Poznata je stvar da je i uprava debelo nakrcana odavna po raznim računima van top10, pa me ni to ne bi izenadilo. sve u svemu jedino što je jasno da se sa 40 na 70 nije napumpalo jer se nešto desilo već zbog indeksiranja crobexa.
S 40 na 70 je došlo zato što su skočile i mnoge druge dionice. Ti to dobro znaš pa neznam zašto se čudiš.. [undecid]
Nema potrebe za panikom.Kada u 1.kvartalu 2010 sjedne lova od borbenih vozila bit će to druga pjesma.Do tad ko živ ko mrtav. [thumbsup]