Dobar dan Gospodo!
Zanimljivi dani na tržištima. Neki su mislili da je ulaz od 50 kuna stvarno racionalan poslovni potez, no objektivno još je pojeftinilo. Danas kad stvarno neznamo gdje je dno i kad mediji najavljuju recesiju koja nas još nije pogodila, Moje je skromno mišljenje da treba razmišljati drugačije, jer vremena za kupnju ima. Vidimo da neke perjanice HR tržišta unatoč dividendi koja je veča od 10% padaju i da pravila na koje smo prije računali na ovom tržištu više ne vrijede. Zato mislim da treba biti vrlo oprezan sa vremenom kupnje.
Ono što želim reči đuro je dijonica koju ću u svakom slućaju dokupljivati, ali ne zato što ju kupuje Bakić koji ima novaca ali nema burzovnog iskustva, ili ima jako loše savjetnike, (jer mogao je proči puno povoljnije.) Nego zato jer ja smatram da je đuro dobra poslovna odluka. Ali istoo tako sam svijestan da su mnogi dobili dijonicu đurice kao konpenzaciju naprimjer denacionalizacija i da postoji puno ljudi koji je imaju.
E, kolega jel ti uopće znaš čime se Bakić bavio prije nego je osnovao tvrtku "Moj posao" i čime ju je financirao u samim njenim počecima? [sad] Vidim da ne znaš, jer da znaš nikada ovo ne bi napisao. Zato se odi malo raspitaj prije nego ideš prosuđivati druge ljude.
Inače, kao što si i sam napisao, DDJH na 50 je vrlo racionalna kupnja, a to što ga se sada može kupiti po 33 kn, a za mjesec dana ćeš ga dobiti i za 20 kunića govori samo da da je tržište puno iracionalnih investitora. Iracionalnost naših investitora je u pravilu znatno snažnija od likvidnosti čak i najvećih instititucionalnih ulagatelja. Kada to spoznaš, otvaraju ti se vrata za zaradu na tim istim iracionalnim "investitorima" kojih je ovaj forum pun. [smiley] [thumbsup]
jel ti uopće znaš čime se Bakić bavio prije nego je osnovao tvrtku "Moj posao" i čime ju je financirao u samim njenim počecima? [sad] Vidim da ne znaš, jer da znaš nikada ovo ne bi napisao. Zato se odi malo raspitaj prije nego ideš prosuđivati druge ljude.
Zašto ljudi ovdje, umjesto da nekoga odmah isprave, iznesu ispravke eventualnih netočnih navoda, zabluda etc., napadaju? Ne mogu svi sve znati. Zato postoji forum. Molim te, ako znaš, čime je g. Bakić financirao "Moj posao", reci.
Je danas su mi se otvorila vrata sve u 16 jer su mali iracionalni investitori likvidno presahnuli pred veličanstvenim (crveni tepih) institucionalnim ulagačima koji su danas uzgredbudirečeno pokazali da su upravo oni ti koji su iracionalni u cijeloj ovoj priči.
Zašto ljudi ovdje, umjesto da nekoga odmah isprave, iznesu ispravke eventualnih netočnih navoda, zabluda etc., napadaju? Ne mogu svi sve znati. Zato postoji forum. Molim te, ako znaš, čime je g. Bakić financirao "Moj posao", reci.
Zato kolega, jer je neznanje postala glavna furka bez imalo samokritičnosti. I svi si daju za pravo komentirati tuđe postupke kako im se sprde.
No, za sve one koji nisu upoznati sa biografijom dotičnog gospodina Bakića, a o kojem ste raspredali u zadnjih 50-tak postova eto informacije da je Bakić kao vlasnig grupe "Selectio" te svi njegovi zaposlenici u početku njegovog rada bili financirani ne od dobiti koju su ostvarivali (jer ju nisu ostvarivali niti ga je ijedna banka u RH, kao mladog posuzetnika podržala!!!) već ih je financirao osobno Bakić i to od zarade koju je imao na temelju izrada tehničke analize za sve (tada malobrojne) brokerske kuće u RH. On je kao diplomirani matematičar, zajedno sa svojim partnerom koji je tada radio na ZSE (u tehničkoj podršci) osmislio programe za tehničku analizu hrvatskih dionica. Sve su to informacije koje su javno dostupne, samo se treba informirati, a ne gledati u staklenu kuglu je li ili nije diogao margin. Kao da će to vama nešto u životu pomoći…..
Bakić kao vlasnig grupe "Selectio" te svi njegovi zaposlenici u početku njegovog rada bili financirani ne od dobiti koju su ostvarivali (jer ju nisu ostvarivali niti ga je ijedna banka u RH, kao mladog posuzetnika podržala!!!) već ih je financirao osobno Bakić i to od zarade koju je imao na temelju izrada tehničke analize za sve (tada malobrojne) brokerske kuće u RH. On je kao diplomirani matematičar, zajedno sa svojim partnerom koji je tada radio na ZSE (u tehničkoj podršci) osmislio programe za tehničku analizu hrvatskih dionica.
Hvala na informaciji. Drago mi je da je tako kako gore piše, jedino, žao mi je što se ponovila priča da oni koji žele nešto pokrenuti bivaju kažnjeni neodobravanjem kredita.
Inače, ponavljam, ne mogu svi sve znati i pročitati. Mnogi od nas nisu profesionalni ulagači koji mogu sve svoje vrijeme posvetiti burzi, burzovnim vijestima i analizama. Nemoguće iz vremenske i energetske perspektive. Greške se događaju.
Smatram da je smisao foruma razmjena (i eventualni ispravak) mišljenja, a ne, vrlo rašireni, "ti si prodao po 100 kn, ja kupio jeftino po 80 kn i prodao po 1.000 kn, haha , ja sam veća faca od tebe…", niti je smisao foruma "budalo, nemaš ti pojma…". Iako, ponekad se klin klinom mora izbijati…to je istina…
… Inače, ponavljam, ne mogu svi sve znati i pročitati. Mnogi od nas nisu profesionalni ulagači koji mogu sve svoje vrijeme posvetiti burzi, burzovnim vijestima i analizama. Nemoguće iz vremenske i energetske perspektive. Greške se događaju.
Smatram da je smisao foruma razmjena (i eventualni ispravak) mišljenja, a ne, vrlo rašireni,….
kolega forum i informacije na njemu su i da se čitaju… samo dvije stranice unazad (699) korisnik BEEBLBPX je postao link o g.Bakiću i njegovom liku i djelu
Vaš link
lijepo je ponovo vidjeti aktivne BUDDa – inače jedno vrijeme "neslužbeni" PR DDJH-a :), te kolege POSEJDONa, starog i uvaženog člana foruma – starog skoro kao i njegov imenjak:)
Zanima me kolika će biti dividenda DDJH i kad će se iplatiti ( ja kao branitelj imam neke dionice ) pa me zanima ovo sa prodajom montaže.
Hvala
jel ti uopće znaš čime se Bakić bavio prije nego je osnovao tvrtku "Moj posao" i čime ju je financirao u samim njenim počecima? [sad] Vidim da ne znaš, jer da znaš nikada ovo ne bi napisao. Zato se odi malo raspitaj prije nego ideš prosuđivati druge ljude.
[/quote]
Ulaganjem na tržištu kapitala se bavio, eto čime! I onda dođe neki Spider from Mars i kaže, ma što on zna?!
Ali dobro nitko ne može znati sve.
Ipak malo ulagati u znanje se uvijek na kraju isplati.
Podebljao Bakić za 1000..
S tim da je i na Zaba skrbničkom dan prije pojačao za cca 200 kom
ĐURO ĐAKOVIĆ HOLDING D.D./REDOVNA DDJH-R-A
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HZMO 660.000 20,39 Zast. račun
2. MINISTARSTVO FINANCIJA REPUBLIKE HRVATSKE 609.578 18,83 Osnovni račun
3. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 216.454 6,69 Osnovni račun
4. PBZ D.D. 210.430 6,50 Skrb. račun
5. DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU 104.771 3,24 Zast. račun
6. PBZ D.D. 66.229 2,05 Skrb. račun
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 53.326 1,65 Skrb. račun
8. ĐURO ĐAKOVIĆ HOLDING D.D. 47.104 1,46 Osnovni račun
9. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA GLOBAL INVEST D.O.O. ZA FIMA EQUITY OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 45.822 1,42 Skrb. račun
10. BAKIĆ NENAD 26.987 0,83 Osnovni račun
Ukupno: 63,04
@Posejdon : Long tajm no see stari druže… Kada vidim tvoj nick sjetim se starih dobrih vremena kada su dijonice rasle kao proljetna trava… razumijem da ti je možda prekipilo jer si dosta ljudi daje za pravo komentirati i procjenjivati tuđe postupke umjesto da misle o vlastitima.
Slažem se i sa strawinkim da je forum mjesto za razmjenu informacija i da ne mogu i ne trebaju svi sve znati , pa bi tako tolerancija trebala biti na visini , jer ako nećemo komunicirati na lijep način onda i sam forum gubi svoj smisao.
@ mali miš : ne znam jel se šališ kolega ulagač/branitelj ili stvarno misliš da ćeš od DDJH dočekati skoro neku dividendu… Nema nikakve dividende na vidiku koliko ja znam, a ako sam možda neinformiran volio bi da me netko informira.