DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

aaauuuuu pravi je prozborio…. 🙂

fino ste navukli te drhtave ručice koje će nam probleme raditi i na 200 kuna jer oni ne znaju držati dionicu ni mjesec dana, a kamoli godinu , dvije, a ovaj huškački forum je pravo mjesto gdje crpe znanje i paranoju. svi bi zaradu preko noći a to tako ne ide.

[b]kupuj od pesimista i prodaj optimistu, al budi realist[/b][color=black][/color]

fino ste navukli te drhtave ručice koje će nam probleme raditi i na 200 kuna jer oni ne znaju držati dionicu ni mjesec dana, a kamoli godinu , dvije, a ovaj huškački forum je pravo mjesto gdje crpe znanje i paranoju. svi bi zaradu preko noći a to tako ne ide.

Caymane, sad si ga, brate, stvarno pretjerao! [smiley2]
Ako si dugoprugaš u dionicama onda ti deset kuna gore – dolje ne znači mnogo.
A nemoj zaboraviti da nas, ponekad, upravo drhtave ručice hrane i omogućuju povoljan dokup.
Pravi investitor, a ti to jesi, to znam, takve stvari vrlo cijeni.
A kaoko je ovo javni medij, neka ljudi o dionici pišu što misle da bi moglo biti važno.
Eto, na “onom” forumu je netko napisao da natječaj ide 7. ili 8. veljače.
Ne znam od kuda ta informacija, ali ćemo, u svakom slućaju vrlo brzo saznati je li istinita.
Protiv istine se ne može i ona uvijek na kraju pobijeđuje.
Divno je to znati!!!!!!!!!!!!!![smiley11]

La vita e bella!

Sljedeći tjedan Povjerenstvo će pozvati tvrtke Patriju i Steyr da daju konačne ponude za ova vozila, saznaje Jutarnji u Ministarstvu obrane. Time će se otvoriti natječaj za nabavu ovih vozila, a finskoj i austrijskoj tvrtki bit će dan rok od 60 ili 90 dana da daju svoju ponudu. Iako se očekivalo da će svih 126 vozila biti na pogon 8×8, naručit će se nekoliko desetaka vozila na pogon 6×6. Tu je najvjerojatnije riječ o sanitetskim, zapovjednim, ABKO i drugim vozilima potpore. Osim toga, prema planovima, samo će nekoliko vozila imati amfibijske karakteristike.”

Ostatak teksta:

http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2007,1,29,oklopno_vozilo,60379.jl

oni koji su vjerovali da će se nakon toliko čekanja to dogoditi bit će uskoro nagrađeni. pošto je i offset nepoznat pojam kod nas bit će jako zanimljivo sve to pratit.

Sljedeći tjedan Povjerenstvo će pozvati tvrtke Patriju i Steyr da daju konačne ponude za ova vozila, saznaje Jutarnji u Ministarstvu obrane. Time će se otvoriti natječaj za nabavu ovih vozila, a finskoj i austrijskoj tvrtki bit će dan rok od 60 ili 90 dana da daju svoju ponudu. Iako se očekivalo da će svih 126 vozila biti na pogon 8×8, naručit će se nekoliko desetaka vozila na pogon 6×6. Tu je najvjerojatnije riječ o sanitetskim, zapovjednim, ABKO i drugim vozilima potpore. Osim toga, prema planovima, samo će nekoliko vozila imati amfibijske karakteristike.”

Prema ovome ispada da je natječaj promijenjen da bi u cjelosti odgovarao Steyeru. Šteta za hrvatsku vojsku ali možda dobro za Đuru?

Vrlo zanimljiv članank s onog foruma: [smiley2]

par dana staro, al čini mi se da nije tu bilo …
bar ne službeno od makedonaca.

Makedoniji i Hrvatskoj 256 BOV-ova

ZAGREB – Makedonija je zainteresirana da zajedno s Hrvatskom nabavi nova oklopna vozila. Taj službeni stav makedonskog ministarstva obrane iznio je u četvrtak za posjeta Zagrebu državnom tajniku MORH-a Mati Rabotegu pomoćnik ministra obrane Makedonije Vasil Zimbakov.

U šturom priopćenju nakon sastanka navodi se da se razgovaralo o vojno-tehničkoj suradnji, mogućem sudjelovanju makedonske strane u zajedničkoj nabavi i proizvodnji borbeno-oklopnih vozila te zajedničkim aktivnostima u pristupanju NATO-u i razvoju bilateralne suradnje. Kako doznajemo, Makedonija je NATO-u, kao i Hrvatska, deklarirala nabavu novih oklopnih vozila na kotačima, no po pitanju nabave u tamošnjem ministarstvu obrane nisu daleko odmaknuli. Zato su Makedonci od Hrvatske zatražili pomoć u tom poslu.
Makedonija iskazuje potrebu za 130 novih oklopnih vozila, što znači da bi Hrvatska zajedno sa “svojih” 126 naručila ukupno 256 BOV-ova.
U MORH-u smatraju da bi dogovor s Makedonijom bio isplativ za Hrvatsku. Naime, narudžbom većeg broja vozila i transferom tehnologije u “Đuro Đaković” Hrvatska bi mogla dogovoriti manju cijenu prozvodnje vozila nego da naručuje “samo” 126 vozila.

Osim toga, to bi osiguralo veći posao za tvornicu u Slavonskom Brodu na sklapanju vozila, a u budućnosti i remontu vozila. U slučaju da BiH, Srbija i Bugarska izaberu “hrvatsko” oklopno vozilo, “Đuro Đaković” bi mogao postati središnji proizvođač i distributer vozila za jugoistočni dio Europe[/b] [smiley2] [smiley2]

Ignore: KressoM, delux

ma samo vam govorim da pustite sad dionicu da odradi svoje. vidim da će mi jebeni varteks gurati pod nos dokle god ne napustim ovaj forum a to je treća dionica koju sam prodao u životu jer ja ih samo kupujem. ne brinu me dnevne ni mjesečne oscilacije kad sam u nešto 100% uvjeren, ali me živciraju. A što se tiče padova cijena i dokupa, ja ne dokupljujem nikada kod ovakvih masovnih dionica. dokupljivao sam samo elku i saponiu od likvidnijih, i jednom varteks dok mi živce nije popio a inače sam mirni investitor. ovo je vrhunska dionica i jedva čekam FI za 2006 a onda FI za svako iduće razdoblje i 2007 godinu. Rekao sam ako u 3. mjesecu 2008. ova dinoica ne bude na 300 kuna i više, objesite me ispred sjedišta Hanfe.

Pa kako da prešutim ovakve odlične vjesti i da danas još ne dokupim? Ovdje je samo pitanje dana koja če biti prva konkretna vjest koja će DDJH lansirat prema 200KN , da li če to biti odlično FI za 2006. , dal objava natječaja za BOV, dal vjetroelektrane, dal FIMINI fondovi, dal prodaja djela DDJM,dal…. A sve to nas čeka vrlo, vrlo skoro. [smiley2]
A za male igrače se ne sekiraj , vidiš da čak ni slabe ruke ne prodaju DDJH- ja sam se danima lipario da dokupim par stotina komada između 173-179 .

vidjet ćeš sam o čemu sam pričao. malo dulje pratim burzu od mnogih pa znam dobro što volim a što ne volim.

U čemu je problem ako mi mali kupimo neku dionicu poput DDJH? Ja tu stvarno ne vidim problem. To je dobra kompanija sa lijepom perspektivom i poslovanjem. Još kad se provede natječaj za BOV…………………….

Po kolegi Caymanu problem je što mali kupe i prodaju s malom zaradom tj nemaju strpljenja čekati da dionica naraste na svoju fer vrijednost pa prodaju sa 2-3 KN zarade i “sele” u drugu dionicu a takvim trgovanjem usporavaju i koče normalan i prirodan rast dionice.
Kolko ja vidim to se na DDJH za sada ipak ne događa i velika večina onih koji su kupovali DDJH unazad 2 mjeseca strpljivo drže i dalje ovu dionicu a to je dobar znak . Mnogima su u sječanju propušteni xx % zarade zbog prebrze prodaje dionica kao LKRI, KOEI …pa sad ne žele ponoviti istu griješku i ovdje.
Ali srečom da ima i takvih koji prodaju čim rast malo zastane jer od koga bismo mi inače dokupljivali? [smiley2]

Patria: poslanci se prepirajo, Gorenje dela s polno paro
Novica Mihajlović
Novica Mihajlović
novica.mihajlovic@finance-on.net

Opozicija hoče o nakupu oklepnikov razpravljati na izredni seji, Gorenje pa se pripravlja na proizvodnjo

Prvi mož Gorenja Franjo Bobinac je prejšnji teden izvedel, kakšna bo vloga Gorenja v vojaškem poslu stoletja, o zaslužkih še molči.

Včeraj je opozicija zahtevala izredno sejo o nakupu oklepnikov Patria, SDS seji nasprotuje, ker posel ponuja nova delovna mesta in protidobave. Gorenje se na delo pripravlja s polno paro.

Skupina 39 poslancev opozicijskih strank je včeraj vložila zahtevo za sklic izredne seje, kjer bi razpravljali o smotrnosti 278 milijonov evrov vrednega nakupa 135 oklepnikov.
SDS: S Patrio vsi pridobimo

Poslanci vladajoče SDS so kmalu po vložitvi zahteve opozicije pojasnili, da izredni seji nasprotujejo, saj je bila izbira finske družbe Patria za dobavitelja oklepnikov najbolj smotrna. “S podpisom te pogodbe se je zagotovilo 1.206 novih delovnih mest, 30,1-odstotna vključenost domačega znanja, 69,9-odstotni delež protidobav v smislu nakupov, storitev in blaga,” je novinarjem izjavil poslanec SDS Robert Hrovat.
Gorenje končno ve, kakšna je njegova vloga

Gorenje bo sestavne dele za oklepnike izdelovalo v Šoštanju, trenutno pa se pripravljajo dela za podpis pogodbe o proizvodnji oklepnikov in za razdelitev dela med vsemi tremi partnerji – družbo Rotis, Patrio in Gorenjem. Kot je povedal šef Gorenja Franjo Bobinac, so se prejšnji teden dogovorili, kakšna bo vloga Gorenja pri izdelavi oklepnikov. Bobinac, ki o zaslužkih še ni želel govoriti, meni, da bo sodelovanje s Sistemsko tehniko možno in da bo del zaposlenih z Raven delal v Šoštanju.

Nakup: Gorenje prevzelo Surovino

Včeraj je Gorenje od Probanke kupilo 23,4-odstotka vseh delnic Surovine. Za delnice so odšteli 5,8 milijona evrov, po nakupu pa obvladujejo 51 odstotkov Surovininega kapitala. Nakup pa so opravili zaradi krepitve na področju ekologije, so včeraj sporočili na spletnih straneh ljubljanske borze. Velenjski proizvajalec bele tehnike je te dni kupil tudi stoodstotni delež družbe Termoclean iz Zagreba.

J. T.

New Report

Close