DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ništa strašnoga. Nakon onako snažnog rasta normalna je akumulacija profita djela ulagača i manji pad cjene. Da padne i na 170 ili niže meni ne smeta bit če jeftine kupnje u tom slučaju. Kad izađe natječaj zbrajat čemo zaradu.

Ignore: KressoM, delux

Nevjerojatan graf! Pat pozicija!

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

normalno je da će ova dionica nakon strelovitog rasta malo zastati, čak i pasti, ali to nas ne treba uopće obeshrabriti jer smjelo kročimo prema 200 kuna. tu će biti odbijanac, a ja nikako ne savjetujem prodaju ni iznad 200 kuna jer će kasnije biti teško prikupiti fine količine ove dionice u slučaju korekcije. Fino zaboravite da ju imate i čekajte 15. 2. 2008. godine. Ako ne bude iznad 300 kuna na taj dan, streljajte me.

Ovo je stvarno zanimljivo. Drugi dan za redom pat pozicija.
Svi čekaju konkretnu vijest o natječaju!!!

La vita e bella!

Ali smo se na taj način vratili unutar Bollingera bez pada cijene kao što sam i predvidio.
Tu i tamo netko izgubi strpljenje i spusti manju količinu po kupnji, ali ispod 180 ide vrlo teško.
Prevelika očekivanja i preveliki promet na razinama iznad 180kn ovih dana da bi došlo do određene korekcije koja je često uobičajna nakon što dionica ostvari solidan rast.
Mislim da nam slijedeći tjedan slijedi novi ciklus rasta, pogotovo ako se ostvare one najave iz novina o natječaju.

izmasakrirali ste tog jadnog đuru đakovića. ohladite se malo barem do 200 kuna.

Mora da ste svi poslušali Cayman006-a i otišli se ohladiti na sjever, ili ste zbog današnje količine prometa jednostavno zaspali pa zbog toga nema nikakvih komentara. Možda ipak svi čekate natječaj?![smiley6]

Zanima me razmišljanje članova foruma kako će se budući zakon o privatizaciji odraziti na cijenu dionica Holdinga. Novim zakonom država planira 25% dionica prebaciti na uposlenike uz uvjet da dionice neće smjeti prodavati narednih 5 god. Molim komentare!

Mora da ste svi poslušali Cayman006-a i otišli se ohladiti na sjever, ili ste zbog današnje količine prometa jednostavno zaspali pa zbog toga nema nikakvih komentara. Možda ipak svi čekate natječaj?![smiley6]

Čeka se Caymanov komentar, ali kako čovjek radi, onda njegov komentar dolazi na kraju radnog dana burze a to je nešto prije 16:00 sati, pa ćemo vidjeti, hoćemo li zatvarati kupnju ili prodaju, jer moramo vidjeti smjer drhtavih ruku.

Zanima me razmišljanje članova foruma kako će se budući zakon o privatizaciji odraziti na cijenu dionica Holdinga. Novim zakonom država planira 25% dionica prebaciti na uposlenike uz uvjet da dionice neće smjeti prodavati narednih 5 god. Molim komentare!

Prije svega dobro došao kolega!
Drago mi je da si upravo Đurin topic izabrao za svoj prvi post. [smiley2]
I ja sam pročitao neke tekstove vezane uz ovo što ti spominješ.
Moji komentari bi išli u dva smjera:
1. Samo izglasavanje ovoga predloženog zakona još nije bilo niti pred GSV-om (Gospodarsko – socijalno vijeće) u kojem sjede predstavnici Vlade i sindikata. Pitanje je koliko će se brzo uistinu taj zakon donjeti. Vlada ga može samostalno progurati u Saboru, ali su najavili da to ne misl napraviti bez dogovora sa ostalim socijalnim partnerima. S druge strane, izborna je godina pa se Vladi žuri. Mislim da je to jedan dodatan adut u rukavu sindikalistima (probati će dobiti više nego što bi inaće mogli). Postoji još jedan moment u cijeloj priči a to je da iz WB-a i EU ne dolaze baš pozitivni signali da bi se radnicima dalo veće upravljačke ovlasti. Dakle, Vlada je na laganoj vatri sa svih strana.
2. Moj osobni svjetonazor kaže da oni koji su stvarali sve te firme bi trebali dobiti što veća prava. Međutim kao investitor sam svjestan da postoji “statistički značajno korelirana veza” koja glasi: veća radnička prava = manja cijena dionica. Da je tome tako imali smo prije par tjedana prilike vidjeti upravo na Đurinoj dionici kada joj je pala vrijednost (sa 150 na 140) na samu najavu da bi radnici mogli dobiti dionice. Ipak, vjerujem da je tako izazvani pad gotovo u pravilu kratkog daha (zato sam i zaradio na padu cijene Đure [smiley2]).
Na kraju krajeva i vlasnička struktura Dalekovoda pokazuje da radnici mogu biti većinski vlasnici a da zbog toga tvrtka ne gubi. Dapače, ako uprava radi dobro svoj posao, sve isto je kojim dioničarima polažeračune, radnicima, stranom investitoru ili nekom trećem.
I da zaključim, ako firma ima dobre fundamente (ili bar najave kao što ih ima Đuro) pad cijene dionica koji može biti izazvan usvajanjem ovakvoga zakona o privatizaciji, prilika je za finu zaradu onima koji sebe doživljavaju investitorima.
Živjeli investitori, živjeli radnici.
Živjela ljubav i sloga!!!
[smiley1][smiley1][smiley1]

La vita e bella!

Neče država prebaciti dionice na uposlenike neg o im prodati te dionice s nekim popustom. Ali toga se ne treba bojati jer ako je firma dobra i dobro posluje onda če burza progutati te radničke dionice bez problema i bez večeg pada cjene.

Ignore: KressoM, delux

Isto tako ako radnici dobiju dionice neće ih moći prodavati barem nekoliko godina, a do tada – uživajte [smiley2]

sve je lako kad si mlad :)

New Report

Close