DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Za sada četiri tvrtke podigle dokumentaciju za kupnju montaže
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/konstruktor-medu-cetiri-moguca-kupca-d.d.-montaze,28980.html

sijem žito raste grahorica

"Darko Polanec, ravnatelj Uprave za resurse, ustvrdio je da projekt ugovaranja nabave dodatna 42 oklopna vozila 8X8 s finskom tvrtkom Patria ide prema planu te se nada da će ugovor biti potpisan do 31. listopada. Potpisom do kraja mjeseca MORH ostvaruje cijene za vozila koje su ugovorene prije godinu dana prilikom kupnje prvih 84 vozila."

http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2008,10,21,,138031.jl

Do kraja mjeseca potpis ugovora o nova 42 BOV-a.Sljedeći mjesec stižu prva dva vozila.U prosincu još
četiri.Kupljene Norveške vatrene stanice.U prvom mjesecu prodaja montaže.
Cijena debelo ispod book-a i nominale.
i stalno priče;ide to na xy kuna(naravno na dolje)
A neko marljivo skuplja…i skuplja.
[/quote]
I prođe Listopad, a o nova 42 BOV-a ni glasa. Očito ništa od novih vozila sad za sad. Zna li itko hoće li biti što?

Prije nego potrošim i 1 lipu pogledam da li je proizvod hrvatski ili uvozni, i kupim hrvatski!

"Darko Polanec, ravnatelj Uprave za resurse, ustvrdio je da projekt ugovaranja nabave dodatna 42 oklopna vozila 8X8 s finskom tvrtkom Patria ide prema planu te se nada da će ugovor biti potpisan do 31. listopada. Potpisom do kraja mjeseca MORH ostvaruje cijene za vozila koje su ugovorene prije godinu dana prilikom kupnje prvih 84 vozila."

Do kraja mjeseca potpis ugovora o nova 42 BOV-a.Sljedeći mjesec stižu prva dva vozila.U prosincu još
[/quote]
I prođe Listopad, a o nova 42 BOV-a ni glasa. Očito ništa od novih vozila sad za sad. Zna li itko hoće li biti što?
[/quote]
Očito se radi o praznim riječima na papiru.I nije prvi puta nažalost.
Moja poruka je bila samo sažetak novinskog članka,a izjava je od Darka Polaneca da nebi ispalo da drukam.
A sad,dali će biti što,nemoguće je saznati kad vidiš da ovi lažu čim zinu.
I to sve kako im kad odgovara.
Pozdrav

[/quote]
[/quote]
he , ako bude biti će ( jesam pametan ,aaa) ?
sta bi znacila vijest u ovakvom trzisnom raspolozenju ?
apsolutno nista , ako imaju to dogovoreno bolje pricekati sa obajvom istih .

najvrednije stvari u životu su besplatne

@Nevera : slažem se , u ovim vremenima bolj ne "trošiti" pozitivne vijesti , ako ih ima …

PROKLETA JE AMERIKA I ZLATO ŠTO SJA !!!!

Nema nikakvih vijesti o dodatnim Patriama ni na stranici MORHa ni na stranicama Đure.

I jedna zanimljivost koju sam danas primjetio: od svih dionica u CROBEXu, jedino je na Đuri kupnja bila veća od prodaje ->25.100 na kupnji i cca. 23.500 na prodaji. Dobar znak?

I'm just a cook.

Bakić prešišao holding [thumbsup]

Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HZMO 660.000 20,39 Zast. račun
2. MINISTARSTVO FINANCIJA REPUBLIKE HRVATSKE 609.578 18,83 Osnovni račun
3. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 216.454 6,69 Osnovni račun
4. PBZ D.D. 210.430 6,50 Skrb. račun
5. DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU 104.771 3,24 Zast. račun
6. PBZ D.D. 57.649 1,78 Skrb. račun
7. BAKIĆ NENAD 49.457 1,53 Osnovni račun
8. ĐURO ĐAKOVIĆ HOLDING D.D. 47.104 1,46 Osnovni račun
9. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA GLOBAL INVEST D.O.O. ZA FIMA EQUITY OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 40.995 1,27 Skrb. račun
10. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./BREZA-INVEST ZIF D.D. 22.567 0,70 Skrb. račun
Ukupno: 62,37

Ispod ove cijene ne može nikad više puno ići. Zaboga pa samo zemljište vrijedi više

kolega dobronamjerno bi ti savjetovao da se ne povodiš za ovim boldanim dijelom tvoga posta… I sam sam nekada tako razmišljao kada je bio na 200 , pa na 150 , pa na 100 … svaki puta sam čvrsto vjerovao da ispod toga ni u ludilu ne može …

Ne kažem da će ići ispod ili da neće jer to ne znam kao ni ti , pa stoga nemo molim te tvrditi da nemože puno ispod ove cijene JER MOŽE….

Može za mjesec dva na 30 kn , a može i na 100 kn, sve ovisi o puno faktora na koje ni ja ni ti nemožemo puno utjecati.

Samo ti mogu reći da su me moja uvjerenja jaaaako puno koštala , pa sam malo promjenio način na koji razmišljam.

POZ.

PROKLETA JE AMERIKA I ZLATO ŠTO SJA !!!!

Ispod ove cijene ne može nikad više puno ići. Zaboga pa samo zemljište vrijedi više

kolega dobronamjerno bi ti savjetovao da se ne povodiš za ovim boldanim dijelom tvoga posta… I sam sam nekada tako razmišljao kada je bio na 200 , pa na 150 , pa na 100 … svaki puta sam čvrsto vjerovao da ispod toga ni u ludilu ne može …

Ne kažem da će ići ispod ili da neće jer to ne znam kao ni ti , pa stoga nemo molim te tvrditi da nemože puno ispod ove cijene JER MOŽE….

Može za mjesec dva na 30 kn , a može i na 100 kn, sve ovisi o puno faktora na koje ni ja ni ti nemožemo puno utjecati.

Samo ti mogu reći da su me moja uvjerenja jaaaako puno koštala , pa sam malo promjenio način na koji razmišljam.

POZ.
[/quote]

Također i ja kolega.
Nekad sam bio siguran da neke dionice ne mogu ispod:
– ht prvi put ispod 360kn, zatim 300kn a bio sam 99% da nikako neće pasti ispod 265kn pa opet 265-29(dividenda)=236kn kao dno dna. Međutim i to je probijeno
– bio sam uvjeren da ptkm neće pasti ispod 200kn (istina mirovinci su i tu cijenu branili) međutim i to se dogodilo.

ostalo sam ipak bio rezerviran a predviđao sam veliki pad brzorastućih dionica brodara i građevinara.

Što se tiče ddjh strašno sam pogriješio što sam ga kupio u nadi da će ulazak u nato dovesti do promjene trenda i privući neke velike investitore.
Kad je probio 150 nekako sam “znao” sam da će na 100kn ali sam ipak očekviao čudo , ali ispod 100kn ni u snu nisam pomislio, međutim i to se dogodilo.

Danas se sjetim one Grahamove izjave, "kad dionice jako padnu mogu pasti još"
Što se tiče DDJH on jako ovisi o crobexu, brže raste ali i brže pada od njega. Ako pogedamo buduće poslove i zajamčenu zaradu cijena je simbolična, međutim kratkoročno je sve moguće.

Pozitivne vijesti u kratkom roku:
– potpisivanje ugovora za dodatna 42 bova
– prodaja Montaže
– moguća privatizacija DDJH

Opasnosti i prednosti:
– financijsko izvješže za 3Q
– day traderi koji kontinuirano trguju u cjenovnom rasponu od 5-9% koji barem pridonose likvidnošću na ovoj dionici ali isto tako agresivno rasprodavaju da bi kupovali niže i sl.

Opasnosti:
– izuzetno drhtava vlasnička struktura, (po mom osobnom mišljenju jedna od drhtavijih na ZSE)

Kad sve ovo pogledamo i pođemo pod pretpostavkom da će izvješće biti prosječno, da će Bakić kupovati kao i obično i da će se sklopiti posao za dodatna 42 bova, da će montaža bitri prodana za 500 kn kratkoročno ovisi sve o crobexu.
Naravno ukoliko se objavi prodaja cijelog ddjh cijena bi mogla iznenada jurnuti gore jer ugovori su jaki a dionica potcjenjena.

Međutim ukoliko se nešto od ovog izjalovi moguć je jači pad cijene dionice.

Osobno sam mišljenja ako sve bude ok da će ddjh biti hit dionica u drugom dijelu 2009 godine.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Na djuri se nakotili nekakvi nalozi po 22 komada koji se uredno posloženi u red, jedan iza drugog za lipu. Nekakva vrsta kontrole djure da nebi slučajno otišao gore a i stvara dojam da prodaja jača cijelo vrijeme.

Ima ljudi koji ne mogu nikad biti pravo sretni. Zaboravljaju da se sreća sastoji od mnogo dijelova. Uvijek neki dio nedostaje. Zlo je ako budu morali čitav život čekati na dio kojeg nema, a slijepi su za mnoge druge dijelove s kojima bi mogli biti sretni, ali ih ne vide.

Evo nestali su poslije mog komentara, možda se neko uplašio da će bit uhvaćen u manipulaciji dionicom

Ima ljudi koji ne mogu nikad biti pravo sretni. Zaboravljaju da se sreća sastoji od mnogo dijelova. Uvijek neki dio nedostaje. Zlo je ako budu morali čitav život čekati na dio kojeg nema, a slijepi su za mnoge druge dijelove s kojima bi mogli biti sretni, ali ih ne vide.

Zanimljivo je da su bili samo u prvih 15 naloga i stvarali dojam velike prodaje.

New Report

Close