Patrijini transporteri u studenom u Hrvatskoj
ZAGREB – Prvi oklopljeni transporteri AMV 8×8, koje MORH nabavlja od finske vojne industrije Patria, mogli bi stići u Hrvatsku već polovicom idućeg mjeseca. Ta je informacija našem listu potvrđena od osoba iz Hrvatske bliskih finskoj Patriji. Riječ je o ukupno šest vozila koja će biti proizvedena u Finskoj, dok će ostalih 78 vozila iz prvog ugovora s Patrijom biti proizvedeno u Hrvatskoj, odnosno u tvornici Đuro Đaković – Specijalna vozila u Slavonskom brodu.
Kako bi obavili pregled vozila, te verifikaciju izvedbene dokumentacije u kojoj su specificirane sve osobine i izvedbeni detalji na transporterima, polovicom ovog mjeseca u Finsku će otputovati domaća delegacija. Verifikacija dokumentacije i pregled vozila potrajat će oko dva tjedna, te bi prva dva transportera trebala biti spremna za transport početkom studenog, a fizička isporuka Hrvatskoj uslijedit će dva tjedna nakon toga.
http://www.novilist.hr/default.asp?WCI=Rubrike&WCU=285A2863285928582863285A285828582860286328962897289E286328962897289E289128922863285B285F285A2859285D285E28632863286328592863T
Kada sam pisao predhodni post zaboravio sam koliko imam dionica:-)
Samo se nakrcaj, znaš da nećeš požaliti… [shocked]
Novo stanje, netko nadokupljuje polako…
Recesija pogađa sektore plasmana luxuzne robe a najviše tercijalni (uslužni) sektor.
Kad je gospodarstvo u recesiji manje se ide u restorane, na izlete, a više se jede kruha i sl.
Tada je država na potezu sa uvođenjem kapitalnih investicija i javnih radova i sl.
budući da je ddjh usko povezan sa državom i ugovorima za proizvodnju oklopnih vozila generalno gledajući ne bi trebao imati problema u doba recesije.
U doba bear marketa preuzimanja su vrlo popularna, ddjm se prodaje po početnoj cijeni od 500kn a nominalna je 400 kn. Inače nekakvo nepisano pravilo privatizacije u RH je tender po nominali.
DDJH – iznos nominale je 100kn a tržišna cijena ispod 100kn.
Ugovori i poslovi zajamčeni.
Svakom tko kupuje ili prodaje poručio bih da se malo konzultira sa analitičarima i expertima da li je opravdano kupovati ili prodavati po ovim cijenama.
sa zadnjim kešom sam dokupio DDJH po 73 kn , pa nek me vrag odnese u stilu [shocked]
Vidim skup djuro po 76 kn, da padne na 5 kn bio bi skup sad kad pada. Pozdrav!
Gospodo kako ste? Nadam se da ste dobro!
škrgućemo … [shocked]
sa zadnjim kešom sam dokupio DDJH po 73 kn , pa nek me vrag odnese u stilu [shocked]
Iskreno se nadam da se šališ?
Fundamenti su samo percepcija budučih događaja. Znači sad fundamenti ne igraju previše.
Ova recesija nas jasno vrača na početak 05 zato treba biti oprezan i strpljiv.
Treba kupiti jeftino i puno!