za obožavatelje Buffeta …..
DDJH će danas vrlo vjerovatno ići i po 90 kn ….
na toj cijeni dva najpopularnija fundamentalna pokazatelja izgledat će otprilike ovako:
P/E = 25
P/Bv = 0,79
Njihov umnožak će iznositi : 19,75
Nisam ni sanjati mogao da će se DDJH u skoroj budućnosti moći uklapati u njegov famozni poučak koji kaže da je firma dobra za kupnju ( naravno uz ostale pokazatelje ) ukoliko je umnožak P/Bv i P/E manji od 20 ….
Ma znaš da ga sad neće niko, čekaj dok naraste onda će ga kupovat.
NACIONAL: U nekoliko ste navrata izjavljivali kako je za vas tvrtka “Đuro Đaković” važan partner, ali ne samo za hrvatski projekt, što ste mislili pod time?
– Zajedno s “Đurom Đakovićem” uvjeren sam u uspjeh na tržištima trećih zemalja, treba spomenuti i izvrsne kontakte koje Hrvatska ima i na diplomatskom planu u tim zemljama, te je razumljivo stoga što sam vrlo optimističan kad je riječ o budućoj suradnji. To je priča mnogo šira od hrvatskog projekta, “Đuro Đaković” ima know how kao i Patria i zajedno možemo mnogo toga postići. Zadovoljni smo što je Hrvatska odabrala naš koncept i platformu oklopnog borbenog vozila za budućnost, ali bit ćemo još zadovoljniji kad se otvore nova radna mjesta u Hrvatskoj, a to omogućava zajednički izlazak Patrije i “Đure Đakovića” na svjetsko tržište.
–trebati ćemo se strpiti malo do nekih boljih vremena…
Onda gospodo moja?
Šta sad?
Najniža 87, trenutna 91.72. Moram priznati da sad mislim da će se mnoge dijonice vratiti na početak 2005. Neke već i jesu.
Ništa, strpljen spašen!
Bio si u pravu kolega nema se tu šta puno za dodati. Da nisam bio tvrdoglav i izašao na 130 kada si bez previše argumenata najavljivao pad ispod 100 mogao sam si uštedit pozamašnu svotu novaca.
Sve i da si imao jako dobre argumente , ne znam da li bi se odlučio na prodaju jer znam zašto sam kupovao ovu dionicu, kao i drugi nadam se da znaju zašto su ju kupili.
Problem je što tržište jednostavno u ova vremena ne vrednuje ništa . Ne vrednuje ni firme koje su ove godine imale poraste dobiti i odlične rezultate a kamoli DDJH koji tek takve rezultate očekuje.
Kao što sam i rekao onda kada nisam vjerovoao u pad koji se dogodio od 130 do ovih 90 , čestitam ti na procjeni koja je očito bila puno bolja od moje.
Ja sam svoju krivu procjenu skupo platio , ali i dalje sam uvjeren da je ovo samo izgubljena bitka, rat je pred nama. [wink]
@Evogaopet ovo je bio samo jedan od mojih sumornih komentara koji nije išao nikoga. A kakvo je stanje možeš si misliti, ovaj potop je teži nego što je itko mogao smisliti. Budući da su se neke od burza vratile u 05. Sad zamisli ako se i mi vratimo. Pogledaj HT i ERNT. Qatarska burza biti će djećja igra prema onome u što su nas amer uvalili. Bez dotoka stranog kapitala mi možemo samo padati. Nije nikakva tajna da su u otf bili i stranci, njihov kapital. Sad gledaj ovo, ako stvarno padnemo na početak 05 i cijene nekih padnu na 30 kuna, oporavak bi mogao trajati slično kao i za vrijeme aziske krize 98, kad su dionice izgubile i do 80% oporavak je trajao punih 7 godina! Stari moj mi bi se mogli oporavljati puno duže, jer osim turizma mi imamo šta ono?
Mjenjam 1000 kom ddjh za,Peugot 207 (može i bez alu felgi). [lol]
Dajte ljudi malo optimizma,eto Amerika je trenutno u blagom plusu,ako ništa drugo bar se trguje [thumbsup]
paif čujem da si provaljen …
Hehe, fazan šta si sad počeo ljudima stanove obijati?
E moj fazan, daj mi reci kad da počnem kupovati? Kad je po tebi dno?