borut70: ” ” trebam te ispraviti , nije Janesština nego Janezština…..[smiley1] a što se tiče patrie….da dobili smo stvarno dobre (prazne)…. ” Ajde, čovjek iz dežele, daj nam informacije iz prve ruke. Što se priča po Sloveniji o vašem sklopljenom poslu?
evo to ti jedan članak…..nadam se da češ razumijeti…
Erjavec priznal, da so gole patrie resničnost
Minister zanika, da bi bile v poslu tudi provizije
Minister Karl Erjavec je prvič priznal, da 25 od 135 osemkolesnikov patria nima opreme, zato bo končna cena v resnici še višja.
Po besedah ministra za obrambo bi sicer na te oklepnike lahko namestili lahke oborožitvene sisteme, saj so bila v ta namen zagotovljena sredstva, vendar pa Slovenska vojska ni bila za to, poroča TV Slovenija.
Za vse dokončne nadgradnje bo tako potrebnih precej več od 278 milijonov evrov, kolikor naj bi po dosedanjih trditvah ministrstva stali popolnoma opremljeni vojaški oklepniki.
Tudi od preostalih 110 oklepnikov naj bi jih bilo le 55 popolnoma opremljenih in oboroženih s protioklepnim sistemom Spike.
Provizij naj ne bi bilo
Erjavec zatrjuje, da je bila javnost seznanjena z vsemi informacijami o poslu s finsko družbo, ki niso zaupne narave in da bo dovolil vpogled v tiste podatke, ki pomenijo tajnost po zakonu o varovanju podatkov. Glede poslovnih podatkov pa minister ne more dajati informacij, je še povedal. Obenem kategorično zanika namigovanja opozicije o neodgovornem ravnanju in o morebitnih provizijah, ki naj bi pripadala soudeleženim v poslu.
Dejal je še, da so zadnji dan pogajanj pred dosego sporazuma s Patrio pogajanja trikrat skoraj padla v vodo, zato naj bi bil sklenjeni dogovor najboljši kompormis
Ako će se i kod nas dogoditi situacija da će se dodatno morati ugrađivati skupi djelovi, možda Đuro dobije dva posla umjesto jednog. [smiley1][smiley2]
sve je bliže taj dan, pošto je GD već izgubio u Sloveniji, jednostavno ovdje moraju dati puno bolju ponudu od finaca i da ostanu u igri u ovoj regiji.
General Dynamics, tvrtka čiji su godišnji prihodi 28 milijardi USD, želi priključiti Đuru listi svojih dobavljača. Stipetić kaže da bi mogući dogovor rezultirao kontinuiranom suradnjom tijekom koje bi Holding djelovao kao dio sustava GD-a. Čelnici Holdinga smatraju da im je to prilika koju ne smiju propustiti.
Što znaći biti dio sustava GD u današnjem svijetu i vremenu, možemo samo pretpostaviti[smiley2]
vrlo konkretne stvari su donesene u ovom članku iz današnjeg Poslovnog. Čini se da značajnu prednost ima Steyr, odnosno GD, a to bi dugoročno za Đuru značilo nevjerojatan potencijal, što je valjda svima jasno
Meni se čini da su neki odlučili kapitalizirati dobit u nadi da će moći jeftinije kupiti. Moram priznati da sam i sam otvorio nalog na prodaju ponukan tehničkom analizom, ali sam ga evo maknuo. Unatoč svemu čini mi se da će letvica biti dignuta. Potražnja za dionicom, s obzirom da mnogima manjka u portfelju, sve je jača i jača.
mislim da je trenutno vrlo riskantno igrati na prodaju pa se nadati jeftinijem dokupu, jer ova dionica nije porasla čisto na jednu vijest nakon koje bi (za 2-3 dana) trebala pasti, već se radi o rastu nakon velikog preslagivanja, ulazak FIME na 3 pozicije u prvih 10, zatim mnoštva dobrih vijesti i velikih očekivanja vezanih za ovu firmu, a kruna svega je moguća velika suradnja s General dynamicsom preko Steyra za velike buduće projekte čime bi se ova firma brzo vratila barem na staze stare slave
rocky
Tko je kupio prije pola godine DDJH danas je mogao realizirati 100% zarade!Bilo je danas i takvih…
100 %, ali na koji iznos ? Sigurno nije na veliko !
Tko je kupio prije pola godine DDJH danas je mogao realizirati 100% zarade!Bilo je danas i takvih…
Ja sam ga kupovao puno ispod 100 kn, ali ne znam zašto bih baš sada trebao realizirati dobit, kad je taman krenuo novi val rasta i to na stabilnim temeljima, kad se presložila nova “vlasnička” struktura itd…? Bilo je boljih vremena kad je trebalo realizirati dobit, kad je zadnji put došao od 130 do 170 kn i bilo je za očekivati da će se cijena korigirati. Sad se puno toga pormijenilo, a i novi rast je upostotku puno manji od toga… Nisam primijetio puno boljih dionica u koje bih mogao uložiti tu kapitaliziranu dobit? Ako ima netko dobar savjet, rado bih to čuo?