DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 17:34
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DDJH
15,10
2.371
157
15,20
18,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Imam đura jš od polovice desetog mjeseca. Od tada stalno pada i evo opet mene na nuli. Što da radim?
Zaraditi par kuna ili biti strpljiv spašen?

Graf…po kojem slijedi daljni, sigurni rast cijene…

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

Imam đura jš od polovice desetog mjeseca. Od tada stalno pada i evo opet mene na nuli. Što da radim? Zaraditi par kuna ili biti strpljiv spašen?

Pa ako si tolko izdržao onda sačekaj još malo jer je sad dionica u fazi rasta . Ne znam kako “stalno pada” pa da si “opet na nuli” kad se sad vratila (sa 140) na rekordne razine od 170 KN i nastavit če rasti.

Za Dejavuea: grafovi su ljepi šareni a jel ti možeš opisat nama koji to baš ne kužimo što oni govore?

Ignore: KressoM, delux

Dejavue, nema dovoljno riječi koje bi opisale tvoju nesebičnu i brzu spremnost da podjeliš informacije sa kolegama forumašima.
Puno ti hvala na tome!

Avax10
Objašnjenje što gornji graf(ovi) znače bi malo potrajalo.
Na netu sigurno postoje sažeti tutoriali za TA (tehničku analizu).
Mislim da ima nekih dobrih i na ovom forumu pod temama: TA, kako početi i slično – potraži.
Ali, u osnovnim crtama iz gornjeg rafa je razvidno sljedeće:

1. Pred nama je nezaustavljiv rast Đure.
2. Rast će trajati dok ne prestane!
3. Kada prestane, nakon kraćeg vremena, opet će poćeti.
4. Dobro je imati Đuru u portfelju.
5. Ako ste slučajno pomislili prodati Đuru, sjednite u kut i čekajte dok vas taj osjećaj ne prođe.[smiley1]

Grafovi ne mogu biti jasniji![smiley2]

La vita e bella!

Hvala za objašnjenje ali nisam ni mislio prodavati Đuru ispod 200 KN jer i sljepcu je jasno da če DDJH rast i dalje i to vrlo skoro ali je ljepo da i TA podupire naša očekivanja.

Nema nam za DDJH info trakice s cjenama i prometom (administrator , može li se to rješiti?) pa ču onda ovdje ručno sumirati jučerašnji promet : preko 9000 dionica DDJH i promet iznad 1,5 mil.KN. [smiley2]

DDJH-R-A 163,04 170,50 166,01 166,20 — — 9117 1.515.260,57

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

Dakle ovako!
Razgovarao sam sa nekim frendovima iz Slavonskog Broda.
Teme su bile uobičajene: žene, karte i lijepa književnost. [smiley2]
Između ostalog rekli su mi da se u Brodu na veliko priča kako se rezultat predstojećeg natječaja već zna.
Po njima pobjednik je finska Patria. Uskoro očekuju i službenu objavu a potom i 1.000 novih radnih mjesta te transfer nehnologije.
Kako nemam načina provjere ovih stavova, prenosim vam ih onako kako sam ih i ja čuo.
Dakako, sve to u najboljoj vjeri.[smiley11]

La vita e bella!

Sve sami optimistični i pozitivni komentari o Đuri.
Ima li tko na forumu i kakvu negativnu informaciju i/ili razmišljanje o ovoj firmi i dionici?

Imao sam sreću da sam uletio na minimumu cijene ne tako davno, i cijelo vrijeme držao nalog na prodaji na 169 kunića. Ali jučer sam ga ipak povukao na vrijeme gotovo u posljednji tren. Sad je li to dobro ili ne vidjet ćemo idućih dana. Sve mi govori da nisam pogriješio. Ali greške su uvijek moguće.

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

Imao sam sreću da sam uletio na minimumu cijene ne tako davno, i cijelo vrijeme držao nalog na prodaji na 169 kunića. Ali jučer sam ga ipak povukao na vrijeme gotovo u posljednji tren. Sad je li to dobro ili ne vidjet ćemo idućih dana. Sve mi govori da nisam pogriješio. Ali greške su uvijek moguće.

Ne griješi medo tako često [smiley2][smiley2],da ne zna što valja papati ne bi bio velik [smiley2]

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

Dakle ovako! Razgovarao sam sa nekim frendovima iz Slavonskog Broda. … Po njima pobjednik je finska Patria. Uskoro očekuju i službenu objavu a potom i 1.000 novih radnih mjesta te transfer nehnologije…..

Moj broker 99% uvjeren je da će Američko-austrijska firma dobiti posao zbog snage SAD i potpore za ulazak u NATO. Al za nas i Đuru to je tak manje bitno glavno da se potpiše ugovor i krene posao. Onda tko želi može zaboravit na trgovanje s DDJH i bikovski mirno spavati medvjeđi san jer će dionica imati stabilan i siguran rast kroz duže vrjeme.

Evo malo vijedti iz Nacionala
ZAGREB 20.01.2006
Finski AMV namijenjen modernizaciji HVNa

Zagrebačkom velesajmu je predstavljena verzija s minobacačem Nemo 120 mm Finski proizvođač oklopnih vozila Patria predstavila je na Zagrebačkome velesajmu verziju svog vozila Patria AMV 8×8 s minobacačem Nemo 120 mm. Patria je jedan od dva konkurenta za opskrbu Hrvatske vojske sa 126 oklopnih vozila, drugi konkurent je Pandur II 8×8 austrijsko-američkog Steyer, koji je dio “General Dynamicsa”. Natječaj za ovaj ugovor vrijedan 170 milijuna eura bi trebao biti raspisan krajem veljače.

Oba ponuđača zadovoljavaju kriterije MORH-a, a predviđa se da će jedan od ključnih elemenata biti financijska ponuda, tj. dugogodišnji kredit s počekom otplate, ali i transferiranje tehnologije na domaću tvrtku Đuro Đaković-specijalna vozila koja bi kasnije mogla proizvoditi takva vozila za druga tršišta. Predstavnici iz Finske su rekli da bi bez problema mogli transferirati tehnologiju u Hrvatsku, dok bi to mogao biti problem za “General Dynamics” budući da nema takvu praksu.

AMV se općenito smatra boljim vozilom, ima bolje tehničke performanse, te pripada četvrtoj generaciji bojnih vozila, dok je Pandur vozilo treće generacije. Još jedna velika prednost Patrije je u činjenici da su oni otpočeli serijsku proizvodnju i isporučili su do sada 200 komada vozila dok je Pandur tek u razvoju. Slovenija je u lipnju prošle godine sklopila ugovor vrijedan 278 milijuna eura i kupila 135 Patijinih AMV vozila i zasada nepoznat broj Nemo minobacača od 120 mm koji se montiraju na ta vozila. Vozila će se proizvoditi u suradnji s lokalnim tvrtkama, Gorenjem i Rotisom. Pobjeda Patrije na natječaju je iznenadila mnoge budući da Steyer već oprema slovensku vojsku i zajedno sa slovenskim Sistemskom tehnikom krenuo u proizvodnju tih vozila uvjeren u pobjedu na natječaju. Razlog gubitka favorizirane slovenske verzije Pandura mnogi vide u činjenici da je na zadnjem tehničkom testiranju vozila AMV nadmašio konkurenciju. AMV se pokazao superiorniji na još nekoliko testiranja, no posebno se ističe testiranje u ekstremnim uvjetima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima kada su sva ostala vozila zapela te ih je AMV morao izvlačiti.

Finska je naručila 88 vozila, no najvažniji kupac im za sada je Poljska koja je naručila 690 vozila u nekoliko izvedba, a vrijednost posla je 1.2 milijarde eura. Ovaj podatak je iznimno bitan jer je Poljska najvažniji američki saveznik u Europi. Procijene da će se zbog američkog utjecaj Poljska odlučiti Pandur II pokazale su se pogrešnima. Ovo je bitno jer se kalkulira da bi se Hrvatska mogla naći pod pritiskom da kupi Steyerova vozila.

Finska ima dugu tradiciju proizvodnje oklopnih vozila, a ovakav tip vozila razvio se posebno zbog potreba mirovnih misija UN-a, naime Finska je jedna od članica koja ima bogato iskustvo u mirovnim misijama

New Report

Close