Svakako ova razina DDJH je i mene iznenadila.
Ipak DDJH je bio na 150kn vrlo dugo od 8 mjeseca 2006 godine, a od tada do danas puno se toga na bolje promijenilo.
DDJH je klasični primjer brzorastuće dionice gdje su mali ulagači napravili "početničku grešku", tj kupovali su dionicu kada su prometi bili jako visoki uz kontinuirani rast dionice.
DDJH je jedna od privih dionica koja je do sredine 2007 ostvarila prinos od 100%. Tako se već u svibnju i početkom lipnja 2007 tržio na razinama od 280-300kn.
– Prvi okidač su bile braniteljske dionice. odnosno DDJH nisu srušili na 220-240kn branitelji već špekulanti koji su kapitalizirali dobit ostvarenu u prvom i drugom kvartalu 2007.
– druga korekcija je nastupila padom crobexa sa 5200 na 3200 bodova gdje je DDJH pao sa 220kn na 150 i niže na 117kn.
– kroz treću fazu stagnacije DDJH upravo prolazi a razlozi iste su
1 pad crobexa koji je u uskoj vezi sa padom indexa Europskih i svjetskih burzi
2 znatan odlazak stranih investitora sa RH tržišta
3. pad standarda u RH i sve je manje kapital koji je slobodan i spreman investirati na burzi
4. velika izloženost Fiminih fondova u DDJH
5.Braniteljske dionice
Budući da se sa fimrom nije ništa loše dogodilo, naprotiv DDJH nikad od 91 nije radio bolje. Mudri investitori iscrpljuju sadašnje dioničare i nastoje skupiti što je više dionica na ovim razinama jer je budućnost neupitana.
Samo je pitanje vremena kada će DDJH biti ponovno na naslovnicama- dat ću sebi za pravo da malo naslove iskarikiram:
" Sklopljen prvi Bov u DDJH"
"potpisan ugovor za modernizaciju tenkova za Kuvajt"
"DDJh radi vagone za npr Srbiju"
"DDJH skolpio ugovor za npr 84 Bova za Makedoniju i npr 48 za Albaniju"
"DDJH u suradnji sa parnterima iz BIH gradi termoelektranu Stanari i slične termoelektrane"
"DDJH radi dijelove za Ruske nuklearke"
Tada će mali dioničari ponovno nahrliti u ovu dionicu i očekivati rast dionice, međutim tada će dionica biti na svom vrhuncu.
Psihologija malih investitora je uvijek ista ; kupuju dionicu samo onda kad raste uz velike promete , i stalno se čude kako im ne ide.
Tko pliva uzvodno igra dugoročno i kad euforija krene prinosi su nadprosječni.
Međutim ponekad treba čekati i 5 godina da se trend okrene.
Ko će čekat 5 godina pa umrijet ću od starosti [lol] [lol]
Inače super post čista stotka
Evo dajem [thumbsup] i stotku
Samo je pitanje vremena kada će DDJH biti ponovno na naslovnicama- dat ću sebi za pravo da malo naslove iskarikiram:
"DDJH u suradnji sa parnterima iz BIH gradi termoelektranu Stanari i slične termoelektrane"
Tada će mali dioničari ponovno nahrliti u ovu dionicu i očekivati rast dionice
zaboravio si staviti
Izrada specijalnih dijelova za NASU i jos neeke tajne projekte na kojima intezivno radi u velikoj tajnosti ,ali sve u svoje vrijeme .
[thumbsup]
Međutim ponekad treba čekati i 5 godina da se trend okrene.
Jako dobar i realan upis.
Tada će mali dioničari ponovno nahrliti u ovu dionicu i očekivati rast dionice
zaboravio si staviti
Izrada specijalnih dijelova za NASU i jos neeke tajne projekte na kojima intezivno radi u velikoj tajnosti ,ali sve u svoje vrijeme .
[thumbsup]
[/quote]
Kolegam ne znam koliko pratite DDJH, npr ja ga pratim več 3 godine i svi ovi "karikirani naslovi" kriju potencijal iz javno dostupnih informacija. a iste (linkove) možete pronaći na stranicama ovog foruma ili sličnih foruma.
Isto tako se sjećam kad su se neki smijali u 4 mjesecu 2006 na izjave pojedinih nikova da će DDJH proizvoditi BOV ili tenkove.
neki dan pitam jednog kolegu s foruma, inače ralja analiza, na koliko da čekam ddjh, i veli mi na 140.
I danas bi tako…
Danas u 14 h sam se prestravio po neznam koji put u ovoj godini ,vidio sam na investoru nalog na kupnji na 112kn ispred njega nije bilo više od 600 komda pred kraj se malo kupnja popravila ali sve skupa slutim šesti poziv iz POBA margin call.
Gdje je sad onaj što uz jutranju kavicu najviše voli zvuk puvcanja certifikata.
Ljudi ovo je zbilja stresan sport sve više razmišljam da se prebacim na virtalu
http://www.virtualnaburza.com/
Da da. A ako krene rast gdje ste onda s virtualom?
Najbolje je onda zaboraviti sve skupa.
neki dan pitam jednog kolegu s foruma, inače ralja analiza, na koliko da čekam ddjh, i veli mi na 140.
I danas bi tako…
Tko čeka dočeka kolege. Ja sam danas uzeo 500 komada na 140 kn. ČIni mi se da ću sutra uzimati još jeftinije, ali kad se nikad ne zna gdje je dno. Nema veze. Idemo dalje.
da interesanto je kako svi volimo neku vrstu pucnja uz jutarnju kavicu
meni je najdrazi pucanj grickog topa uz jutarnju kavicu pa se svi stresu a ja miran pa tek onda vidim kaj je stres kod ljudi
I danas bi tako…
jesi opet in?