Stalno isto ponavljanje na Đuri, krene lagana panika na burzi a iz Đure svi onda bježe glavom bez obzira. Vjerujem da ćemo još zaroniti do 140 kn kroz sljedećih par dana pa ćemo ponovo oštro ponovo prema 170 kn. Vjerujem u budućnost ove dionice, skoro sam siguran da ćemo je ponovo gledati na ATH u neko skorije vrijeme ali jedino šro me zabrinjava što i dalje ima dovoljno branitelja kojima je i ovo super cijena za iskrcati se a u zadnje vrijeme ima i jako puno špekulanata koji stalno kupuju pa prodaju uz nekoliko postotaka zarade. Kada se njih riješimo krenuti će bolji dani za Đuru.
nikada se takvih ne možeš riješiti. takvih ima skoro svaka dionica .
Stalno isto ponavljanje na Đuri, krene lagana panika na burzi a iz Đure svi onda bježe glavom bez obzira. Vjerujem da ćemo još zaroniti do 140 kn kroz sljedećih par dana pa ćemo ponovo oštro ponovo prema 170 kn. Vjerujem u budućnost ove dionice, skoro sam siguran da ćemo je ponovo gledati na ATH u neko skorije vrijeme ali jedino šro me zabrinjava što i dalje ima dovoljno branitelja kojima je i ovo super cijena za iskrcati se a u zadnje vrijeme ima i jako puno špekulanata koji stalno kupuju pa prodaju uz nekoliko postotaka zarade. Kada se njih riješimo krenuti će bolji dani za Đuru.
nikada se takvih ne možeš riješiti. takvih ima skoro svaka dionica .
[/quote]
i nije stvar uopće u njima… oni ( špekulanti ) su dobro došli što se mene tiče. Dionica će rasti tek kad ju veliki odluče dizati ili kad već bude toliko dobrih vijesti nakupljeno pa da hrpa malih navali , ali mali obično navale nakon velikih…
hrpa malih navali , ali mali obično navale nakon velikih[/b]…
istina. Nedostaju veliki. promjena u top10 osim pbz i poba skrbničkih(a to su mali) nema. Što se tče poslova idobrih vijesti bilo ih je:
spremnici za JANAF 162,2 milijuna, poslovni sa HŽ Cargo 42,5 milijuna, Termo elektrana Stanari(kooperacija) , BOVovi za HV + potencijala Makedonija i ostale zemlje.., vagoni za Francusku(80 kom) + referenca za dalnje poslove(natječaj u EU- svi standardi zadovoljeni)…..
početak boljih odnosa sa Gredeljm(zajednički poslovi u Saudijskoj arabiji..), Montaža kvalitetna firma ali i poželjna udavača…
te još dosta stvari ali izgleda da svi čekaju ono najveće…. tenkove!! njhovu modernizaciju i proizvodnju…
istina. Nedostaju veliki. promjena u top10 osim pbz i poba skrbničkih(a to su mali) nema. Što se tče poslova idobrih vijesti bilo ih je:
…..
Evo kolega, opet najgori fondovi u Hrvata prodaju. Stvarno su ovi iz Fime pušioničari. Tko li će njima više dati novce na upravljanje.
DDJH-R-A Podaci od 23.05.2008. za trgovanje na 19.05.2008.
Vlasnik računa Stanje [%] Promjena
1. Zast.: HZMO 660.000 20
2. MINISTARSTVO FINANCIJA REPUBLIKE HRVATSKE 609.578 19
3. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 216.454 7
4. Skrb.: PBZ D.D. 210.430 7
5. Zast.: DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU 104.771 3
6. Skrb.: SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA GLOBAL INVEST D.O.O. ZA FIMA EQUITY OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 61.798 2 -200
7. ĐURO ĐAKOVIĆ HOLDING D.D. 47.104 1
8. Skrb.: PBZ D.D. 43.449 1 176
9. Skrb.: PODRAVSKA BANKA D.D. 28.202 1 -50
10. Skrb.: HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HI-GROWTH OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 22.695 1
Ukupno: 62
Specialna vozila danas i spec.vozila sutra. HORIZONT
Specijalna vozila danas egzistiraju na vagonima , mogućnost za napredak ove firme leži u vojnom programu to je ono zbog čega svi čučimo u ovoj dionici.
Đuro Đaković spec.vozila u ovom trenutku imaju dva proizvodna pogona odnosno dvije trake u potpunosti spremne za serisku proizvodnu vojnog transportera BOV i tenka Degman .
Oba spomenuta vojna projekta planiraju se proizvoditi za domaće potrebe u sklopu pripreme i modernicacije za ulazak u NATO.
Samo da spomenem da je u projekt Degman uloženo više od 150 mil kunića i zato sam siguran da to neće završiti na tom jednom protutipu koji leži u tvornici.
Modernizacija kuvajtskog tenka proizvedenog u tvornici Đuro Đaković svaki dan je sve bliža i šansa da netko drugi dobije taj posao je nikakva prvenstveno zbog toga što je đuro ponudio najbolju cijenu i najviši stupanj modernicacije sa reaktivnim oklopom,novom transmisijom,termovizijom,kupola će dobiti novi ležaj,kovane gusjenice s gumeno-metalnim naplacima,novi starter-generator,novi automatski punjač topovske cijevi itd.
Tko ne vjeruje u đurinu vojnu idustriju i smatra da su to sve priče za malu djecu nek investira u JADNOPLOV.
pukla ljubav izmedju fazana i tebe?
pukla ljubav izmedju fazana i tebe?
Ma nije nego je fazan prodao jadroplov i kapitalizirao dobit od 160kn po dionici.
pa se moze pljuvat po socrealistickom JDPL-u, ha? 😛
(joke)
disclaimer: prodao i ja JDPL.
pa se moze pljuvat po socrealistickom JDPL-u, ha? 😛
(joke)
disclaimer: prodao i ja JDPL.
Sakai,
jesi ti propirio kad pišeš na Đuri?
[lol]
Ma ne, skicam ja sve narodne heroje…
Rade – solidan, stamen
Djuro – prvi je pao za slobodu i komunizam, al perspektivu ima
LLRB – ma pusti ga brate, staromodan navlakac…
6. Skrb.: SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIMA GLOBAL INVEST D.O.O. ZA FIMA EQUITY OTVORENI INVESTICIJSKI FOND 61.798 2 -200
FIMA definitivno diže ruke od DDJH
Ne sviđa im se privatizacija montaže ,a ima logike ipak montaža donosi lijepi dio kolača na svakom izviješću ZA DDJH. kvartalna dobit ddjh samo 1.5 mil što znači da bi bez montaže zadnje izviješće bilo u minusu.
Hoće li holding bez montaže ponovo kratkoročno u gubitaša ?