Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DDJH | 15,10 | 2.371 | 157 | 15,20 | 18,00 | 0,00% |
Kome se baš ne čeka godina-dvije nek pričeka mjesec-dva s prodajom, toliko će valjda svi izdržati [smiley2] . U tom periodu izaći će natječaj za oklopnjake, DDJH će dobiti ugovor za BOV i offset (direktni, možda i indirektni), znatan dio poslova obnove vagona HŽ-a možda čak i dio posla s vjetroelektranama.
Neshvatljivo je da netko ne može izdržati mjesec-dva i sad prodaje po 160-170 kn. Što mislite , kolika će biti cijena DDJH na burzi kad se sve ovo izdogađa? (a to će biti vrlo brzo) Zar je daytrading zbog 2-3 kn možebitne zarade vrijedan rizika propuštanja zarade od 20-30-50 kn po dionici?
puno vijesti danas
Hrvatska vojska do kraja godine trebala bi i u praksi dobiti obrise novog ustroja koji je prihvaćen prošle godine i koji predviđa modernije i operativnije oružane snage, potvrđeno je Večernjaku iz vrha MORH-a.
žuri im se u Afganistan sa novim borbenim vozilima [smiley2]
sa političke strane neću komentirat…[smiley5]
Bez brige avax10
Ulovio me HAPPY HOUR.
Sada sam u elementu, ali brzo će me proći!!!!
Podržavam tvoje mišljenje, a potvrđuje ga i prošlogodišnja statistika: što si duže držao dionice, prinos je bio veći. Dakako, ako si se namjerio na prave dionice. Po meni, Đuro ima sve predispozicije da bude upravo to!
Iako je trenutno zatišje na ovoj dionici, osobno mislim da je pitanje vremena kada će ista eksplodirati. Naravno, uz pretpostavku da je prvi čovjek holdinga u svom intervjuu rekao istinu. Drugim riječima, da prihod ove godine bude 850 mil. kuna i dobit oko desetak mil.
Đuro bi tada bio tipičan primjer poduzeća koje se iz ružnog pačeta pretvara u labuda, te nema razloga sumnjati u istu sudbinu kao i kod Končara.
Spomenuti prihod je naime više od 50% veći no prošle godine. O dobiti da i ne pričam. (lanio je bio -13 mil.).
Zanimljivo je da se cijena ove dionice nije pretjerano pomaknula od iznošenja ovih podataka od strane Stipetića. Također, u sve više poslova koje se ugovaraju spominje se i Đuro…
Moram priznati da mi nije jasna cijena na ovim razinama i tumačim jedino kao čekanje ljudi da ove podatke vide crno na bijelo u izvješću. A onda slijedi let…..
ne koče ovo nikakvi skriveni nalozi već paničari poput velikog broja vas. proda za 2 kune više po dionici i onda ulazi po 2 kune niže. na kraju dođe na isto ali je obogatio brokera. kažem vam, pustite ovo da odradi svoje i vidimo se za godinu dana na ddjh.
Jednostavno nedaju da dionica poleti ,čim krene onda je zakoče sa nekim skrivenim nalogom.Nekim ljudima nije u interesu da dionica trnutno ide gore.
Nije to tako strašno kako izgleda na prvi pogled. Neka nama Đuro samo raste, polako ali sigurno i konstantno. To je ujedno bolje i za samu dionicu.
Ne trebaju nam tamo neki špekulanti. [smiley1]
A jeste vidjeli kako nam je izreklamiran naš Đuro u novom broju Globusa?[smiley2]
Svrstali su ga u dugoročne dionice koje donose bogatstvo!!!!!!!!!!!!!!
Evo što su rekli:
“Prošlogodišnji financijski rezultati i razni investicijski radovi i montaže energetskih postrojenja u Hrvatskoj i inozemstvu dobrim djelom jamče da je ulaganje u dionice Đure Đakovića kvalitetno ulaganje. Usto, potkraj prošle godine slavonska je kompanija otpočela pregovore o suradnji sa američkim General Dynamicsom, te s HŽ-om. Uspješno pregovaranje moglo bi se dodatno pozitivno odraziti na poslovanje tvrtke i rast cijene Đure Đakovića.”
Eto.
P.S.
Svakako kupite svoj primjerak Globus – gornji citat služi u svrhu informiranja o specifičnom sadržaju tiskovine. [smiley2]
Pratio sam malo kretanje prodaje jučer i danas kod DDJH. Jučer je bio H nalog na 165 i skinuto je s njega jedno 350komada. Danas se otvorio i na njemu je bilo još jedno 1650 dionica. 708 komada je počišćeno na 163,50 a ostatak je spušten na 161 gdje je uskoro očišćen. Sva ostala prodaja su mali daytraderi s ispod 300 komada per capita. Ne dođe li novi stoper sutra na prodaju , mogao bi i DDJH preko 170 tim više što je i Globus neupućenima dao jasan mig kamo da presele novčeke [smiley2]
Iskreno rečeno, nije mi baš drago što je to sve objavljeno, ne zato što je nekome uskraćen trud pri proučavanju dionica (pa bih ja trebao biti jalan), nego zato što je dosadašnje iskustvo pokazalo u masu slučajeva da članci i napisi i tzv. provjerene informacije često budu namjerno intonirane kako nekome odgovara i VRLO ČESTO izazovu kontraefekt, tj. naprave štetu na nekoj dionici! A to me jako smeta. [smiley5]
Zato osobno sve provjeravam, ali masa/krdo ide kamo i sve ostale ovce… [smiley6] i šteti i nama ostalima!
Ja se samo nadam da neće sutra kupovati hrpa malih kokošara koja će DDJH prodavati s par kuna zarade nego da će FIMA jače potegniti i udariti temelje kako treba za rast prema 200 kn.
za 3 mjeseca sve je riješeno !!!
Vaš link
Iako prema ovome članku može izgledati da će Đuro profitirati samo ukoliko na natječaju prođu Finci, važno je napomenuti i da opcija s Austrijancima donosi posao:
http://www.poslovni.hr/16934.aspx (članak od 06.07.2006.g.)