Pozdrav svima!
Oni koji su kupovali danas na 130, vrlo su vjerojatno kupili na samom dnu. Ovo nije topic TA ali ću vam ipak poslati jedno tehničko viđenje situacije.
Napravio sam tehničku analizu uz pomoć EWT i Fibonaccijevih proporcija. Ovo je najizgledniji scenarij i predstavlja vrlo vjerojatan kraj korekcije (odnosno Vala 2) i početak velikog Vala 3 (dugoročnije gledano)!
Đuro je za sada tehnički odradio točno ono što je trebao odraditi. Ovo je vrlo vjerojatno kraj dvostrukog cik-cak vala, budući da je skoro u lipu došao na 61,8% cijelog Vala 1 (od 15 do 314 Kn). Cijena nebi trebala pasti ispod 128 Kn, ali ako padne onda joj je iduća razina potpore na 85-90 Kn. Osobno smatram da su vrlo slabi izgledi za takav razvoj situacije. Izgleda da nam dolazi proljeće s malim zakašnjenjem [smiley]!
hvala ti na analizi.
ako si u pravu, drago mi je da je ovom padu kraj. ali ako nisi, onda razmišljam o novom dokupu , jer ovo je došlo zbilja bagatela.
Pozdrav svima! Oni koji su kupovali danas na 130, vrlo su vjerojatno kupili na samom dnu. Ovo nije topic TA ali ću vam ipak poslati jedno tehničko viđenje situacije. Napravio sam tehničku analizu uz pomoć EWT i Fibonaccijevih proporcija. Ovo je najizgledniji scenarij i predstavlja vrlo vjerojatan kraj korekcije (odnosno Vala 2) i početak velikog Vala 3 (dugoročnije gledano)! Đuro je za sada tehnički odradio točno ono što je trebao odraditi. Ovo je vrlo vjerojatno kraj dvostrukog cik-cak vala, budući da je skoro u lipu došao na 61,8% cijelog Vala 1 (od 15 do 314 Kn). Cijena nebi trebala pasti ispod 128 Kn, ali ako padne onda joj je iduća razina potpore na 85-90 Kn. Osobno smatram da su vrlo slabi izgledi za takav razvoj situacije. Izgleda da nam dolazi proljeće s malim zakašnjenjem [smiley]!
aaaaaa
sigurno je kriza gadna, kada si odlučio javno obznaniti svoj uradak … ništa od novih hlača još neko vrijeme …
Ja sam savršeno miran! Čak štoviše, sretan jer sada mogu na sezonskoj rasprodaji kupiti kvalitetan proizvod [smiley]!
Pa ne čekam ja poziv iz Podravske i ne držim ja gaće [tongue] (Nadam se da do toga ipak neće doći!).
Pozdrav
Pozdrav svima! Oni koji su kupovali danas na 130, vrlo su vjerojatno kupili na samom dnu. Ovo nije topic TA ali ću vam ipak poslati jedno tehničko viđenje situacije. Napravio sam tehničku analizu uz pomoć EWT i Fibonaccijevih proporcija. Ovo je najizgledniji scenarij i predstavlja vrlo vjerojatan kraj korekcije (odnosno Vala 2) i početak velikog Vala 3 (dugoročnije gledano)! Đuro je za sada tehnički odradio točno ono što je trebao odraditi. Ovo je vrlo vjerojatno kraj dvostrukog cik-cak vala, budući da je skoro u lipu došao na 61,8% cijelog Vala 1 (od 15 do 314 Kn). Cijena nebi trebala pasti ispod 128 Kn, ali ako padne onda joj je iduća razina potpore na 85-90 Kn. Osobno smatram da su vrlo slabi izgledi za takav razvoj situacije. Izgleda da nam dolazi proljeće s malim zakašnjenjem [smiley]!
Kolega ako ste poznavatelj tehničke analize ond bi trebali znati i da tehnička analiza nije i ne može biti vjerodostojna za vrijeme trajanja korekcije a kamoli za vrijeme ovakvog, skoro, sloma tržišta.
Uhvatio sam malo vremena i napravio analizu i kako kaže kolega fazan: “javno je obznanio”, isključivo s ciljem da dioničarima Đure dam neku perspektivu o trenutnom činjeničnom stanju na tržištu, budući da velika većina naših dioničara, nema jasnu sliku o tome što se trenutno događa na našem tržištu.
Bavim se investiranjem na našem tržištu od 1998. godine i jako dobro znam što je to slom tržišta, a što samo korekcija. Ovo što se trenutno dešava je samo to – korekcija (istina, malo dublja). Slom burze još nije na rasporedu!
Ja se prilikom donošenja investicijskih odluka rukovodim i fundamentalnom i TA. FA mi samo govori što da kupim, a TA mi kaže kada da kupim i prodam!
Da razumijete stvarnu vrijednost tehničke analize, te alate i studije pomoću kojih se ona i radi, nikada ne bi napisali gore citirano! Naprotiv, jedino vam TA može dati vjerodostojnu sliku trenutnog stanja tržišta i u korekcijama i u rastu (pritom ne mislim na “dječju” TA (NHF) kojom se koristi velika većina). Ona se radi posredstvom grafikona cijena, koji predstavljaju stenogram psihologije svih sudionika na tržištu, a to je sve što je potrebno znati. Postoji zapanjujuća pravilnost u naizgled kaotičnom kretanju cijene na burzama. Druga je stvar što su rijetki oni koji to mogu pravilno iščitati (bez lažne skromnosti!). Fundamenti u korekcijama i krizama ne znače apsolutno ništa!
Da ste pažljivije čitali moj post, shvatili bi da nisam niti u jednom trenutku bio isključiv i tvrdio da će se situacija razviti baš onako kako sam nacrtao. Rekao sam samo da je to najizgledniji scenarij, budući da se TA bavi vjerojatnostima, nikad sigurnostima. Iskustvo me je naučilo da se oholost i egoizam na tržištu jako skupo plaćaju, pa stoga ja ništa ne tvrdim kategorički, već samo pokušavam (da se ponovim) doći do najvjerojatnijeg scenarija.
P.S. Nemam namjeru više ulaziti u nikakve filozofske rasprave i ispravljati “krive Drine”, jer mi ovo oduzima jako puno vremena, a njega iskreno nemam na bacanje. Ako želite prihvatiti moje mišljenje – u redu, ako ne – opet u redu. Meni ni iz džepa, ni u džep (kako kažu naši stari!).
Pozdrav svima
daiwa: “Kolega ako ste poznavatelj tehničke analize ond bi trebali znati i da tehnička analiza nije i ne može biti vjerodostojna za vrijeme trajanja korekcije a kamoli za vrijeme ovakvog, skoro, sloma tržišta.” Uhvatio sam malo vremena i napravio analizu i kako kaže kolega fazan: “javno je obznanio”, isključivo s ciljem da dioničarima Đure dam neku perspektivu o trenutnom činjeničnom stanju na tržištu, budući da velika većina naših dioničara, nema jasnu sliku o tome što se trenutno događa na našem tržištu. Bavim se investiranjem na našem tržištu od 1998. godine i jako dobro znam što je to slom tržišta, a što samo korekcija. Ovo što se trenutno dešava je samo to – korekcija (istina, malo dublja). Slom burze još nije na rasporedu! Ja se prilikom donošenja investicijskih odluka rukovodim i fundamentalnom i TA. FA mi samo govori što da kupim, a TA mi kaže kada da kupim i prodam! Da razumijete stvarnu vrijednost tehničke analize, te alate i studije pomoću kojih se ona i radi, nikada ne bi napisali gore citirano! Naprotiv, jedino vam TA može dati vjerodostojnu sliku trenutnog stanja tržišta i u korekcijama i u rastu (pritom ne mislim na “dječju” TA (NHF) kojom se koristi velika većina). Ona se radi posredstvom grafikona cijena, koji predstavljaju stenogram psihologije svih sudionika na tržištu, a to je sve što je potrebno znati. Postoji zapanjujuća pravilnost u naizgled kaotičnom kretanju cijene na burzama. Druga je stvar što su rijetki oni koji to mogu pravilno iščitati (bez lažne skromnosti!). Fundamenti u korekcijama i krizama ne znače apsolutno ništa! Da ste pažljivije čitali moj post, shvatili bi da nisam niti u jednom trenutku bio isključiv i tvrdio da će se situacija razviti baš onako kako sam nacrtao. Rekao sam samo da je to najizgledniji scenarij, budući da se TA bavi vjerojatnostima, nikad sigurnostima. Iskustvo me je naučilo da se oholost i egoizam na tržištu jako skupo plaćaju, pa stoga ja ništa ne tvrdim kategorički, već samo pokušavam (da se ponovim) doći do najvjerojatnijeg scenarija. P.S. Nemam namjeru više ulaziti u nikakve filozofske rasprave i ispravljati “krive Drine”, jer mi ovo oduzima jako puno vremena, a njega iskreno nemam na bacanje. Ako želite prihvatiti moje mišljenje – u redu, ako ne – opet u redu. Meni ni iz džepa, ni u džep (kako kažu naši stari!). Pozdrav svima
@di_su _pare
Kao prvo :sretno ti posto ja razumim sve one sto pokusavaju na logican nacin objasniti drugima da je TA analiza moguca i da daje veliku pomoc kod ulaganja.
Mnogo fundamentalista i specialno ekonoma ce biti tvoji najveci protivnici.To sam ja dozivio u Svedskoj prije 7-8 godina i ti si vjerovatno vec dozivio isto.
Ali mi koji imamo iskustvo znamo da TA funkcionira i da je dobar alat kod kupnje i prodaje.
Ja sam pisao 1000 puta da naravno nema 100% sigurne analize ali da(specialno EWT) tehnicke analize daju veliko vjerovatnost.
(100 % garancije ne postoji u nicemu – osim mozda toga da cemo svi umrijeti)
Sretno
Kolega di su pare, po vama je “naizgledniji” scenarij da cijena ne bi trebala pasti ispod 128 kune,
a ako ne bude tako onda bi mogla pasti na 85-90 kuna?
To meni više sliči na ćorava kokoš analizu nego na tehničku[shocked]
Mislim, cijenim vaš trud, ali mislim da je uzaludan
di_su_pare: ” daiwa: “Kolega ako ste poznavatelj tehničke analize ond bi trebali znati i da tehnička analiza nije i ne može biti vjerodostojna za vrijeme trajanja korekcije a kamoli za vrijeme ovakvog, skoro, sloma tržišta.” Uhvatio sam malo vremena i napravio analizu i kako kaže kolega fazan: “javno je obznanio”, isključivo s ciljem da dioničarima Đure dam neku perspektivu o trenutnom činjeničnom stanju na tržištu, budući da velika većina naših dioničara, nema jasnu sliku o tome što se trenutno događa na našem tržištu. Bavim se investiranjem na našem tržištu od 1998. godine i jako dobro znam što je to slom tržišta, a što samo korekcija. Ovo što se trenutno dešava je samo to – korekcija (istina, malo dublja). Slom burze još nije na rasporedu! Ja se prilikom donošenja investicijskih odluka rukovodim i fundamentalnom i TA. FA mi samo govori što da kupim, a TA mi kaže kada da kupim i prodam! Da razumijete stvarnu vrijednost tehničke analize, te alate i studije pomoću kojih se ona i radi, nikada ne bi napisali gore citirano! Naprotiv, jedino vam TA može dati vjerodostojnu sliku trenutnog stanja tržišta i u korekcijama i u rastu (pritom ne mislim na “dječju” TA (NHF) kojom se koristi velika većina). Ona se radi posredstvom grafikona cijena, koji predstavljaju stenogram psihologije svih sudionika na tržištu, a to je sve što je potrebno znati. Postoji zapanjujuća pravilnost u naizgled kaotičnom kretanju cijene na burzama. Druga je stvar što su rijetki oni koji to mogu pravilno iščitati (bez lažne skromnosti!). Fundamenti u korekcijama i krizama ne znače apsolutno ništa! Da ste pažljivije čitali moj post, shvatili bi da nisam niti u jednom trenutku bio isključiv i tvrdio da će se situacija razviti baš onako kako sam nacrtao. Rekao sam samo da je to najizgledniji scenarij, budući da se TA bavi vjerojatnostima, nikad sigurnostima. Iskustvo me je naučilo da se oholost i egoizam na tržištu jako skupo plaćaju, pa stoga ja ništa ne tvrdim kategorički, već samo pokušavam (da se ponovim) doći do najvjerojatnijeg scenarija. P.S. Nemam namjeru više ulaziti u nikakve filozofske rasprave i ispravljati “krive Drine”, jer mi ovo oduzima jako puno vremena, a njega iskreno nemam na bacanje. Ako želite prihvatiti moje mišljenje – u redu, ako ne – opet u redu. Meni ni iz džepa, ni u džep (kako kažu naši stari!). Pozdrav svima ” Kao prvo :sretno ti posto ja razumim sve one sto pokusavaju na logican nacin objasniti drugima da je TA analiza moguca i da daje veliku pomoc kod ulaganja. Mnogo fundamentalista i specialno ekonoma ce biti tvoji najveci protivnici.To sam ja dozivio u Svedskoj prije 7-8 godina i ti si vjerovatno vec dozivio isto. Ali mi koji imamo iskustvo znamo da TA funkcionira i da je dobar alat kod kupnje i prodaje. Ja sam pisao 1000 puta da naravno nema 100% sigurne analize ali da(specialno EWT) tehnicke analize daju veliko vjerovatnost. (100 % garancije ne postoji u nicemu – osim mozda toga da cemo svi umrijeti) Sretno
Jako mi je drago vidjeti vas dvojicu na ovoj temi . Nadam se da cete ipak izdrzat pritisak “znalaca na ovom forumu.
Jako mi je drago vidjeti vas dvojicu na ovoj temi . Nadam se da cete ipak izdrzat pritisak “znalaca na ovom forumu.
surla…osim par osobnih odgovora ja se necu angazirati za ewt povezanu uz hrvatsku burzu.
Drago mi je da vidim da ima intresiranih u Hrvatskoj i oni ce morat ici onu “tesku” skolu sto smo vecina nas isli .Inace nema napredka i rezultata.
cujemo se
@ di_su_pare
Steta sto nisi nista pisao na topicu o tehnickoj analizi, bilo bi zanimljivo vidjeti tvoju analizu sa grafovima pa ako imas koji graf Crobexa mozes ga postati tamo zajedno sa analizom.