Realno govoreći P/E i P/B su još preveliki, i na ovakvom sentimentu tržišta, Đuro nam može samo dolje.
Sad je pitanje opstanka, koga briga za offset, potencijal…
Realno govoreći P/E i P/B su još preveliki, i na ovakvom sentimentu tržišta, Đuro nam može samo dolje. Sad je pitanje opstanka, koga briga za offset, potencijal…
ali kolega kako onda objašnjavate da pada cijena i onih dionica kao npr. adrs-p-a koje u ovom trenutku imaju p/e oko 4,8. što je i u europskim i u američkim uvijetima odličan rezultat.
Želim od vas da se razljutite. Dok god se ne razljutite hrvati će živjeti kao stoka. Gledajte glupu televiziju i nećete se razljutititi.
Ja želim da dignete glas protiv pljačke i da se razljutite. Kad počnete govoriti da su vas zasluženo opljačkali, onda ste tak pali. Morate shvatiti da nema zasluženog pada. Kapital tako funkcionira. Oni koji smatraju da su zasluženo u minusu, ti su tek nadrapali. Pravi kapitalist nikada ne priznaje da je zasluženo u minusu.
Želim da se razljutite!!!!!!!!!!!!!!!1
duboko udahni…zadrži dah…..izdahni….a onda 2-3 apaurina na ex i sve će biti u redu…… [lol]
duboko udahni…zadrži dah…..izdahni….a onda 2-3 apaurina na ex i sve će biti u redu…… [lol]
vidim i tebe su asimilirali. s kim se ja uopće trudim… ah, teško je… pljačkaju vas, a vi odobravate, to je vrhunac perverzije
Mene kolega Budd nitko nije opljačkao. Neke djetinje bolesti sam prebolio, portfelj iskorigirao. Ono što sad imam opisuje p/e oko 12, a p/b oko 1,4. Misilm da će to za 24 mjeseca tržite cijeniti barem dvostruko.
HugoChavez: ” Realno govoreći P/E i P/B su još preveliki, i na ovakvom sentimentu tržišta, Đuro nam može samo dolje. Sad je pitanje opstanka, koga briga za offset, potencijal… ” ali kolega kako onda objašnjavate da pada cijena i onih dionica kao npr. adrs-p-a koje u ovom trenutku imaju p/e oko 4,8. što je i u europskim i u američkim uvijetima odličan rezultat.
Adrisov p/e nije točan. Vjerojanto je greška zbog p i r dionica.
Ono što se meni čini je da je pad Adrisa relativno zaustavljen, ako se sjetimo da je Adris bio perjanica pada, a da su pojedine dionica nakon toga još više potegnule prema dnu (DLKV,KOEI,DDJH,VIRO,PBZ…).
Moje objašnjenje je da su u prvoj fazi korekcije stradale najlikvidnije dionice, a u drugoj fazi je možda ipak došlo do male diverzifikacije pada, gdje su stradale one koje nemaju trenutno dobre fundamente, bez obzira na perspektivu. Malo mi tu iskaču brodari, ali…
Izdano dionica 3.237.068 kom dionica
Market Cap (price*shares) 475.848.996 kn
Book Value (kapital/shares) 110,83 kn
Price/Book (price/book value) 1,33
EPS (net/shares) 6,22 kn
Price/Earnings (price/EPS) 23,64
Price/Sales (price/(rev/shares)) 0,57
Profit Margin (neto/prihod) 2,40 %
Net/profit margin (neto/posl prih) 2,48 %
Net/sales margin (neto/prodaja) 9,00 %
ROA (net/assets) 2,55 %
ROE (net/equity) 5,61 %
Total debt/equity (obaveze/kapit) 0,40 %
Dividends/share 0,00 kn
Dividend yield 0,000000 %
Dividend payout 0,00 %
Date of last payment 0.1.1900
Obrtni kapital 129.404,00 kn
Current ratio 1,40 %
Cash ratio 0,11 %
Ispravak
Izdano dionica 3.237.068 kom dionica
Market Cap (price*shares) 475.848.996 kn
Book Value (kapital/shares) 114,32 kn
Price/Book (price/book value) 1,29
EPS (net/shares) 7,16 kn
Price/Earnings (price/EPS) 20,52
Price/Sales (price/(rev/shares)) 0,53
Profit Margin (neto/prihod) 2,59 %
Net/profit margin (neto/posl prih) 2,65 %
Net/sales margin (neto/prodaja) 7,30 %
ROA (net/assets) 2,90 %
ROE (net/equity) 6,27 %
Total debt/equity (obaveze/kapit) 0,41 %
Dividends/share 0,00 kn
Dividend yield 0,000000 %
Dividend payout 0,00 %
Date of last payment 0.1.1900
Obrtni kapital 119.466,00 kn
Current ratio 1,36 %
Cash ratio 0,06 %
U današnjem Vjesniku članak o potpisanom ugovoru za dodatne BOV od 40 komada. To bi za sada bilo ukupno 120.[smiley]
Ispravak
LOL, hoćeš to raditi na svakoj transakciji [wink]
U današnjem Vjesniku članak o potpisanom ugovoru za dodatne BOV od 40 komada. To bi za sada bilo ukupno 120.[smiley]
U on line izdanju ili tiskanom ?