naravno ništa od toga crveni kmeri nisu rekli u kampanji ali neka
tako nam i treba sada kada na slavko lipo zadavi s porezom na imovinu
budemo plakali za Sanaderom
on je barem djelio naraodu premda nas je i pokrao
ovaj će samo da krade
Mislim da ce s ovom stopom pdv-a najvise profitirati bosna, slovenija, srbija i madarska. sve sto budem mogao kupiti preko cu kupiti. propast hrvatskog gradjana do kraja sa svim tim novim porezima. lopovi setaju slobodno i nikad nece vratiti ukradeno al ce zato hrvatski gradjanin to sve morati vratiti kroz nove oblike poreza i nameta. ma nek uvedu stopu pdv-a 250%, zasto stati na 25%? ljudi su do grla u dugovima, ionako jedva placaju rezije, koliko njih je pod ovrhom, sad ce se jos taj broj povecati. bas ste fino izglasali, svaka cast!
a ti rajo i dalje budi ovca pa nemoj na ulice
dobro su nas oni iz tele2 prikazali
Ako netko ništa ne izvozi i rast BDP temelji na zaduživanju onda treba problem rješavati tamo gdje je nastao ali ne na način da uzima od socijale. Prvo je potrebno smanjiti vlastite beneficije a o tome nema ni riječi. Ovakvim mjerama će se ono što je dobro zatući a ono što je loše ostati. Ne znam kakve veze ima hrpa neaktive imovine s dividendom malog dioničara. Ako je netko uložio u 100 dionica (s rizikom da izgubi na vrijednosti) i dobije dvd to nema veze s vezom što banka ima 100 stanova i neće ih prodati jer ne mora a nada se zaradi od 100%. Kod nas se ekonomija burze neće niti razviti jer se ovakvim potezima siječe u korjenu.
Radim u Osijeku i tu sam podstanar s obitelji, a posjedujem jednu imovinu u Zadru u kojoj nisam jer ne mogu niti ja niti supruga dobiti posao u ZD.
E pa za tu imovinu plačam sve komunalne doprinose kao da sam i stalno u ZD , plaćam komunalne doprinose i prirez OD 13% za OS. Također plaćam redovni godišnji porez ” porez na imovinu” u ZD, jer tamo nestanujem.
Čini mi se da su zakonom porezi već dobro uređeni samo pojedina lokalna smouprava nije provodila zakon o oporezivanju.
Prvo treba definirati što će se oporezivati.
Ako primjera radi imaš dvije kuće u OS i dva stana u OS ili primjerice ZG, ne plaćaš nikakav porez .
Ovo što sam napisao je istiniti podatak ni sam ne mogu vjerovati.
Nakon žalbe ministarstvu sam dobio odgovor da u RH svi moraju plaćati porez na prostor koji se povremeno koristi, bilo da se radi o o kući ili stanu koji ima višak prostora od propisane nominale koja pripada po članovima obitelji.
ZAMISLITE SE MALO, I pitam koliko još da plaćam poreza.
Jedna imovina treba biti neoporeziva bilo gdje da se nalazi na prostoru RH, jer se traži mobilnost radne snage.
S poštovanjem svima koji su pročitali moj komentar
Radim u Osijeku i tu sam podstanar s obitelji, a posjedujem jednu imovinu u Zadru u kojoj nisam jer ne mogu niti ja niti supruga dobiti posao u ZD.
E pa za tu imovinu plačam sve komunalne doprinose kao da sam i stalno u ZD , plaćam komunalne doprinose i prirez OD 13% za OS. Također plaćam redovni godišnji porez ” porez na imovinu” u ZD, jer tamo nestanujem.
Čini mi se da su zakonom porezi već dobro uređeni samo pojedina lokalna smouprava nije provodila zakon o oporezivanju.
Prvo treba definirati što će se oporezivati.
Ako primjera radi imaš dvije kuće u OS i dva stana u OS ili primjerice ZG, ne plaćaš nikakav porez .
Ovo što sam napisao je istiniti podatak ni sam ne mogu vjerovati.
Nakon žalbe ministarstvu sam dobio odgovor da u RH svi moraju plaćati porez na prostor koji se povremeno koristi, bilo da se radi o o kući ili stanu koji ima višak prostora od propisane nominale koja pripada po članovima obitelji.
ZAMISLITE SE MALO, I pitam koliko još da plaćam poreza.
Jedna imovina treba biti neoporeziva bilo gdje da se nalazi na prostoru RH, jer se traži mobilnost radne snage.
S poštovanjem svima koji su pročitali moj komentar