Da se malo razbije tišina, jedna “analiza” iCapitala (kako autro kaže)
Zato Ante ruši cijenu….
http://www.vecernji.hr/hrvatska/krece-prodaja-udjela-u-drzavnim-tvrtkama-1076070
Da li ovo znači da je Adris dobio rješenje u Sloveniji za daljnje stjecanje Save ili Hanfa daje ovo Adrisu retroaktivno za udjel koji su već stekli u Savi?
Vaš link …
U VŽO Sava ima 88,52% a vlasnička struktura je raspršena tako da samo teoretski mogu do 10%, dok kod VO Sava već ima 91,62% i ne mogu ni teoretski 10% skupiti.
Moram priznati da mi nije baš jasan ovaj dopis.
Drugi dio se naravno odnosi ako se gleda direktno. Jer ako se gleda posredno već imaju preko 10% kroz udjel u Savi.
Baš sam sretan kaj je Adris kupil ovog državnog mastodonta..na dosad uplaćenih preko 70000 kuna životnog ..dali su mi ove godine 19 eura dobiti…prošle 9 eura….pozdravio ih mamić svojom …n…
a da se ništa drugo nije peromijenilo? uzimao predujam, snižavso premiju,…. vrlo čudno. probaj ih pitati.
Nekako si ovdje mislim na dvije stvari – ako se Adrisu ovo isplatilo kupovati za cca 7.300 kad je BDP padao, valjda je znao zašto to toliko plaća.
A potom si mislim-ako je prije u prodaji radilo 25 posto, a sad radi 75 posto, mora i to donijeti neke rezultate.
A da ne govorim o ambicioznim planovima.
Mislim da je Adris ovo kupio vise iz razloga sto su imali para s kojima nisu znali sto bi, a netko im je rekao da je osiguranje fensi smensi biznis. A Croatia najveca firma. I jos je bio Zoka da im to sredi. Eto, i malo su diverzificirali na nacin da nijedan biznis nema veze jedan s drugim: s cigara otisli na hotele, ribe i osiguranje. Presmijesno.