Slab interes za CO, na pomolu odgoda privatizacije?
2)
http://www.jutarnji.hr/vlada-raspravlja-o-prodaji-hpb-a-i-croatia-osiguranja/1115065/
ja mislim da njima mama još bira šta će obući ujutro
Baš kako je najavljeno do SVIBNJA,ali kojeg?
umjesto ovih prodaja, bolje da poklonimo Vladu
Ma uvedimo protektorat. Evo Njemci bi bili savršeni kandidati, nek nas netko dovede u red više.
pazi opis razloga u službenom dokumentu zašto se prodaje… maksimalno su nesposobni, maksimalno.
Oni si doslovno sami smanjuju cijenu. Kao i sve vlade do sada. Meni je žao da imamo ovakvu Hrvatsku. Bolje da je ni nemamo kad ju ovakvi majm..i vode.
U slučaju CO-a u kojemu država ima 80,23 posto udjela, odlučeno je da se ide u model prodaje udjela manjeg od 50 posto, nakon čega bi se omogućilo kupcu da većinski udjel stekne dokapitalizacijom. Nakon dokapitalizacije učešće države trebalo bi biti između 25 posto plus jedne dionice i najviše 30 posto. Linić je iznio procjene da bi se za prodaju oko 42 posto dionica i dokapitalizacijom od nekoliko stotina milijuna kuna udjel hrvatske države u CO zadržao između 28 i 29 posto. Ovim bi se modelom, poručuje, CO-u omogućilo širenje djelatnosti i u Hrvatskoj i u regiji. Raspisivanje natječaja Linić najavljuje do konca ovog mjeseca, s rokom za predaju ponuda polovicom rujna, pa bi se analize ponuda i odabir kandidata za daljne najtecanje na Vladi razmatralo koncem rujna ili početkom listopada.
izvor:Poslovni
ne volim riječ dokapitalizacija kad imam dionice , ali ne mora to ni biti loše u ovom slučaju… amo vidit ….
Svatko tko kupuje firmu na tenderu želi biti komodan.Mislim da uopće nije bitna dokapitalizacija ona je samo da se zadovolji forma da nebi ispalo da se prodaje “srebro”.(već se i dokapitalizira)
Ovdje je “dokapitalizacija” + privatizacija ali razmislite kad kupujete firmu posebno takvu kao što je Cros zar vam nebi bilo u interesu da kupite i manjiske pakete burekdžija(tu smatram i OMF-ve) pa ste mirni i imate 50+1.
A dokapitalizacija više manje—- moš mislit što će im par sto miliona kuna pomoć 100-200-300.( pa imali su preko 100milijuna dobiti)
Pa toliko će uštedit kad rođake pošalju na prisilni godišnji.
Bitno da imamo samo jednog kojeg opasno svrbi a veći je od onog kojeg isto svrbi.(bi a nemože)
Bit će tu još svašta.