CROS (Croatia osiguranje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska CROS (Croatia osiguranje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Drago mi je da ce se Ivka izvuci iz CRLL. Da se i njoj desi nesto lijepo ove godine. Trebala bi biti neka dobra premija, ipak je CROS drzavna firma.

Inace ovi iz Adrisa nisu normalni ako misle kupovati CROS i Triglav Osiguranje. CROS je vjerojatno pun drzavnih junk obveznica koje vise nitko nece uzeti kao kolateral. Ako likvidnost padne morat ce rasprodavati imovinu na vrlo nelikvidnom trzistu. Obadva osiguranja posluju u zemljama gdje se smanjuje i broj stanovnika i ekonomska aktivnost i trziste nekretnina. Sta ce oni osiguravati u buducnosti?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

CROS je vjerojatno pun drzavnih junk obveznica koje vise nitko nece uzeti kao kolateral.

Hrvatska ti ima investicijski rejting jer 2/3 rejting agencije imaju BBB- za Hrvatsku, a kao kolateral će ih uzimat svi koji su ih i dosad uzimali. Nije ovo AIG da se daje kolateral za nepokrivene virtualne pozicije, ovdje lova ide na sigurno… u VW Passate, iPhone i RayBan naočale… svi navedeni proizvodi su AAA i vrlo likvdni na sekundarnom i tercijarnom tržištu.

Baš zato što je CROS državna firma, ne bi smjeli ponuditi ni lipe više od 3mj. prosjeka. Dapače, možda već računaju na 0,46%, da ih i imaju po 3mj prosjeku.

Ne djeluju ni sa kim zajednički jer ne mogu, a kad skupe 95% onda ide squeezout. Vjerojatno također po 3mj prosjeku, jer – kako rekoh – sve iznad toga je rasipanje novaca poreznih obveznika.

Ako od “privatnih” vlasnika u raznim dobrovoljnim poundama/squeezoutovima ne viđamo “realne ponude”, ne znam zašto bi takve trebalo očekivati od državne firme koja – pogotovo u krizi – mora čuvati svaku kunu i ne trošiti neracionalno…

Baš zato što je CROS državna firma, ne bi smjeli ponuditi ni lipe više od 3mj. prosjeka. Dapače, možda već računaju na 0,46%, da ih i imaju po 3mj prosjeku.

Ne djeluju ni sa kim zajednički jer ne mogu, a kad skupe 95% onda ide squeezout. Vjerojatno također po 3mj prosjeku, jer – kako rekoh – sve iznad toga je rasipanje novaca poreznih obveznika.

Poznato je da su drzavne firme dobre samo u jednoj stvari: rasipanju novaca poreznih obveznika. Tako da vjerujem da ce to i ovaj puta biti slucaj.

A i bilo bi lijepo da daju neki poklon maloj Ivki. Nesretnica se napatila citavu godinu. Sto na domacim dionicama, sto na certifikatima. Uveli su joj i porez na dividendu. Zasluzila je i ona neki poklon za Bozic.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

ćao, evo sam vam skinuo ovih 17kom da vam ne vise više bezveze po asku, možda dionica prodiše sad, a možda i ne.
sad idu u zamrzivač i čekat ću čika Slavka s ovim, duga je zima.
pozdrav

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

Nece biti duga zima, brzo ce to na bubanj, ali nekako imam feeling da cemo se obradovati sa cijenom!

Drago mi je da ce se Ivka izvuci iz CRLL. Da se i njoj desi nesto lijepo ove godine. Trebala bi biti neka dobra premija, ipak je CROS drzavna firma.

Inace ovi iz Adrisa nisu normalni ako misle kupovati CROS i Triglav Osiguranje. CROS je vjerojatno pun drzavnih junk obveznica koje vise nitko nece uzeti kao kolateral. Ako likvidnost padne morat ce rasprodavati imovinu na vrlo nelikvidnom trzistu. Obadva osiguranja posluju u zemljama gdje se smanjuje i broj stanovnika i ekonomska aktivnost i trziste nekretnina. Sta ce oni osiguravati u buducnosti?

nece adris niti jedno niti drugo, za cros je ostala dilema izmedz poljaka i allianza po mom misljenju, u svakom slucaju ne bi ocekivao premiju vecu od 10 % na ovu cijenu. poz,

Evo jedan graf klasicne TA

Ovaj graf nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica Crosa. Cijenovne razine nacrtane na grafu ne smiju biti shvacene kao ciljane cijene ili kao nekakav orjentir prilikom ulaganja, vec su samo subjektivno vidjenje autora te se po njima ne treba voditi kod kupnje ili prodaje dionica. Za tako nesto obratite se profesionalnim financijskim analiticarima
Autor posjeduje dionice krosa

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

Evo jedan graf klasicne TA

Kolega Delux s obzirom na predstojeće događaje (privatizaciju) bilo je samo pitanje vremena kada će i tehnička dati svoj obrazac i potvrditi navedeno.

Skupljalo se po nešto nižim razinama ali dosta vremena je iza nas i ono sada radi u našu korist.

Gore navedeni post nije preporuka za kupnju ni prodaju Cros-r-a i nisu nikakav investicijski savijet.Posjedujem papire crosa ali to već ionako znate.

Ciao![emo_palacg]

LEAVE THE WORLD BEHINED

Evo i dnevni s kanalom i ewt-valovima

Ovaj graf nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica Crosa. Cijenovne razine nacrtane na grafu ne smiju biti shvacene kao ciljane cijene ili kao nekakav orjentir prilikom ulaganja, vec su samo subjektivno vidjenje autora radjene po ewt metodi iz tehničke analize te se po njima ne treba voditi kod kupnje ili prodaje dionica. Za tako nesto obratite se profesionalnim financijskim analiticarima
Autor posjeduje dionice krosa

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

Čim počnete postati grafove, spominjati i koristiti TA, shvatim da je vrijeme za razmišljanje o “bježaniji”. Zahvaljujem!

Čim počnete postati grafove, spominjati i koristiti TA, shvatim da je vrijeme za razmišljanje o "bježaniji". Zahvaljujem!

sam ti bezi
ja uzivam

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

New Report

Close